CarPro opent vierde vestiging in Best

Het is de vierde voor de Brabantse keten en er is een vijfde in aanbouw in Someren. Voor Best werd een nieuw, energieneutraal pand neergezet. De wanden rondom de kettingwasstraat zijn bekleed met hygiënische Cleanpanel panelen.

De elektriciteit is afkomstig van zonnepanelen en het water dat in de wasstraat wordt gebruikt, kan voor 90 procent worden gezuiverd en hergebruikt. Dankzij een biologisch afbreekbare shampoo, komen er volgens het bedrijf ook (veel) minder chemicaliën in het afvoerwater terecht. Het pand is met een oppervlakte van ruim 3000m2 en een plafondhoogte van 8 meter royaal opgezet. Kunnen er naast wassen terecht voor gratis stofzuigen en er is een mattenreinigingsmachine, een bandenspanningspomp en er zijn microvezeldoeken.

Duurzame panelen

Cleanpanel kunststof panelen lenen zich erg goed voor carwashes die extra aandacht besteden aan milieuvriendelijkheid, zegt producent Cleanbuild. Het materiaal van de panelen, hard PVC, gaat bijzonder lang mee en is makkelijk te reinigen. Hierdoor zijn er geen agressieve reinigingsmiddelen nodig om de wanden en plafonds te wassen.

De plafond in de wasstraat van maar liefst acht meter hoog was geen probleem meldt Cleanbuild. “We produceren de Cleanpanel panelen direct op de juiste lengtemaat. Ook heel hoge wanden kunnen zo worden bekleed met hele panelen, zonder dat er in het midden van de wand een naad nodig is. Om een strak geheel te creëren, is de hele wand eerst uitgevuld.”

Waterdichte kom

Voor een waterdichte aansluiting van de panelen op de vloer, is de vloercoating in een ronding tegen de wand gesmeerd. Vervolgens zijn de kunststof panelen gemonteerd, die zo’n 45 mm boven de grond hangen. Zo ontstaat een waterdichte ‘kom’ van vloercoating en kan vuil dat van de wanden af komt, gemakkelijk weg worden gespoten.

Lees ook:

Auteur: Paul Van den Bogaard

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CarPro opent vierde vestiging in Best | CarwashPro

CarPro opent vierde vestiging in Best

Het is de vierde voor de Brabantse keten en er is een vijfde in aanbouw in Someren. Voor Best werd een nieuw, energieneutraal pand neergezet. De wanden rondom de kettingwasstraat zijn bekleed met hygiënische Cleanpanel panelen.

De elektriciteit is afkomstig van zonnepanelen en het water dat in de wasstraat wordt gebruikt, kan voor 90 procent worden gezuiverd en hergebruikt. Dankzij een biologisch afbreekbare shampoo, komen er volgens het bedrijf ook (veel) minder chemicaliën in het afvoerwater terecht. Het pand is met een oppervlakte van ruim 3000m2 en een plafondhoogte van 8 meter royaal opgezet. Kunnen er naast wassen terecht voor gratis stofzuigen en er is een mattenreinigingsmachine, een bandenspanningspomp en er zijn microvezeldoeken.

Duurzame panelen

Cleanpanel kunststof panelen lenen zich erg goed voor carwashes die extra aandacht besteden aan milieuvriendelijkheid, zegt producent Cleanbuild. Het materiaal van de panelen, hard PVC, gaat bijzonder lang mee en is makkelijk te reinigen. Hierdoor zijn er geen agressieve reinigingsmiddelen nodig om de wanden en plafonds te wassen.

De plafond in de wasstraat van maar liefst acht meter hoog was geen probleem meldt Cleanbuild. “We produceren de Cleanpanel panelen direct op de juiste lengtemaat. Ook heel hoge wanden kunnen zo worden bekleed met hele panelen, zonder dat er in het midden van de wand een naad nodig is. Om een strak geheel te creëren, is de hele wand eerst uitgevuld.”

Waterdichte kom

Voor een waterdichte aansluiting van de panelen op de vloer, is de vloercoating in een ronding tegen de wand gesmeerd. Vervolgens zijn de kunststof panelen gemonteerd, die zo’n 45 mm boven de grond hangen. Zo ontstaat een waterdichte ‘kom’ van vloercoating en kan vuil dat van de wanden af komt, gemakkelijk weg worden gespoten.

Lees ook:

Auteur: Paul Van den Bogaard

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.