Poll: is betaald stofzuigen in opkomst?

Hoort stofzuigen bij de carwash een gratis dienst te zijn, of laat je klanten hiervoor betalen? 

Volgens de Amerikaanse carwash eigenaar Ryan Essenburg van Tommy’s is betaald stofzuigen in opkomst. Zuiginstallaties kosten veel energie en klanten maken vaak een rommeltje van de locatie, zegt hij. Carwashes in de VS kiezen daarom steeds vaker voor betaald stofzuigen of bieden de dienst alleen gratis aan voor abonnees van de wasstraat. Essenburg voorspelt dat het gratis zuigen ook in Europa en Nederland gaat verdwijnen.

CarwashPro onderzoekt met deze poll hoe het er momenteel in Nederland voorstaat. Gratis of betaald voor iedereen of alleen voor betalende klanten? We nodigen iedereen uit om uitgebreid te reageren in het reactieveld hieronder of via de mail. Overweeg je bijvoorbeeld om over te stappen naar een betaalde dienst? Of ben je overtuigd van het gratis concept? Laat het ons weten.

Is stofzuigen bij jouw carwash gratis of betaald?

  • De carwash heeft geen stofzuigers (0.0%)
  • Stofzuigen is gratis toegankelijk voor iedereen (10.8%)
  • Stofzuigen is gratis voor alle betalende klanten (51.4%)
  • Stofzuigen is alleen gratis voor abonnees (2.7%)
  • De carwash heeft alleen betaalde stofzuigers (35.1%)

Lees ook: 

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.