Overname Autowasserette Van den Hurk door vader en zoon De Wilde

René (links) en Gerard hebben grootse plannen voor de nieuwe Carwash Nunspeet Van den Hurk Foto's: René de Wilde

Autowasserette Van den Hurk is onlangs overgenomen door Gerard en René de Wilde. Sinds 1 januari 2023 gaat het autowasbedrijf verder onder de naam ‘Carwash Nunspeet Van den Hurk’. Het is de derde carwash voor vader Gerard en zoon René, met naast Nunspeet ook vestigingen in Vaassen en Twello.

Er zijn grootse plannen voor de nieuwe carwash aan de Molijnlaan 192 in Nunspeet. Naast de huidige acht wasboxen en de wasbox voor kleine voertuigen – waaronder fietsen en motoren – komen er straks twee nieuwe wasboxen en twee rollovers bij. “Het wordt een behoorlijke klus”, zegt eigenaar René de Wilde. “Een deel wordt afgebroken, aangepast en verbouwd en verder is het allemaal nieuwbouw.”
De nieuwe naam Carwash Nunspeet Van den Hurk is een eerbetoon aan de oude eigenaar. “We willen hiermee onze waardering laten zien aan de familie Van den Hurk. Niet alleen omdat we de kans hebben gekregen om het over te nemen, maar vooral ook omdat de autowasserette al zo’n 50 jaar bestaat. Het is hier in Nunspeet en omstreken dan ook echt een begrip.”

(Tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

Het te realiseren wasplein in Nunspeet.

Drie carwashes

Vader en zoon zijn nu na de overname eigenaar van drie autowasbedrijven. In maart 2020 is het allemaal begonnen met de bouw van Carwash Vaassen, als toevoeging op het al bestaande autoschadeherstelbedrijf van vader Gerard. Half oktober 2020 was het wasplein open voor de eerste klanten, evenals zes wasboxen en een rollover. “Dat liep zo goed, dat we een half jaar na de opening in Vaassen ook de keuze hebben gemaakt om naast het autoschadebedrijf in Twello een carwash te bouwen”, zegt René. Carwash Twello heeft nu vier wasboxen en een rollover.

‘Besmet met het autowassen’

Vader focust zich met name op de autoschadebedrijven, terwijl zoon René zich steeds meer ontfermt over het autowassen. “We doen het autowassen zeker samen, maar op deze manier is het natuurlijk een mooie combinatie. Ik kan wel zeggen dat ik langzamerhand besmet ben met het autowassen. Ik zie hierin ook zeker verdere doorgroeimogelijkheden voor de toekomst.”

Er was vroeger al een autowasserette op de locatie van het oude schadebedrijf, aan de andere kant van het industrieterrein. Kort na de verhuizing naar de nieuwe locatie is deze wasserette gesloten. René: “Ik ben inmiddels ruim acht jaar werkzaam binnen het autoschadebedrijf op de vestiging in Twello. Binnen dat bedrijf heb ik altijd van alles gedaan. Hier is ook mijn interesse voor het autowassen begonnen, en is het bij mij gaan kriebelen om daar ook in te gaan ondernemen.”

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Het wasplein in Vaassen, met daarbij een horecagelegenheid en een tankstation.

Autowassen heeft veel voordelen voor het schadebedrijf. “Voor ons is het belangrijk om de auto’s afleverklaar te maken na het herstellen van de schade en de klant een goed gevoel te geven wanneer de schone auto weer wordt opgehaald. Dat ze denken: ‘Wow, is dat mijn auto?!’ Dat is waar ik het altijd voor heb gedaan. Ook een bijkomend voordeel is dat we binnen de schadebedrijven steeds betere scores op klanttevredenheid krijgen.”

Onbemand wassen ook op nieuwe locatie

Het onbemand wassen-concept in Vaassen en Twello wordt ook in Nunspeet doorgevoerd. Een bewuste keuze: “Vooral met het oog op de toekomst kiezen we voor onbemand. We hebben op deze locaties gekozen voor de wat duurdere rollover-machines van Christ, waar je ook iets meer mee kan, en op die manier kunnen we bijna volledig storingsloos opereren. Dat werkt heel goed voor ons. Wij zijn hierdoor ook zelf flexibel inzetbaar.” De autowaspleinen in Vaassen en Twello zijn 24 uur per dag geopend. De rollovers zijn van 06.00 uur ‘s ochtends tot 0.00 uur ’s avonds geopend. In Nunspeet gaan de openingstijden waarschijnlijk niet naar 24 uur per dag, omdat de autowaslocatie middenin de dorpskern van Nunspeet ligt. “Dat moet dus eerst nog worden ingedeeld.”

De verbouwing in Nunspeet wordt gefaseerd uitgevoerd, zodat de carwash in Nunspeet volledig open kan blijven. De verwachting is dat alle werkzaamheden op zijn vroegst begin 2024 gerealiseerd zullen zijn.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Overname Autowasserette Van den Hurk door vader en zoon De Wilde | CarwashPro

Overname Autowasserette Van den Hurk door vader en zoon De Wilde

René (links) en Gerard hebben grootse plannen voor de nieuwe Carwash Nunspeet Van den Hurk Foto's: René de Wilde

Autowasserette Van den Hurk is onlangs overgenomen door Gerard en René de Wilde. Sinds 1 januari 2023 gaat het autowasbedrijf verder onder de naam ‘Carwash Nunspeet Van den Hurk’. Het is de derde carwash voor vader Gerard en zoon René, met naast Nunspeet ook vestigingen in Vaassen en Twello.

Er zijn grootse plannen voor de nieuwe carwash aan de Molijnlaan 192 in Nunspeet. Naast de huidige acht wasboxen en de wasbox voor kleine voertuigen – waaronder fietsen en motoren – komen er straks twee nieuwe wasboxen en twee rollovers bij. “Het wordt een behoorlijke klus”, zegt eigenaar René de Wilde. “Een deel wordt afgebroken, aangepast en verbouwd en verder is het allemaal nieuwbouw.”
De nieuwe naam Carwash Nunspeet Van den Hurk is een eerbetoon aan de oude eigenaar. “We willen hiermee onze waardering laten zien aan de familie Van den Hurk. Niet alleen omdat we de kans hebben gekregen om het over te nemen, maar vooral ook omdat de autowasserette al zo’n 50 jaar bestaat. Het is hier in Nunspeet en omstreken dan ook echt een begrip.”

(Tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

Het te realiseren wasplein in Nunspeet.

Drie carwashes

Vader en zoon zijn nu na de overname eigenaar van drie autowasbedrijven. In maart 2020 is het allemaal begonnen met de bouw van Carwash Vaassen, als toevoeging op het al bestaande autoschadeherstelbedrijf van vader Gerard. Half oktober 2020 was het wasplein open voor de eerste klanten, evenals zes wasboxen en een rollover. “Dat liep zo goed, dat we een half jaar na de opening in Vaassen ook de keuze hebben gemaakt om naast het autoschadebedrijf in Twello een carwash te bouwen”, zegt René. Carwash Twello heeft nu vier wasboxen en een rollover.

‘Besmet met het autowassen’

Vader focust zich met name op de autoschadebedrijven, terwijl zoon René zich steeds meer ontfermt over het autowassen. “We doen het autowassen zeker samen, maar op deze manier is het natuurlijk een mooie combinatie. Ik kan wel zeggen dat ik langzamerhand besmet ben met het autowassen. Ik zie hierin ook zeker verdere doorgroeimogelijkheden voor de toekomst.”

Er was vroeger al een autowasserette op de locatie van het oude schadebedrijf, aan de andere kant van het industrieterrein. Kort na de verhuizing naar de nieuwe locatie is deze wasserette gesloten. René: “Ik ben inmiddels ruim acht jaar werkzaam binnen het autoschadebedrijf op de vestiging in Twello. Binnen dat bedrijf heb ik altijd van alles gedaan. Hier is ook mijn interesse voor het autowassen begonnen, en is het bij mij gaan kriebelen om daar ook in te gaan ondernemen.”

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Het wasplein in Vaassen, met daarbij een horecagelegenheid en een tankstation.

Autowassen heeft veel voordelen voor het schadebedrijf. “Voor ons is het belangrijk om de auto’s afleverklaar te maken na het herstellen van de schade en de klant een goed gevoel te geven wanneer de schone auto weer wordt opgehaald. Dat ze denken: ‘Wow, is dat mijn auto?!’ Dat is waar ik het altijd voor heb gedaan. Ook een bijkomend voordeel is dat we binnen de schadebedrijven steeds betere scores op klanttevredenheid krijgen.”

Onbemand wassen ook op nieuwe locatie

Het onbemand wassen-concept in Vaassen en Twello wordt ook in Nunspeet doorgevoerd. Een bewuste keuze: “Vooral met het oog op de toekomst kiezen we voor onbemand. We hebben op deze locaties gekozen voor de wat duurdere rollover-machines van Christ, waar je ook iets meer mee kan, en op die manier kunnen we bijna volledig storingsloos opereren. Dat werkt heel goed voor ons. Wij zijn hierdoor ook zelf flexibel inzetbaar.” De autowaspleinen in Vaassen en Twello zijn 24 uur per dag geopend. De rollovers zijn van 06.00 uur ‘s ochtends tot 0.00 uur ’s avonds geopend. In Nunspeet gaan de openingstijden waarschijnlijk niet naar 24 uur per dag, omdat de autowaslocatie middenin de dorpskern van Nunspeet ligt. “Dat moet dus eerst nog worden ingedeeld.”

De verbouwing in Nunspeet wordt gefaseerd uitgevoerd, zodat de carwash in Nunspeet volledig open kan blijven. De verwachting is dat alle werkzaamheden op zijn vroegst begin 2024 gerealiseerd zullen zijn.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.