Verbouwing

Schröder Carwash breidt uit: ‘Geen wachtrijen meer voor de wasstraat’

Een 3D-impressie van hoe de carwash er straks uit komt te zien Foto's: Stuyt Architecten

Schröder Carwash in Tubbergen wordt vanaf deze week verbouwd. De carwash wordt in drie fases uitgebreid en krijgt een volledige facelift.

De wasstraat is sinds maandag 27 november drie weken dicht. Er komt een nieuwe EVO-4 wasstraat in van Christ. Eigenaar van de carwash Hennie Schröder noemt dit één van de betere machines, omdat er ‘rondom wordt gewassen, de machine heel compact is en het geen sturing nodig heeft’. “We hebben gekozen voor RVS zodat het jarenlang meegaat”, aldus Schröder.

De nieuwe wasstraat wordt met zo’n dertien meter verlengd, naar 45 meter. “Met een langere wasstraat kunnen we meer auto’s wassen”, zegt Schröder. “En op drukke dagen kunnen we de wachtrijen makkelijker oplossen.” Hoewel de voorwas vanuit de nieuwe wasstraat kan worden geautomatiseerd, wil Schröder de handmatige voorwas behouden. “Steeds meer carwashes doen de voorwas met de machine, maar dat willen wij liever niet. Wij zitten in een plattelandsgemeente met zo’n 20.000 inwoners. Dus we moeten het ook hebben van klanten buiten de gemeente. Dat lukt heel goed omdat wij er extra werk van maken. De klant waardeert dat.” Om toch de snelheid erin te kunnen houden, wil Schröder extra personeel inzetten voor de voorwas.

Nu de wasstraat dicht is, kunnen klanten de komende drie weken de auto tegen een gereduceerde prijs wassen in de verhoogde rollover voor bedrijfswagens. De rollover is tijdelijk omgebouwd, met onder andere foam-lappen, en de dakborstel is teruggezet van drie meter naar twee meter. Daarnaast blijven de vier wasboxen 24/7 geopend.

Overdekte carport

Naast de nieuwe wasstraat krijgt ook het gebouw een nieuwe look en feel. Het gebouw wordt verlengd en er komt een volledig overdekte carport. En er wordt gewerkt met veel natuurlijke materialen, zoals hout. “Het wordt allemaal net iets mooier”, zegt Schröder. Jan Stuyt van Stuyt Architecten is al sinds begin jaren 90 betrokken bij het ontwikkelen van autowasstraten, en heeft ook het bouwplan gemaakt voor Schröder Carwash. “Wat je in het algemeen ziet, is dat steeds meer carwashes natuurlijke materialen gaan gebruiken. Bij Schröder Carwash is het een uitbreiding en een facelift, dus voor die richting hebben we nu ook gekozen.”

(Tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

In de vernieuwde carwash wordt er veel gewerkt met natuurlijke materialen.

Op het dak van de wasstraat komen zonnepanelen te liggen. Schröder hoopt ook een kleine boerderijwindmolen bij de carwash te kunnen plaatsen. “Met alleen zonnepanelen pak ik maar de helft van het verbruik”, zegt hij. “Dus om helemaal in het energieverbruik te kunnen voorzien, zou een kleine windmolen met daarbij een accu een stap in de goede richting zijn.”

Geen gedoe

De werkzaamheden zijn naar verwachting in het voorjaar afgerond. Als de gehele verbouwing voorbij is, wil Schröder nog een plan bedenken voor de rollover. “Het personeel is nodig in de wasstraat en dan wil ik geen gedoe met de rollover. We kunnen de machine meer gaan automatiseren. Maar als we er niet naar omkijken, is er ook een risico dat de auto niet goed schoon wordt. En als klanten vervolgens ontevreden zijn en tegen andere klanten zeggen dat ze hun auto hebben gewassen bij Schröder Carwash, dan krijg ik een stempel op de wasstraat en dat wil ik niet. Dan heb ik nog liever dat de rollover op een heel andere plek komt te staan of dat een andere ondernemer het overneemt.”

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Schröder Carwash breidt uit: ‘Geen wachtrijen meer voor de wasstraat’ | CarwashPro
Verbouwing

Schröder Carwash breidt uit: ‘Geen wachtrijen meer voor de wasstraat’

Een 3D-impressie van hoe de carwash er straks uit komt te zien Foto's: Stuyt Architecten

Schröder Carwash in Tubbergen wordt vanaf deze week verbouwd. De carwash wordt in drie fases uitgebreid en krijgt een volledige facelift.

De wasstraat is sinds maandag 27 november drie weken dicht. Er komt een nieuwe EVO-4 wasstraat in van Christ. Eigenaar van de carwash Hennie Schröder noemt dit één van de betere machines, omdat er ‘rondom wordt gewassen, de machine heel compact is en het geen sturing nodig heeft’. “We hebben gekozen voor RVS zodat het jarenlang meegaat”, aldus Schröder.

De nieuwe wasstraat wordt met zo’n dertien meter verlengd, naar 45 meter. “Met een langere wasstraat kunnen we meer auto’s wassen”, zegt Schröder. “En op drukke dagen kunnen we de wachtrijen makkelijker oplossen.” Hoewel de voorwas vanuit de nieuwe wasstraat kan worden geautomatiseerd, wil Schröder de handmatige voorwas behouden. “Steeds meer carwashes doen de voorwas met de machine, maar dat willen wij liever niet. Wij zitten in een plattelandsgemeente met zo’n 20.000 inwoners. Dus we moeten het ook hebben van klanten buiten de gemeente. Dat lukt heel goed omdat wij er extra werk van maken. De klant waardeert dat.” Om toch de snelheid erin te kunnen houden, wil Schröder extra personeel inzetten voor de voorwas.

Nu de wasstraat dicht is, kunnen klanten de komende drie weken de auto tegen een gereduceerde prijs wassen in de verhoogde rollover voor bedrijfswagens. De rollover is tijdelijk omgebouwd, met onder andere foam-lappen, en de dakborstel is teruggezet van drie meter naar twee meter. Daarnaast blijven de vier wasboxen 24/7 geopend.

Overdekte carport

Naast de nieuwe wasstraat krijgt ook het gebouw een nieuwe look en feel. Het gebouw wordt verlengd en er komt een volledig overdekte carport. En er wordt gewerkt met veel natuurlijke materialen, zoals hout. “Het wordt allemaal net iets mooier”, zegt Schröder. Jan Stuyt van Stuyt Architecten is al sinds begin jaren 90 betrokken bij het ontwikkelen van autowasstraten, en heeft ook het bouwplan gemaakt voor Schröder Carwash. “Wat je in het algemeen ziet, is dat steeds meer carwashes natuurlijke materialen gaan gebruiken. Bij Schröder Carwash is het een uitbreiding en een facelift, dus voor die richting hebben we nu ook gekozen.”

(Tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

In de vernieuwde carwash wordt er veel gewerkt met natuurlijke materialen.

Op het dak van de wasstraat komen zonnepanelen te liggen. Schröder hoopt ook een kleine boerderijwindmolen bij de carwash te kunnen plaatsen. “Met alleen zonnepanelen pak ik maar de helft van het verbruik”, zegt hij. “Dus om helemaal in het energieverbruik te kunnen voorzien, zou een kleine windmolen met daarbij een accu een stap in de goede richting zijn.”

Geen gedoe

De werkzaamheden zijn naar verwachting in het voorjaar afgerond. Als de gehele verbouwing voorbij is, wil Schröder nog een plan bedenken voor de rollover. “Het personeel is nodig in de wasstraat en dan wil ik geen gedoe met de rollover. We kunnen de machine meer gaan automatiseren. Maar als we er niet naar omkijken, is er ook een risico dat de auto niet goed schoon wordt. En als klanten vervolgens ontevreden zijn en tegen andere klanten zeggen dat ze hun auto hebben gewassen bij Schröder Carwash, dan krijg ik een stempel op de wasstraat en dat wil ik niet. Dan heb ik nog liever dat de rollover op een heel andere plek komt te staan of dat een andere ondernemer het overneemt.”

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.