geld, portemonne, administratie, loon

Geen jeugdloon meer voor jongeren vanaf 21 jaar

gebruikt

Het minimumjeugdloon zal in stappen worden afgeschaft voor jongeren vanaf 21 jaar. Zij gaan een volwaardig salaris ontvangen. Die grens ligt nu nog bij 23 jaar. De Eerste Kamer heeft dinsdag het wetsvoorstel van minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aangenomen. Veel tankstations en wasbedrijven hebben jeugdige werknemers in dienst die jonger zijn dan 23 jaar.

In september 2015 diende D66 een motie in om jeugdlonen minder uit de pas te laten lopen met de beloning voor volwassenen. De partij kreeg steun van een meerderheid in de Tweede Kamer. Daarmee werd het kabinet opgedragen met een wetsvoorstel te komen. Dat voorstel is inmiddels door zowel Tweede als Eerste Kamer goedgekeurd.

Internationaal

Volgens Asscher past de huidige vormgeving van het minimumjeugdloon niet meer bij de arbeidsmarkt en inkomenspositie van werkende jongeren. Ook loopt Nederland internationaal uit de pas. De komende jaren gaat het minimumjeugdloon daarom in stappen omhoog, zodat jongeren van 21 jaar het minimumloon gaan verdienen. Het loon van 18-, 19- en 20-jarigen zal ook stijgen om het risico te beperken dat de verschillende leeftijden een rol gaan spelen bij het aannemen van mensen.

Wil je ook de gratis nieuwsbrief van CarwashPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Geen jeugdloon meer voor jongeren vanaf 21 jaar | CarwashPro
geld, portemonne, administratie, loon

Geen jeugdloon meer voor jongeren vanaf 21 jaar

gebruikt

Het minimumjeugdloon zal in stappen worden afgeschaft voor jongeren vanaf 21 jaar. Zij gaan een volwaardig salaris ontvangen. Die grens ligt nu nog bij 23 jaar. De Eerste Kamer heeft dinsdag het wetsvoorstel van minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aangenomen. Veel tankstations en wasbedrijven hebben jeugdige werknemers in dienst die jonger zijn dan 23 jaar.

In september 2015 diende D66 een motie in om jeugdlonen minder uit de pas te laten lopen met de beloning voor volwassenen. De partij kreeg steun van een meerderheid in de Tweede Kamer. Daarmee werd het kabinet opgedragen met een wetsvoorstel te komen. Dat voorstel is inmiddels door zowel Tweede als Eerste Kamer goedgekeurd.

Internationaal

Volgens Asscher past de huidige vormgeving van het minimumjeugdloon niet meer bij de arbeidsmarkt en inkomenspositie van werkende jongeren. Ook loopt Nederland internationaal uit de pas. De komende jaren gaat het minimumjeugdloon daarom in stappen omhoog, zodat jongeren van 21 jaar het minimumloon gaan verdienen. Het loon van 18-, 19- en 20-jarigen zal ook stijgen om het risico te beperken dat de verschillende leeftijden een rol gaan spelen bij het aannemen van mensen.

Wil je ook de gratis nieuwsbrief van CarwashPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.