Vertragingen bij Enexis zetten Carwash Reitdiep maandenlang on hold
52 weken

Vertragingen bij Enexis zetten Carwash Reitdiep maandenlang on hold

Foto ter illustratie Foto: ANP

Een nieuwe autowasstraat in de Groningse wijk Reitdiep blijft al maandenlang gesloten vanwege aanhoudende vertragingen bij netbeheerder Enexis. Eigenaren van de Carwash Reitdiep hebben in februari vorig jaar een stroomaansluiting aangevraagd, maar de verwachte levertijd van 52 weken is ruimschoots overschreden.

Dat meldt RTV Noord. Rutger Hotsma, mede-eigenaar van Carwash Reitdiep, benadrukt dat elke maand uitstel financiële consequenties heeft, aangezien het bedrijf al een aanzienlijke investering heeft gedaan, zo verklaart hij aan de regionale omroep.

De oplopende vertragingen bij Enexis hebben niet alleen gevolgen voor deze wasstraat, maar ook voor talloze andere bedrijven in Groningen die wachten op stroomaansluitingen.

Afwachten

Enexis erkent de problemen en noemt de situatie ‘enorm pijnlijk voor alle klanten die hiermee te maken krijgen’. Het bedrijf wijst op de groeiende vraag naar stroom, wat leidt tot infrastructuurproblemen en lange wachttijden. Hoewel Enexis werkt aan het uitbreiden en verzwaren van het netwerk, blijven bedrijven vooralsnog in afwachting van aansluitingen.

Sommige bedrijven overwegen juridische stappen te nemen, maar Hotsma zegt hierover: “Wij zijn ondernemers. We willen een oplossing, geen juridisch proces.” Anderen hopen weer op alternatieve oplossingen, zoals het inschakelen van commerciële bedrijven om het proces te versnellen. “Maar het is Enexis die aan de knoppen moet draaien”, zegt Hotsma tot slot.

Lees ook:

Auteur: Else Van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.