Ventilatie en chemie vaak oorzaak slechte waterkwaliteit in wasstraat

Een onaangename geur, troebel water en afzettingen in het systeem zijn alarmsignalen voor de waterkwaliteit in een wasstraat. Volgens productmanager Dominic Bischof van Sonax is de oorzaak van waterproblemen meestal in de ventilatie of in de gebruikte reinigingsmiddelen te vinden. 

Een onaangename geur is een van de eerste tekenen dat de waterkwaliteit niet goed is. Andere tekenen zijn troebel water en afzettingen in het wassysteem. Als het wasmiddel en de wanden een gelige film hebben, is dit een duidelijke indicatie.

Juist wanneer een voertuig aan het drogen is, wordt de waterkwaliteit zichtbaar. Vervuild water droogt slechter op. De droogsystemen zijn niet ingesteld op vies water en geven minder goede resultaten. Er blijven sporen van water op het voertuig achter met ontevreden klanten als resultaat.

Waterbalans

“Waar water is, is ook leven”, zo vat Dominic Bischof het samen. Hij is productmanager voor de carwashsector bij Sonax. “In water zitten micro-organismen die zich voeden met de componenten in het water. Als er teveel voer voor ze is, vermenigvuldigen ze zich teveel en raakt de waterbalans verstoord. Dit is vooral belangrijk in de moeilijk bereikbare delen van de wasstraat of in leidingen. Daar vinden die micro-organismen de optimale omstandigheden om zich exponentieel te vermenigvuldigen” .

Als leverancier van chemie voor de wasstraat, heeft Sonax op dit gebied een bijzondere expertise opgebouwd. In de praktijk bleek herhaaldelijk dat bepaalde omstandigheden steeds leiden tot slechte watercondities.

“De eerste stap is altijd om het ventilatiesysteem van de carwash te bekijken. Als de instelling hier niet optimaal is, kunnen er blijvende gevolgen zijn voor de waterkwaliteit. De tweede blik gaat dan naar de chemie. Het hangt allemaal af van de juiste instellingen en de coördinatie van alle gebruikte wasmiddelen om het best mogelijke resultaat te bereiken.”

Gebruik geen mengsels

Sommige carwashondernemers maken hun eigen keuzes op het gebied van chemie. Zo kan het gebeuren dat de reinigingsmiddelen van verschillende fabrikanten in verschillende onderdelen van het systeem zitten. Bischof raadt dit af. “De chemie is zo ontwikkeld dat deze als totaalconcept de door de fabrikant beloofde resultaten oplevert. Mengsels kunnen tot slechtere resultaten leiden.”

Hij raadt zijn klanten deze route af om een ​​heel praktische reden: als er problemen zijn met de waskwaliteit, is de oorzaak niet duidelijk te achterhalen. De fabrikanten van de gebruikte waschemicaliën zullen de oorzaak in het andere product lokaliseren. Verbetering is dan moeilijker te realiseren.

Lees ook: 

Onderwerpen: ,

Auteur: Benedikt Wolter

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ventilatie en chemie vaak oorzaak slechte waterkwaliteit in wasstraat | CarwashPro

Ventilatie en chemie vaak oorzaak slechte waterkwaliteit in wasstraat

Een onaangename geur, troebel water en afzettingen in het systeem zijn alarmsignalen voor de waterkwaliteit in een wasstraat. Volgens productmanager Dominic Bischof van Sonax is de oorzaak van waterproblemen meestal in de ventilatie of in de gebruikte reinigingsmiddelen te vinden. 

Een onaangename geur is een van de eerste tekenen dat de waterkwaliteit niet goed is. Andere tekenen zijn troebel water en afzettingen in het wassysteem. Als het wasmiddel en de wanden een gelige film hebben, is dit een duidelijke indicatie.

Juist wanneer een voertuig aan het drogen is, wordt de waterkwaliteit zichtbaar. Vervuild water droogt slechter op. De droogsystemen zijn niet ingesteld op vies water en geven minder goede resultaten. Er blijven sporen van water op het voertuig achter met ontevreden klanten als resultaat.

Waterbalans

“Waar water is, is ook leven”, zo vat Dominic Bischof het samen. Hij is productmanager voor de carwashsector bij Sonax. “In water zitten micro-organismen die zich voeden met de componenten in het water. Als er teveel voer voor ze is, vermenigvuldigen ze zich teveel en raakt de waterbalans verstoord. Dit is vooral belangrijk in de moeilijk bereikbare delen van de wasstraat of in leidingen. Daar vinden die micro-organismen de optimale omstandigheden om zich exponentieel te vermenigvuldigen” .

Als leverancier van chemie voor de wasstraat, heeft Sonax op dit gebied een bijzondere expertise opgebouwd. In de praktijk bleek herhaaldelijk dat bepaalde omstandigheden steeds leiden tot slechte watercondities.

“De eerste stap is altijd om het ventilatiesysteem van de carwash te bekijken. Als de instelling hier niet optimaal is, kunnen er blijvende gevolgen zijn voor de waterkwaliteit. De tweede blik gaat dan naar de chemie. Het hangt allemaal af van de juiste instellingen en de coördinatie van alle gebruikte wasmiddelen om het best mogelijke resultaat te bereiken.”

Gebruik geen mengsels

Sommige carwashondernemers maken hun eigen keuzes op het gebied van chemie. Zo kan het gebeuren dat de reinigingsmiddelen van verschillende fabrikanten in verschillende onderdelen van het systeem zitten. Bischof raadt dit af. “De chemie is zo ontwikkeld dat deze als totaalconcept de door de fabrikant beloofde resultaten oplevert. Mengsels kunnen tot slechtere resultaten leiden.”

Hij raadt zijn klanten deze route af om een ​​heel praktische reden: als er problemen zijn met de waskwaliteit, is de oorzaak niet duidelijk te achterhalen. De fabrikanten van de gebruikte waschemicaliën zullen de oorzaak in het andere product lokaliseren. Verbetering is dan moeilijker te realiseren.

Lees ook: 

Onderwerpen: ,

Auteur: Benedikt Wolter

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.