Duurzaam doel

Schröder Carwash zamelt lege flessen en blikjes in: ‘Voor mens en milieu’

Het is veel werk om alles te scheiden, maar dat houdt de medewerkers niet tegen Foto: Wouter de Wilde/Schröder Carwash

Dat wasstraten zich op meerdere manieren kunnen inzetten voor het milieu, bewijst ook Schröder Carwash in Tubbergen. Hier worden lege statiegeldflessen en -blikjes ingezameld voor een goed doel. “Ik hoop dat dit een inspiratiebron kan zijn voor andere wasstraten in Nederland”, zegt eigenaar Hennie Schröder.

Langs het stofzuigplein zijn speciaal blauwe bakken neergezet voor het inzamelen van lege flessen en blikjes. Alles wat binnenkomt, wordt gesorteerd door medewerkers van de carwash. De Duitse statiegeldflessen worden gescheiden van de Nederlandse flessen en de blikjes worden apart gehouden. “We hebben er veel werk van, maar dat is niet erg”, zegt Schröder. “Het dient een groter doel.”

Klanten maken volgens hem goed gebruik van de bakken en dragen zo hun steentje bij. “Wasstraten zijn bij uitstek goede inname-plaatsen en de geluiden van klanten zijn positief. We hebben net weer een volle IBC-tank afgeleverd en ik heb er nog één staan. Dus dat schiet lekker op.”

Samenwerking

De inzameling maakt deel uit van een samenwerking tussen lokale ondernemers. Schröder zamelt de lege flessen in bij zijn wasstraat in Tubbergen. Het naastgelegen bedrijf Kempers Kachels en Installatietechniek brengt ze vervolgens naar Vasse. Daar zorgt Plus Droste Vasse dat er statiegeld van wordt gemaakt voor Sociaal Twente. Uiteindelijk komt dit geld terecht bij stichting Sociaal Vasse, die vakanties organiseert voor gezinnen die zelf geen vakantie kunnen betalen. Ook gaat er een deel naar vogelwerkgroep ‘Red de Grutto’.

Druppel

Sinds september vorig jaar zijn er al zo’n 10.000 lege flessen en blikjes verzameld. Daar is Schröder trots op. “Het gaat niet goed met het klimaat en de natuur. Op deze manier plastic inzamelen is misschien een druppel op een gloeiende plaat. Maar je moet zelf het goede voorbeeld geven en dan hopen dat andere mensen volgen. Meer kan je niet doen in de wereld.”

Medewerker Sem Meinders sorteert de statiegeldflessen en blikken. Foto: Wouter de Wilde

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Schröder Carwash zamelt lege flessen en blikjes in: ‘Voor mens en milieu’ | CarwashPro
Duurzaam doel

Schröder Carwash zamelt lege flessen en blikjes in: ‘Voor mens en milieu’

Het is veel werk om alles te scheiden, maar dat houdt de medewerkers niet tegen Foto: Wouter de Wilde/Schröder Carwash

Dat wasstraten zich op meerdere manieren kunnen inzetten voor het milieu, bewijst ook Schröder Carwash in Tubbergen. Hier worden lege statiegeldflessen en -blikjes ingezameld voor een goed doel. “Ik hoop dat dit een inspiratiebron kan zijn voor andere wasstraten in Nederland”, zegt eigenaar Hennie Schröder.

Langs het stofzuigplein zijn speciaal blauwe bakken neergezet voor het inzamelen van lege flessen en blikjes. Alles wat binnenkomt, wordt gesorteerd door medewerkers van de carwash. De Duitse statiegeldflessen worden gescheiden van de Nederlandse flessen en de blikjes worden apart gehouden. “We hebben er veel werk van, maar dat is niet erg”, zegt Schröder. “Het dient een groter doel.”

Klanten maken volgens hem goed gebruik van de bakken en dragen zo hun steentje bij. “Wasstraten zijn bij uitstek goede inname-plaatsen en de geluiden van klanten zijn positief. We hebben net weer een volle IBC-tank afgeleverd en ik heb er nog één staan. Dus dat schiet lekker op.”

Samenwerking

De inzameling maakt deel uit van een samenwerking tussen lokale ondernemers. Schröder zamelt de lege flessen in bij zijn wasstraat in Tubbergen. Het naastgelegen bedrijf Kempers Kachels en Installatietechniek brengt ze vervolgens naar Vasse. Daar zorgt Plus Droste Vasse dat er statiegeld van wordt gemaakt voor Sociaal Twente. Uiteindelijk komt dit geld terecht bij stichting Sociaal Vasse, die vakanties organiseert voor gezinnen die zelf geen vakantie kunnen betalen. Ook gaat er een deel naar vogelwerkgroep ‘Red de Grutto’.

Druppel

Sinds september vorig jaar zijn er al zo’n 10.000 lege flessen en blikjes verzameld. Daar is Schröder trots op. “Het gaat niet goed met het klimaat en de natuur. Op deze manier plastic inzamelen is misschien een druppel op een gloeiende plaat. Maar je moet zelf het goede voorbeeld geven en dan hopen dat andere mensen volgen. Meer kan je niet doen in de wereld.”

Medewerker Sem Meinders sorteert de statiegeldflessen en blikken. Foto: Wouter de Wilde

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.