'Geweldig avontuur'

Lex Peters (ANAC) na deelname aan Dakar: ‘Het was geweldig en bikkelhard’

Foto ontvangen van Lex Peters op WhatsApp, met vermelding van Rally Maniacs Foto: Rally Maniacs/Lex Peters

Voor even was Lex Peters niet de topman van ANAC Carwash, maar deelnemer aan de zwaarste rally ter wereld: de Dakar Rally in Saudi-Arabië. Team ANAC Arcane legde in totaal 7500 kilometer af in de woestijn, maar dat ging niet zonder slag of stoot.

De Dakar Rally werd van 5 tot en met 19 januari verreden in Saudi-Arabië. Met een team van veertien personen deed ANAC Arcane mee met twee auto’s. De auto van Peters was goed te herkennen aan de logo’s van ANAC.

Bikkelhard

Samen met zijn teamgenoot Wouter de Graaff trotseerde Peters kilometerslange etappes door de duinen, over heuvels en langs verraderlijke rotspartijen onder het zand. “Dakar is echt geweldig”, zegt hij terugkijkend op zijn avontuur. “Het is autosport, duursport, survival en teamwork, én het is bikkelhard.”

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

Crash

Helaas was het ook ‘zo weer gedaan’: in de laatste racedagen crashte de auto van Peters en gingen ze vier keer over de kop. “In een paar seconden was het klaar. Jammer dat we een klapper hebben gemaakt, ik heb wel even last gehad van mijn nek.”

Ondanks de crash kijkt hij al uit naar de volgende Dakar. “In de eerste zes dagen hebben we veel technische problemen gehad. Maar de laatste twee dagen gingen we eindelijk super hard en zonder problemen. Als sport past het precies bij me. Op naar de volgende!”

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Lex Peters (ANAC) na deelname aan Dakar: ‘Het was geweldig en bikkelhard’ | CarwashPro
'Geweldig avontuur'

Lex Peters (ANAC) na deelname aan Dakar: ‘Het was geweldig en bikkelhard’

Foto ontvangen van Lex Peters op WhatsApp, met vermelding van Rally Maniacs Foto: Rally Maniacs/Lex Peters

Voor even was Lex Peters niet de topman van ANAC Carwash, maar deelnemer aan de zwaarste rally ter wereld: de Dakar Rally in Saudi-Arabië. Team ANAC Arcane legde in totaal 7500 kilometer af in de woestijn, maar dat ging niet zonder slag of stoot.

De Dakar Rally werd van 5 tot en met 19 januari verreden in Saudi-Arabië. Met een team van veertien personen deed ANAC Arcane mee met twee auto’s. De auto van Peters was goed te herkennen aan de logo’s van ANAC.

Bikkelhard

Samen met zijn teamgenoot Wouter de Graaff trotseerde Peters kilometerslange etappes door de duinen, over heuvels en langs verraderlijke rotspartijen onder het zand. “Dakar is echt geweldig”, zegt hij terugkijkend op zijn avontuur. “Het is autosport, duursport, survival en teamwork, én het is bikkelhard.”

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

Crash

Helaas was het ook ‘zo weer gedaan’: in de laatste racedagen crashte de auto van Peters en gingen ze vier keer over de kop. “In een paar seconden was het klaar. Jammer dat we een klapper hebben gemaakt, ik heb wel even last gehad van mijn nek.”

Ondanks de crash kijkt hij al uit naar de volgende Dakar. “In de eerste zes dagen hebben we veel technische problemen gehad. Maar de laatste twee dagen gingen we eindelijk super hard en zonder problemen. Als sport past het precies bij me. Op naar de volgende!”

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.