Loogman schiet Oekraïense chauffeur te hulp

foto: Loogman

In de tankstationbranche ontstonden de afgelopen dagen spontaan verschillende initiatieven om de Oekraïners te helpen. Zo hielp de Loogman Groep de Oekraïense Piotr met gratis brandstof op weg naar de zwaar getroffen stad Charkov.

Bij het Loogman-tankstation in Aalsmeer stond vaste klant Piotr deze week opeens op de stoep met de vraag of het bedrijf hem, maar vooral de mensen in Oekraïne, kon helpen. Volgens algemeen directeur Kees IJzebaart hoefde het management niet lang over die vraag na te denken. “De situatie in Oekraïne is te bizar voor woorden en door Piotr kwam het voor ons ook dichtbij en zagen we een mogelijkheid om, hoe eenvoudig en klein ook, te kunnen helpen.” Diezelfde middag nog keerde Piotr terug naar het tankstation, waarna zijn vrachtwagen van brandstof werd voorzien.

Inzameling

Schelte Halma, de directeur van Halma Agro, werd benaderd door zijn buurman die meehelpt met het organiseren van transporten naar het land dat nu ruim een week door oorlog wordt geteisterd. Bij verschillende bedrijven in de buurt van het Friese dorp Sexbierum verzamelden inwoners goederen voor Oekraïeners in nood. Onder andere bij de boerderij van de familie Nammensma.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Schelte Halma tankte de drie vrachtwagens gratis af op de boerderij. Foto: Halma Agro

De inzamelingsacties waren een succes. De chauffeurs konden daardoor donderdag met wagens vol levensmiddelen en kleding naar hun thuisland terugkeren. “Net als veel mensen vonden we het belangrijk om te helpen. Ondanks dat het een kleine druppel is op een gloeiend hete plaat is, kunnen we zo toch wat doen. Toen ik gisteren de vrachtwagens met diesel vulde en gebrekkig met de chauffeurs een gesprekje voerde, kon je de angst, het verdriet en de onzekerheid in hun ogen zien. Ik vond dat heel aangrijpend”, vertelt Halma.

De Oekraïeners die door Halma Agro en Loogman werden geholpen zijn inmiddels op weg naar hun land. Toch laat het gesprek dat Halma met hen voerde hem niet los. “Hoe zou het met hun familieleden zijn? Komen ze veilig weer in hun thuisland aan? En komen de hulpgoederen op de juiste plaats?” De chauffeurs hebben een aantal dagen te rijden voordat ze op de plaats van bestemming aankomen. Halma hoopt dan te horen of ze goed aangekomen zijn.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

De vrachtwagen vertrok volgeladen met spullen vanaf het Loogman-station naar Charkov. Foto: Loogman Groep

Ook op IJzebaart maakte het vertrek van Piotr en de andere mannen indruk. Hij en het team van Loogman houden contact met ze. “De mannen zijn inmiddels volgeladen met hulpgoederen vertrokken naar Charkov. Ze zijn nog onderweg en we gaan de beelden zien. Ze gaan terug naar hun familie, in de wetenschap dat ze het land niet meer uit mogen.”

Meer hulp bieden

Na de spontane hulpactie kijkt IJzebaart wat het team van Loogman verder nog kan doen om personen in het land te helpen. Want ondanks dat het volgens hem mooi is om iemand te helpen, resulteert het wel in meer aanvragen. “We hebben besloten dit per geval te bekijken, maar ook om daar voor komende week een algemeen standpunt in aan te nemen. Doen we het per geval of pakken we het als Loogman Groep op een andere wijze aan? Zeker kijkend naar aanstaande maandag, wanneer er een landelijke inzamelingsactie is.”

Hoewel ook Halma de drie chauffeurs te hulp kon schieten, is hij zich er eveneens van bewust dat hij niet iedereen die naar het land vertrekt kan helpen. Het zou daarom mooi zijn als iedere tankstationondernemer of oliehandel een aantal van hen helpt, zegt hij. “Ze zijn er echt heel dankbaar voor.” IJzebaart stelt dat branchegenoten vooral hun hart moeten volgen in deze kwestie. “Dat hebben wij ook gedaan.”

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Loogman schiet Oekraïense chauffeur te hulp | CarwashPro

Loogman schiet Oekraïense chauffeur te hulp

foto: Loogman

In de tankstationbranche ontstonden de afgelopen dagen spontaan verschillende initiatieven om de Oekraïners te helpen. Zo hielp de Loogman Groep de Oekraïense Piotr met gratis brandstof op weg naar de zwaar getroffen stad Charkov.

Bij het Loogman-tankstation in Aalsmeer stond vaste klant Piotr deze week opeens op de stoep met de vraag of het bedrijf hem, maar vooral de mensen in Oekraïne, kon helpen. Volgens algemeen directeur Kees IJzebaart hoefde het management niet lang over die vraag na te denken. “De situatie in Oekraïne is te bizar voor woorden en door Piotr kwam het voor ons ook dichtbij en zagen we een mogelijkheid om, hoe eenvoudig en klein ook, te kunnen helpen.” Diezelfde middag nog keerde Piotr terug naar het tankstation, waarna zijn vrachtwagen van brandstof werd voorzien.

Inzameling

Schelte Halma, de directeur van Halma Agro, werd benaderd door zijn buurman die meehelpt met het organiseren van transporten naar het land dat nu ruim een week door oorlog wordt geteisterd. Bij verschillende bedrijven in de buurt van het Friese dorp Sexbierum verzamelden inwoners goederen voor Oekraïeners in nood. Onder andere bij de boerderij van de familie Nammensma.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Schelte Halma tankte de drie vrachtwagens gratis af op de boerderij. Foto: Halma Agro

De inzamelingsacties waren een succes. De chauffeurs konden daardoor donderdag met wagens vol levensmiddelen en kleding naar hun thuisland terugkeren. “Net als veel mensen vonden we het belangrijk om te helpen. Ondanks dat het een kleine druppel is op een gloeiend hete plaat is, kunnen we zo toch wat doen. Toen ik gisteren de vrachtwagens met diesel vulde en gebrekkig met de chauffeurs een gesprekje voerde, kon je de angst, het verdriet en de onzekerheid in hun ogen zien. Ik vond dat heel aangrijpend”, vertelt Halma.

De Oekraïeners die door Halma Agro en Loogman werden geholpen zijn inmiddels op weg naar hun land. Toch laat het gesprek dat Halma met hen voerde hem niet los. “Hoe zou het met hun familieleden zijn? Komen ze veilig weer in hun thuisland aan? En komen de hulpgoederen op de juiste plaats?” De chauffeurs hebben een aantal dagen te rijden voordat ze op de plaats van bestemming aankomen. Halma hoopt dan te horen of ze goed aangekomen zijn.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

De vrachtwagen vertrok volgeladen met spullen vanaf het Loogman-station naar Charkov. Foto: Loogman Groep

Ook op IJzebaart maakte het vertrek van Piotr en de andere mannen indruk. Hij en het team van Loogman houden contact met ze. “De mannen zijn inmiddels volgeladen met hulpgoederen vertrokken naar Charkov. Ze zijn nog onderweg en we gaan de beelden zien. Ze gaan terug naar hun familie, in de wetenschap dat ze het land niet meer uit mogen.”

Meer hulp bieden

Na de spontane hulpactie kijkt IJzebaart wat het team van Loogman verder nog kan doen om personen in het land te helpen. Want ondanks dat het volgens hem mooi is om iemand te helpen, resulteert het wel in meer aanvragen. “We hebben besloten dit per geval te bekijken, maar ook om daar voor komende week een algemeen standpunt in aan te nemen. Doen we het per geval of pakken we het als Loogman Groep op een andere wijze aan? Zeker kijkend naar aanstaande maandag, wanneer er een landelijke inzamelingsactie is.”

Hoewel ook Halma de drie chauffeurs te hulp kon schieten, is hij zich er eveneens van bewust dat hij niet iedereen die naar het land vertrekt kan helpen. Het zou daarom mooi zijn als iedere tankstationondernemer of oliehandel een aantal van hen helpt, zegt hij. “Ze zijn er echt heel dankbaar voor.” IJzebaart stelt dat branchegenoten vooral hun hart moeten volgen in deze kwestie. “Dat hebben wij ook gedaan.”

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.