Mr. Wash maakt museale attractie van wasstraat

In het Duitse Mannheim is deze maand een tentoonstelling geopend in een vestiging van Mr. Wash. Bezoekers kunnen er een rondleiding krijgen als ware het tempel uit de oudheid, langs objecten die zowel verwijzen naar een verre toekomst als een lang vervlogen autocultuur uit het tijdperk van fossiele brandstoffen.

Als de 21e eeuw eenmaal in een ver verleden ligt, zullen de mensen van de toekomst terugkijken op onze cultuur. Met name de autocultuur van vandaag zou dan verbazing kunnen wekken. De Kulturverein Industrietempel organiseert met dit gegeven in het achterhoofd een ​​theatraal evenement in wasstraat 33 van Mr. Wash in Mannheim.

Akropolis

Bezoekers worden als toeristen door de oude Akropolis geleid. Verschillende elementen op het gebied van mobiliteit en auto’s worden artistiek gepresenteerd. Een voorbeeld is de weergave van de relatie tussen mensen en hun auto’s. Video-installaties tonen autozegeningen van over de hele wereld en andere vondsten uit de hedendaagse mediawereld.

“Ons doel is om een ​​verbaasde blik te werpen op de tijd van fossiele brandstoffen wanneer we ons voorstellen dat we vanuit een verre toekomst terugkijken op onze huidige realiteit”, zegt Thomas Reutter, voorzitter van de Kulturverein Industrietempel, over de achtergrond van het kunstproject.

Opvallende locatie

Lichtinstallaties zijn slechts één vorm van artistieke representatie van het culturele project. De carwash van Mr. Wash in Mannheim vormt het decor voor de enscenering. Met zijn toch al opvallende uiterlijk bied het bedrijf een passende achtergrond voor het project.

De rondleiding en voorstellingen zijn dagelijks te zien tot en met 8 mei 2022 en start telkens om 21.30 uur.  Toegang is gratis.

Lees ook:

Onderwerpen:

Auteur: Paul Van den Bogaard

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.