Veelgestelde vraag

Branche stelt klant gerust: ‘Cabrio kan gewoon door de wasstraat’

Foto ter illustratie Foto: Shutterstock

In de zomermaanden is het een vaak terugkerende klantvraag: kan ik met mijn cabrio veilig door de wasstraat? Ondernemers stellen hun klanten gerust. “Wij gebruiken geen harde materialen, maar zachte textieldoeken. Een soft-topdak wordt hierdoor niet opgeruwd.”

Veel autoliefhebbers lijken zich nog steeds zorgen te maken over het wassen van hun cabrio bij een wasstraat, maar dat is nergens voor nodig. “Jouw cabrio kan gewoon door de wasstraat”, meldt De Wasstraat De Meern uit Utrecht op social media. “Het is helaas geen cabrio-weer deze dagen. Maar het is wel hét perfecte moment om jouw cabrio een wasbeurt te geven en klaar te maken voor de zomerdagen.” In de wasstraat wordt er geen gebruik gemaakt van harde borstels, maar van foam, luidt de uitleg. “De soft-top zal hierdoor niet opgeruwd worden. Kies je voor het wasprogramma met wax? Het dak van jouw cabrio wordt door de was geïmpregneerd, waardoor het dak waterafstotend wordt en sneller droogt na een regenbui.”

Waterafstotend dak

“Veel handleidingen van autofabrikanten adviseren om cabrio’s niet door een carwash schoon te laten maken”, zegt Eliëns Carwash Area in Veldhoven op de eigen website. “De vezels van het stoffen dak zouden beschadigd kunnen worden. Maar in onze wasstraat kunt u gewoon terecht met uw cabrio, zelfs met soft-top.”

Aan de klant wordt uitgelegd hoe het wassen eraan toe gaat: “Met een veilige hoge druk wordt in de wasstraat eerst het stoffen dak schoongemaakt. Het stof dat diep in de poriën zit, wordt verwijderd zodat dit later geen groene of bruine schijn meer kan veroorzaken. Wij gebruiken geen harde materialen, maar zachte textieldoeken. Een soft-topdak wordt hierdoor niet opgeruwd. Het dak van een cabrio wordt zelfs extra geconserveerd wanneer u voor de Briljant-wasbeurt kiest. De stof wordt dan als het ware geïmpregneerd met hotwax. Zo wordt het dak waterafstotend en droogt het dus sneller na een regenbui. Het dak van uw cabrio blijft er als nieuw uitzien.”

Speciale ‘cabrio-stand’

“Een cabrio wassen in de wasstraat, kan dit? Ja dit kan”, is de boodschap die Washin7 deelt met zijn klanten. “Het dak van een cabrio is vaak gemaakt van canvas of stof en moet daarom met zorg worden behandeld. Het is belangrijk om te voorkomen dat het materiaal verkleurt of beschadigd raakt tijdens het reinigingsproces.”

Washin7 vervolgt: “Gelukkig stellen onze collega’s bij de kassa een speciale ‘cabrio-stand’ in, waardoor de soft-top minder water- en borsteldruk krijgt tijdens de wasbeurt. Dit is mogelijk bij alle wasprogramma’s. Naast de zorg voor het dak van de cabrio, zorgt Washin7 er ook voor dat de rest van de auto grondig wordt gereinigd.”

Of met de hand

Ook iClean Naarden maakt een vermelding op de website en bevestigt dat het wassen van de cabrio gewoon kan.  “Heb je een cabrio, oldtimer of bestelwagen? Wij stellen het wasprogramma daarop af of kunnen de auto met de hand wassen.”

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Branche stelt klant gerust: ‘Cabrio kan gewoon door de wasstraat’ | CarwashPro
Veelgestelde vraag

Branche stelt klant gerust: ‘Cabrio kan gewoon door de wasstraat’

Foto ter illustratie Foto: Shutterstock

In de zomermaanden is het een vaak terugkerende klantvraag: kan ik met mijn cabrio veilig door de wasstraat? Ondernemers stellen hun klanten gerust. “Wij gebruiken geen harde materialen, maar zachte textieldoeken. Een soft-topdak wordt hierdoor niet opgeruwd.”

Veel autoliefhebbers lijken zich nog steeds zorgen te maken over het wassen van hun cabrio bij een wasstraat, maar dat is nergens voor nodig. “Jouw cabrio kan gewoon door de wasstraat”, meldt De Wasstraat De Meern uit Utrecht op social media. “Het is helaas geen cabrio-weer deze dagen. Maar het is wel hét perfecte moment om jouw cabrio een wasbeurt te geven en klaar te maken voor de zomerdagen.” In de wasstraat wordt er geen gebruik gemaakt van harde borstels, maar van foam, luidt de uitleg. “De soft-top zal hierdoor niet opgeruwd worden. Kies je voor het wasprogramma met wax? Het dak van jouw cabrio wordt door de was geïmpregneerd, waardoor het dak waterafstotend wordt en sneller droogt na een regenbui.”

Waterafstotend dak

“Veel handleidingen van autofabrikanten adviseren om cabrio’s niet door een carwash schoon te laten maken”, zegt Eliëns Carwash Area in Veldhoven op de eigen website. “De vezels van het stoffen dak zouden beschadigd kunnen worden. Maar in onze wasstraat kunt u gewoon terecht met uw cabrio, zelfs met soft-top.”

Aan de klant wordt uitgelegd hoe het wassen eraan toe gaat: “Met een veilige hoge druk wordt in de wasstraat eerst het stoffen dak schoongemaakt. Het stof dat diep in de poriën zit, wordt verwijderd zodat dit later geen groene of bruine schijn meer kan veroorzaken. Wij gebruiken geen harde materialen, maar zachte textieldoeken. Een soft-topdak wordt hierdoor niet opgeruwd. Het dak van een cabrio wordt zelfs extra geconserveerd wanneer u voor de Briljant-wasbeurt kiest. De stof wordt dan als het ware geïmpregneerd met hotwax. Zo wordt het dak waterafstotend en droogt het dus sneller na een regenbui. Het dak van uw cabrio blijft er als nieuw uitzien.”

Speciale ‘cabrio-stand’

“Een cabrio wassen in de wasstraat, kan dit? Ja dit kan”, is de boodschap die Washin7 deelt met zijn klanten. “Het dak van een cabrio is vaak gemaakt van canvas of stof en moet daarom met zorg worden behandeld. Het is belangrijk om te voorkomen dat het materiaal verkleurt of beschadigd raakt tijdens het reinigingsproces.”

Washin7 vervolgt: “Gelukkig stellen onze collega’s bij de kassa een speciale ‘cabrio-stand’ in, waardoor de soft-top minder water- en borsteldruk krijgt tijdens de wasbeurt. Dit is mogelijk bij alle wasprogramma’s. Naast de zorg voor het dak van de cabrio, zorgt Washin7 er ook voor dat de rest van de auto grondig wordt gereinigd.”

Of met de hand

Ook iClean Naarden maakt een vermelding op de website en bevestigt dat het wassen van de cabrio gewoon kan.  “Heb je een cabrio, oldtimer of bestelwagen? Wij stellen het wasprogramma daarop af of kunnen de auto met de hand wassen.”

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.