De CarBax Combo: het hele systeem in een frame

Ruimtebesparend, gebruiksvriendelijk, duurzaam en veilig zijn volgens de Slowaakse producent van wasbox-apparatuur de kernwoorden die bij de onlangs geïntroduceerde CarBax Combo passen. Opvallend is dat alle techniek is ondergebracht in een betaalzuil. 

CarBax noemt de technologie die ze gebruiken voor hun Combo-pakket de ‘system-on-the-frame’-oplossing. “We hebben het ontworpen als een compacte oplossing”, zegt Peter Matejbus, hoofd research & development bij CarBax. “Omdat alle techniek voor alle wasboxen in één robuuste RVS zuil is gemonteerd.”

Dankzij deze benadering kon CarBax de omvang van de technologie beperken tegelijkertijd ruimte besparen in de technische ruimte. Vooral in grotere carwashcentra kan dit een enorm voordeel zijn, omdat er meer ruimte is voor de wasboxen.

“We denken dat we erin geslaagd zijn om een product te ontwikkelen dat veilig, gebruiksvriendelijk en compact is”, zegt Matejbus. “Het is gebouwd met componenten van de hoogste kwaliteit, wat zorgt voor een lange levensduur en gebruiksvriendelijke bediening.” Verder bouwde het bedrijf ook een volautomatische besturing voor de verlichting en verwarming. “Dit zorgt voor een nog comfortabelere bediening in de wasstraat.”

Wasprogramma’s

Wasklanten hebben in de CarBax Combo de keuze uit acht verschillende wasprogramma’s: onderkant wassen, actief schuim, shampoo, velgen en wielen, hogedrukwas, droge wax, superwax en naspoelen met osmosewater. Voor een kleiner budget krap, is het mogelijk om met een kleiner aantal wasprogramma’s te beginnen en later extra programma’s toe te voegen.

Het systeem voor het wassen van de onderzijde van de auto is volgens CarBax enig in zijn soort voor een wasbox. Dit ​​deel van de auto wordt door doe het zelf wassers vaak over het hoofd wordt gezien. Maar zeker in landen met winterse omstandigheden is dit een cruciaal onderdeel van de wasbeurt omdat vuil en zout op de weg ernstige roestschade kunnen veroorzaken. Het systeem van CarBax werkt net als in een rollover of wasstraat volledig automatisch. De klant hoeft alleen zijn auto erboven te parkeren en het geautomatiseerde systeem doet de rest. Na afloop van het programma, kan de klant weer verder met de rest van zijn wasbeurt.

Controlepaneel

De kern van CarBaxCombo is het bedieningspaneel, waarop de keuze van de wasprogramma’s en de betalingssystemen staan. De wasprogramma’s zijn in chronologische volgorde gerangschikt. Het grote full-color LCD-display toont alle benodigde informatie voor de klant, inclusief het resterende tegoed en het gekozen wasprogramma. Het is gemaakt van massief roestvrij staal.

Naast meerdere wasprogramma’s zijn er ook verschillende betaalopties. Naast munt betalen is het mogelijk om contactloos te betalen. De terminal accepteert kaartbetalingen met VISA en MasterCard. Naast kaarten accepteert het ook near field-betalingen door mobiele apparaten die Apple en Google Pay ondersteunen. Verder is betaling met klantenkaarten mogelijk. Met dit zogenaamde CarBaxCard-systeem kan de exploitant zijn trouwe klanten extra gemak en kortingen bieden.

Om de veiligheid te vergroten, kan CarBaxCombo worden uitgerust met een CoinVac-systeem. Dit maakt automatische muntextractie mogelijk vanaf elk bedieningspaneel van elke box. Het geld gaat dan direct naar een beveiligde kluis, die een extra beveiligingslaag toevoegt aan de wasstraat.

Operator vriendelijk

CarBaxCombo draait op het besturingssysteem CarBaxOS. Alle data is online te raadplegen via smartphone, tablet of pc. Het gaat hierbij om zaken als de huidige staat van het systeem, chemieniveaus of het uitlezen van de statistieken van de omzet.

Lees ook:

Auteur: Rene Passet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

De CarBax Combo: het hele systeem in een frame | CarwashPro

De CarBax Combo: het hele systeem in een frame

Ruimtebesparend, gebruiksvriendelijk, duurzaam en veilig zijn volgens de Slowaakse producent van wasbox-apparatuur de kernwoorden die bij de onlangs geïntroduceerde CarBax Combo passen. Opvallend is dat alle techniek is ondergebracht in een betaalzuil. 

CarBax noemt de technologie die ze gebruiken voor hun Combo-pakket de ‘system-on-the-frame’-oplossing. “We hebben het ontworpen als een compacte oplossing”, zegt Peter Matejbus, hoofd research & development bij CarBax. “Omdat alle techniek voor alle wasboxen in één robuuste RVS zuil is gemonteerd.”

Dankzij deze benadering kon CarBax de omvang van de technologie beperken tegelijkertijd ruimte besparen in de technische ruimte. Vooral in grotere carwashcentra kan dit een enorm voordeel zijn, omdat er meer ruimte is voor de wasboxen.

“We denken dat we erin geslaagd zijn om een product te ontwikkelen dat veilig, gebruiksvriendelijk en compact is”, zegt Matejbus. “Het is gebouwd met componenten van de hoogste kwaliteit, wat zorgt voor een lange levensduur en gebruiksvriendelijke bediening.” Verder bouwde het bedrijf ook een volautomatische besturing voor de verlichting en verwarming. “Dit zorgt voor een nog comfortabelere bediening in de wasstraat.”

Wasprogramma’s

Wasklanten hebben in de CarBax Combo de keuze uit acht verschillende wasprogramma’s: onderkant wassen, actief schuim, shampoo, velgen en wielen, hogedrukwas, droge wax, superwax en naspoelen met osmosewater. Voor een kleiner budget krap, is het mogelijk om met een kleiner aantal wasprogramma’s te beginnen en later extra programma’s toe te voegen.

Het systeem voor het wassen van de onderzijde van de auto is volgens CarBax enig in zijn soort voor een wasbox. Dit ​​deel van de auto wordt door doe het zelf wassers vaak over het hoofd wordt gezien. Maar zeker in landen met winterse omstandigheden is dit een cruciaal onderdeel van de wasbeurt omdat vuil en zout op de weg ernstige roestschade kunnen veroorzaken. Het systeem van CarBax werkt net als in een rollover of wasstraat volledig automatisch. De klant hoeft alleen zijn auto erboven te parkeren en het geautomatiseerde systeem doet de rest. Na afloop van het programma, kan de klant weer verder met de rest van zijn wasbeurt.

Controlepaneel

De kern van CarBaxCombo is het bedieningspaneel, waarop de keuze van de wasprogramma’s en de betalingssystemen staan. De wasprogramma’s zijn in chronologische volgorde gerangschikt. Het grote full-color LCD-display toont alle benodigde informatie voor de klant, inclusief het resterende tegoed en het gekozen wasprogramma. Het is gemaakt van massief roestvrij staal.

Naast meerdere wasprogramma’s zijn er ook verschillende betaalopties. Naast munt betalen is het mogelijk om contactloos te betalen. De terminal accepteert kaartbetalingen met VISA en MasterCard. Naast kaarten accepteert het ook near field-betalingen door mobiele apparaten die Apple en Google Pay ondersteunen. Verder is betaling met klantenkaarten mogelijk. Met dit zogenaamde CarBaxCard-systeem kan de exploitant zijn trouwe klanten extra gemak en kortingen bieden.

Om de veiligheid te vergroten, kan CarBaxCombo worden uitgerust met een CoinVac-systeem. Dit maakt automatische muntextractie mogelijk vanaf elk bedieningspaneel van elke box. Het geld gaat dan direct naar een beveiligde kluis, die een extra beveiligingslaag toevoegt aan de wasstraat.

Operator vriendelijk

CarBaxCombo draait op het besturingssysteem CarBaxOS. Alle data is online te raadplegen via smartphone, tablet of pc. Het gaat hierbij om zaken als de huidige staat van het systeem, chemieniveaus of het uitlezen van de statistieken van de omzet.

Lees ook:

Auteur: Rene Passet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.