Ondernemen

Poll: zorgt regeldruk voor problemen?

Foto ter illustratie: Shutterstock

Onnodige en onwerkbare regels vanuit de overheid vormen een probleem waar veel ondernemers tegenaan lopen, zo blijkt uit de BOVAG ondernemersmonitor. Regeldruk kan ook voor ondernemers van autowasstraten een aanzienlijke uitdaging zijn. Omdat het naleven van de vele regels en voorschriften tijd, geld en middelen kan kosten. En het vermogen om verder te innoveren kan beïnvloeden.

Regeldruk kan ondernemers van autowasstraten op verschillende manieren in de weg zitten. Zo vereist het naleven van regelgeving vaak extra kosten voor ondernemers, zoals het installeren van specifieke apparatuur of het inhuren van extra personeel om aan de voorschriften te voldoen.

Regelgeving kan daarnaast heel complex zijn en verschillende vereisten met zich meebrengen, zoals voorschriften voor waterverbruik, afvalverwerking, chemicaliën en arbeidsomstandigheden. Het begrijpen en naleven hiervan kan tijdrovend en ingewikkeld zijn. Regels veranderen ook met enige regelmaat, of documenten voor een aanvraag of een checklist zijn net even anders dan het jaar daarvoor. Dat maakt het niet makkelijker. Ook de administratieve last van het bijhouden van alle benodigde documentatie, vergunningen en rapportages kunnen tijd afleiden van het runnen van een bedrijf.

Tot slot kunnen regels innovaties in de weg staan. Bijvoorbeeld, als een ondernemer een duurzame methode wil introduceren, kan dit ontmoedigend zijn vanwege de onzekerheid over de naleving van voorschriften.

Wat vind jij?

CarwashPro is benieuwd in hoeverre carwashondernemers last hebben van regeldruk, en stelt de vraag: zijn de regels en voorschriften waaraan je moet voldoen voor jou een probleem? Of zie je het juist als iets positiefs?

Bij CarwashPro zijn wij altijd benieuwd naar de meningen van onze lezers. Wil je reageren op dit onderwerp of heb je een vraag? Neem contact met ons op via redactie@carwashpro.nl.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.