Waterschap Scheldestromen roept inwoners op om naar wasstraat te gaan

Waterschap Scheldestromen roept inwoners van Zeeland op om hun auto’s niet meer op de stoep of op hun oprit te wassen, maar om naar de autowasstraat te gaan. Zo worden schadelijke stoffen in het riool of in de sloot voorkomen en wordt het water zoveel mogelijk hergebruikt.

Deze oproep van Waterschap Scheldestromen maakt deel uit van de landelijke campagne #WatEenWaterbaas, waarin waterschappen het gebruik van de wasstraten aanbevelen. “Als je je auto op straat wast, kunnen schadelijke stoffen in het riool of in de sloot terecht komen. In de wasstraat worden afbreekbare producten gebruikt, het water wordt zoveel mogelijk hergebruikt en afvalwater wordt volgens milieuregels afgevoerd”, zegt het waterschap op Twitter.

Goed voor het milieu

Bestuurder Gert van Kralingen van Scheldestromen denkt dat er grote resultaten behaald kunnen worden met het verruilen van de eigen sponsen voor de machinale borstels van de wasstraat, vertelt hij aan Omroep Zeeland. “Op het moment dat je dat kleine beetje geld over hebt voor het milieu, dan neem je toch een stapje. En al die stapjes hebben we nodig om bijvoorbeeld de klimaatdoelen van Parijs te halen.”

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Waterschap Scheldestromen roept inwoners op om naar wasstraat te gaan | CarwashPro

Waterschap Scheldestromen roept inwoners op om naar wasstraat te gaan

Waterschap Scheldestromen roept inwoners van Zeeland op om hun auto’s niet meer op de stoep of op hun oprit te wassen, maar om naar de autowasstraat te gaan. Zo worden schadelijke stoffen in het riool of in de sloot voorkomen en wordt het water zoveel mogelijk hergebruikt.

Deze oproep van Waterschap Scheldestromen maakt deel uit van de landelijke campagne #WatEenWaterbaas, waarin waterschappen het gebruik van de wasstraten aanbevelen. “Als je je auto op straat wast, kunnen schadelijke stoffen in het riool of in de sloot terecht komen. In de wasstraat worden afbreekbare producten gebruikt, het water wordt zoveel mogelijk hergebruikt en afvalwater wordt volgens milieuregels afgevoerd”, zegt het waterschap op Twitter.

Goed voor het milieu

Bestuurder Gert van Kralingen van Scheldestromen denkt dat er grote resultaten behaald kunnen worden met het verruilen van de eigen sponsen voor de machinale borstels van de wasstraat, vertelt hij aan Omroep Zeeland. “Op het moment dat je dat kleine beetje geld over hebt voor het milieu, dan neem je toch een stapje. En al die stapjes hebben we nodig om bijvoorbeeld de klimaatdoelen van Parijs te halen.”

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.