Kärcher lanceert nieuw zelfbedieningswassysteem

Met de nieuwe ‘SB OB’ biedt Kärcher een one-bay zelfbedieningswassysteem voor hogedrukreinigers van voertuigen. De apparatuur is bedoeld voor plekken met weinig ruimte. Dankzij allerlei configuratiemogelijkheden kan het zelfbedieningswassysteem flexibel worden aangepast aan de individuele wensen van de klant, aldus het bedrijf.

De SB OB heeft verschillende opties. Zo kunnen er naast de vier standaard wasprogramma’s (hogedruk, schuim, naspoeling en wax) extra programma’s voor het wassen van de velgen, verzorging en onderhoud en het verwijderen van hardnekkig vuil worden toegevoegd. Volgens Kärcher dekt het systeem alle reinigings- en onderhoudseisen van een complete voertuigwasbeurt.

Drie wasgereedschappen

Het programma wordt geselecteerd met een draaischakelaar door middel van symbolen, ledlampen geven de resterende looptijd aan. Afhankelijk van de programmaconfiguratie kan het zelfbedieningswassysteem worden uitgerust met maximaal drie units.

Naast de hogedruklans en de schuimborstel kan een krachtschuimlans worden toegevoegd. Deze maakt twee extra voorwasprogramma’s mogelijk: een krachtschuim- en een wielrandschuimwasbeurt. De gereedschappen worden, afhankelijk van de uitrusting, bij het apparaat of in aparte opbergcontainers opgeborgen. Bovendien kan het systeem worden uitgerust met zwenkarmen, die de slangen rond het voertuig geleiden.

Veiligheidssloten

Voor de technische uitrusting van de SB OB heeft de exploitant verschillende opties: waterontharding of osmosesysteem, met of zonder vorstbeveiliging. Er zijn ook twee verschillende pompen beschikbaar – 500 liter (100 bar) of 900 liter (120 bar). Het systeem kan worden gebruikt bij maximaal 60 °C. De apparaatkast bevat een wateronthardings- of osmosesysteem, evenals de bussen met schoonmaakmiddelen. Veiligheidssloten zorgen ervoor dat alleen bevoegd personeel toegang heeft tot bijvoorbeeld de besturingseenheid of het muntenkastje.

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Kärcher lanceert nieuw zelfbedieningswassysteem | CarwashPro

Kärcher lanceert nieuw zelfbedieningswassysteem

Met de nieuwe ‘SB OB’ biedt Kärcher een one-bay zelfbedieningswassysteem voor hogedrukreinigers van voertuigen. De apparatuur is bedoeld voor plekken met weinig ruimte. Dankzij allerlei configuratiemogelijkheden kan het zelfbedieningswassysteem flexibel worden aangepast aan de individuele wensen van de klant, aldus het bedrijf.

De SB OB heeft verschillende opties. Zo kunnen er naast de vier standaard wasprogramma’s (hogedruk, schuim, naspoeling en wax) extra programma’s voor het wassen van de velgen, verzorging en onderhoud en het verwijderen van hardnekkig vuil worden toegevoegd. Volgens Kärcher dekt het systeem alle reinigings- en onderhoudseisen van een complete voertuigwasbeurt.

Drie wasgereedschappen

Het programma wordt geselecteerd met een draaischakelaar door middel van symbolen, ledlampen geven de resterende looptijd aan. Afhankelijk van de programmaconfiguratie kan het zelfbedieningswassysteem worden uitgerust met maximaal drie units.

Naast de hogedruklans en de schuimborstel kan een krachtschuimlans worden toegevoegd. Deze maakt twee extra voorwasprogramma’s mogelijk: een krachtschuim- en een wielrandschuimwasbeurt. De gereedschappen worden, afhankelijk van de uitrusting, bij het apparaat of in aparte opbergcontainers opgeborgen. Bovendien kan het systeem worden uitgerust met zwenkarmen, die de slangen rond het voertuig geleiden.

Veiligheidssloten

Voor de technische uitrusting van de SB OB heeft de exploitant verschillende opties: waterontharding of osmosesysteem, met of zonder vorstbeveiliging. Er zijn ook twee verschillende pompen beschikbaar – 500 liter (100 bar) of 900 liter (120 bar). Het systeem kan worden gebruikt bij maximaal 60 °C. De apparaatkast bevat een wateronthardings- of osmosesysteem, evenals de bussen met schoonmaakmiddelen. Veiligheidssloten zorgen ervoor dat alleen bevoegd personeel toegang heeft tot bijvoorbeeld de besturingseenheid of het muntenkastje.

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.