Tesla installeert nieuwe carwashmodus in Model 3 en Model Y

Tesla installeert nieuwe carwashmodus in Model 3 en Model Y

Het wordt voor Teslarijders weer een beetje makkelijker om de auto door de carwash te halen. In de software-update zit een nieuwe ‘car wash mode’. 

De deuren gaan automatisch dicht, de ruitenwissers worden uitgezet en de geluidjes van de parkeersensor gaan uit. Een aantal modellen van Tesla krijgt momenteel een nieuwe ‘car wash mode’. De carwashmodus is onderdeel van de software-update van Model 3 en Model Y van Tesla. In de modus worden deuren en achterklep gesloten, het oplaadpunt wordt gesloten en de parkeersensorgeluiden worden uitgezet. Bij automatische wasstraten met lopende band schakelt de ‘Free Roll optie’ de transmissie naar neutraal en voorkomt het dat de parkeerrem automatisch wordt aangetrokken als de bestuurder uitstapt. Het duurt nog even voordat alle auto’s de modus hebben, de uitrol van de software neemt enkele weken in beslag.

Lees ook: 

Onderwerpen: , ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tesla installeert nieuwe carwashmodus in Model 3 en Model Y | CarwashPro