Nieuw concept

Volledige verbouwing Autowaspark Nijkerk naar nieuwe Riwash

Het huidige pand van RIWAX en Autowaspark Nijkerk Foto's: RIWAX

Autowaspark Nijkerk wordt volledig omgebouwd tot een nieuwe carwash. Niet alleen de wasstraat wordt vervangen, maar ook het detailing gedeelte wordt flink uitgebreid. Naar verwachting gaan op 15 december de deuren weer open, onder de nieuwe naam Riwash.

Het vernieuwen van de wasstraat stond volgens directeur van RIWAX Nederland Frank Rietberg al eerder op de planning. Maar vanwege flinke investeringen in de afgelopen jaren liet dat nog even op zich wachten. “Maar nu moet het toch wel echt gebeuren”, zegt Rietberg. “Want die wasstraat is gewoon op. Bovendien kunnen we de aantallen niet draaien die we willen draaien. Omdat de huidige wasstraat dat simpelweg niet aankan.”

De huidige Nilfisk wasstraat gaat eruit en er komt een nieuwe machine voor in de plaats. “We hebben veel rondgekeken en gesprekken gevoerd. En uiteindelijk hebben we gekozen voor een Stotz-machine. Die naam zal weinig branchegenoten iets zeggen. Maar wij kennen de eigenaar Helmut Stotz goed. Binnen onze Zwitserse moederorganisatie en voor de Duitse markt hebben we al vaker met hem samengewerkt. En er is een goede klik. Bovendien houden wij niet zo van standaard. Als iedereen met de stroom meegaat, gaan wij daar liever tegenin.”

‘Ook in de nieuwe wasstraat zal er straks worden voorgewassen, want dat is een service die volgens ons niet mag ontbreken. Al die verhalen die je hoort over ‘bij mijn carwash hoeft dat niet’. Daar hebben wij onze twijfels bij. Vanuit psychologisch standpunt bekeken werkt dat gewoon niet. De klanten hebben dan niet het gevoel dat de auto schoon is. Bovendien is het een belangrijk contactmoment, waar ook de kans ligt voor upselling. Dus dat houden we erin.”

Voor het betere poetswerk

Autowaspark Nijkerk heeft momenteel drie wasboxen. Daarvan worden er twee ‘opgeofferd’ voor uitbreiding van het detailing gedeelte. “Straks hebben we er twee plekken bij om high-end poetswerk te doen en auto’s dealerklaar te maken. En dat is nodig, want we zitten nu regelmatig met een gebrek aan ruimte.” Naast dat er nieuwe poetsbruggen in komen, wordt het een lichte ruimte. “Zodat het er ook mooi en fris uitziet.”

“Wij merken dat er nog steeds veel vraag is naar hoogwaardige detailing. Nijkerk heeft ontzettend veel autobedrijven en dealers en dat is voor ons een groot voordeel. We doen sinds een jaar bijvoorbeeld werk voor een klant die auto’s verkoopt in het hogere segment. Dan staan er mooie Porsche’s, Ferrari’s en andere auto’s bij ons in de carwash. Het zijn allemaal autoliefhebbers die de waarde inzien van een professionele poetsbeurt.”

Naast dat er veel vraag naar is, is het ook nog eens een winstgevende business, vertelt Rietberg. “Daarin wordt zeker geld verdiend, ook omdat je flink kan upsellen. Als we een auto poetsen van binnen en van buiten en een coating aanbrengen, dan heb je het al gauw over bedragen vanaf 1.000 euro.”

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

De verbouwing is al van start gegaan.
Er komt straks een Stotz-wasstraat in.

Voor intern gebruik

Er blijft dan één wasbox over, die niet alleen voor commercieel maar vooral ook voor intern gebruik zal zijn. Boven de wasstraat heeft RIWAX namelijk een eigen academy voor opleidingen en trainingen met de eigen producten. Waarbij een high-end wasbox dus niet mag ontbreken. “In onze eigen wasbox kunnen we potentiële klanten laten zien wat onze producten allemaal kunnen. En het is een makkelijke en simpele manier om onze eigen productontwikkelingen te testen. Hiermee kunnen we het moederbedrijf in Zwitserland van belangrijke feedback voorzien.” Ook komt er een klein, deels overdekt stofzuigplein bij, met zes opstelplaatsen.

What’s in the name…

De hele carwash gaat op de schop, dus daar hoort een nieuwe naam bij, bedacht het team. En terwijl de carwash qua algehele look en feel dichter bij RIWAX komt, lijkt de naam ‘Riwash’ ook vanuit een bepaalde gedachte te zijn ontstaan. En dat klopt: “In Zwitserland hebben ze een carwashketen met de naam Friwash. Op zich een leuke naam, maar het zegt niet zoveel. En terwijl we aan het brainstormen waren, riep één van de medewerkers dat het veel gaver zou zijn om het Riwash te noemen. We zijn er zeer enthousiast over, ook omdat de naam een bepaald toekomstperspectief met zich meebrengt. Met een naam als Riwash is het zeker mogelijk om het concept verder uit te breiden. Dus vanuit die gedachte hebben we er ook voor gekozen.”

Autowaspark Nijkerk is sinds maandag 30 oktober dicht. En naar verwachting opent de nieuwe Riwash op 15 december de deuren. “Het wordt nog een flinke uitdaging om alles binnen zes weken te realiseren, maar onze operationeel directeur Pascal Hamstra begeleidt dit project van A tot Z en zit er bovenop. We zijn dus optimistisch om de beoogde openingsdatum te gaan halen”, aldus Rietberg.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Volledige verbouwing Autowaspark Nijkerk naar nieuwe Riwash | CarwashPro
Nieuw concept

Volledige verbouwing Autowaspark Nijkerk naar nieuwe Riwash

Het huidige pand van RIWAX en Autowaspark Nijkerk Foto's: RIWAX

Autowaspark Nijkerk wordt volledig omgebouwd tot een nieuwe carwash. Niet alleen de wasstraat wordt vervangen, maar ook het detailing gedeelte wordt flink uitgebreid. Naar verwachting gaan op 15 december de deuren weer open, onder de nieuwe naam Riwash.

Het vernieuwen van de wasstraat stond volgens directeur van RIWAX Nederland Frank Rietberg al eerder op de planning. Maar vanwege flinke investeringen in de afgelopen jaren liet dat nog even op zich wachten. “Maar nu moet het toch wel echt gebeuren”, zegt Rietberg. “Want die wasstraat is gewoon op. Bovendien kunnen we de aantallen niet draaien die we willen draaien. Omdat de huidige wasstraat dat simpelweg niet aankan.”

De huidige Nilfisk wasstraat gaat eruit en er komt een nieuwe machine voor in de plaats. “We hebben veel rondgekeken en gesprekken gevoerd. En uiteindelijk hebben we gekozen voor een Stotz-machine. Die naam zal weinig branchegenoten iets zeggen. Maar wij kennen de eigenaar Helmut Stotz goed. Binnen onze Zwitserse moederorganisatie en voor de Duitse markt hebben we al vaker met hem samengewerkt. En er is een goede klik. Bovendien houden wij niet zo van standaard. Als iedereen met de stroom meegaat, gaan wij daar liever tegenin.”

‘Ook in de nieuwe wasstraat zal er straks worden voorgewassen, want dat is een service die volgens ons niet mag ontbreken. Al die verhalen die je hoort over ‘bij mijn carwash hoeft dat niet’. Daar hebben wij onze twijfels bij. Vanuit psychologisch standpunt bekeken werkt dat gewoon niet. De klanten hebben dan niet het gevoel dat de auto schoon is. Bovendien is het een belangrijk contactmoment, waar ook de kans ligt voor upselling. Dus dat houden we erin.”

Voor het betere poetswerk

Autowaspark Nijkerk heeft momenteel drie wasboxen. Daarvan worden er twee ‘opgeofferd’ voor uitbreiding van het detailing gedeelte. “Straks hebben we er twee plekken bij om high-end poetswerk te doen en auto’s dealerklaar te maken. En dat is nodig, want we zitten nu regelmatig met een gebrek aan ruimte.” Naast dat er nieuwe poetsbruggen in komen, wordt het een lichte ruimte. “Zodat het er ook mooi en fris uitziet.”

“Wij merken dat er nog steeds veel vraag is naar hoogwaardige detailing. Nijkerk heeft ontzettend veel autobedrijven en dealers en dat is voor ons een groot voordeel. We doen sinds een jaar bijvoorbeeld werk voor een klant die auto’s verkoopt in het hogere segment. Dan staan er mooie Porsche’s, Ferrari’s en andere auto’s bij ons in de carwash. Het zijn allemaal autoliefhebbers die de waarde inzien van een professionele poetsbeurt.”

Naast dat er veel vraag naar is, is het ook nog eens een winstgevende business, vertelt Rietberg. “Daarin wordt zeker geld verdiend, ook omdat je flink kan upsellen. Als we een auto poetsen van binnen en van buiten en een coating aanbrengen, dan heb je het al gauw over bedragen vanaf 1.000 euro.”

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

De verbouwing is al van start gegaan.
Er komt straks een Stotz-wasstraat in.

Voor intern gebruik

Er blijft dan één wasbox over, die niet alleen voor commercieel maar vooral ook voor intern gebruik zal zijn. Boven de wasstraat heeft RIWAX namelijk een eigen academy voor opleidingen en trainingen met de eigen producten. Waarbij een high-end wasbox dus niet mag ontbreken. “In onze eigen wasbox kunnen we potentiële klanten laten zien wat onze producten allemaal kunnen. En het is een makkelijke en simpele manier om onze eigen productontwikkelingen te testen. Hiermee kunnen we het moederbedrijf in Zwitserland van belangrijke feedback voorzien.” Ook komt er een klein, deels overdekt stofzuigplein bij, met zes opstelplaatsen.

What’s in the name…

De hele carwash gaat op de schop, dus daar hoort een nieuwe naam bij, bedacht het team. En terwijl de carwash qua algehele look en feel dichter bij RIWAX komt, lijkt de naam ‘Riwash’ ook vanuit een bepaalde gedachte te zijn ontstaan. En dat klopt: “In Zwitserland hebben ze een carwashketen met de naam Friwash. Op zich een leuke naam, maar het zegt niet zoveel. En terwijl we aan het brainstormen waren, riep één van de medewerkers dat het veel gaver zou zijn om het Riwash te noemen. We zijn er zeer enthousiast over, ook omdat de naam een bepaald toekomstperspectief met zich meebrengt. Met een naam als Riwash is het zeker mogelijk om het concept verder uit te breiden. Dus vanuit die gedachte hebben we er ook voor gekozen.”

Autowaspark Nijkerk is sinds maandag 30 oktober dicht. En naar verwachting opent de nieuwe Riwash op 15 december de deuren. “Het wordt nog een flinke uitdaging om alles binnen zes weken te realiseren, maar onze operationeel directeur Pascal Hamstra begeleidt dit project van A tot Z en zit er bovenop. We zijn dus optimistisch om de beoogde openingsdatum te gaan halen”, aldus Rietberg.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.