Dibo, carwash, Pilzen

DiBO realiseert wasboxen tegen extreme kou over de grens

In Pilsen, een van de grotere steden in Tsjechië, is een nieuw wasboxenproject opgeleverd door DiBO. Het bedrijf leverde de volledige technische wasinstallatie samen met de bedieningstotems met de nieuwe glasplaat, het betaalsysteem en uiteraard de softwarematige aansturing van de self-carwash. Ondanks dat de eigenaar het gebouw niet door de carwashfabrikant liet maken, prijkt toch het logo van het Belgische bedrijf op de gevel. “De klant wilde heel graag onze naam laten terug komen op zijn gebouw, daar dit naar zijn klanten toe garant staat voor een perfect was resultaat. Wij werkten daar uiteraard graag aan mee”, vertelt Eric Spoormans, verantwoordelijk voor het exportproject.  

In Totaal staan er volgens Spoormans nu 18 verschillende projecten van DiBO in Tsjechië. “We doen het goed met de export van onze self-carwashes. We zijn in het buitenland groter dan in Nederland. Dit komt omdat we in Nederland vooral te maken hebben met een vervangingsmarkt.” Als voorbeelden noemt hij grote projecten in Hongarije, Letland, Estland, Kazachstan en Rusland. “Onze wasboxen stijgen daar boven de rest uit.”

De enige problemen waar DiBO in het buitenland en dan vooral de Oostbloklanden tegen aanloopt is de strenge en soms vreemde regelgeving. “We hebben projecten gehad die zo goed als verkocht waren en dan na een jaar niet door konden gaan omdat er ineens toch geen vergunning werd verleend.”

Nieuwe systemen

In de dertig jaar dat Spoormans betrokken is bij de wasboxen van DiBO heeft hij een hoop verbeteringen mee gemaakt. Vooral over de nieuwste verbetering aan de wasinstallaties is hij enthousiast. “We hebben een nieuwe betaalterminal ontwikkeld. Mensen kunnen nu met ieder betaalmiddel terecht bij onze wasboxen.” Van Apple/Googlepay tot aan muntgeld en van nfc creditcard tot nfc waspas, alle betaalopties zijn beschikbaar op de nieuwe terminal. “Ook in Pilsen hebben ze de nieuwe terminals al staan tot grote tevredenheid van de klant.”

Nog een mooi voorbeeld is volgens de ervaren kracht van DiBO de self-carwashinstallatie in Sint-Petersburg. “Daar werd reeds bij -25 graden onder nul gewassen.” Hij laat volgens hem goed zien hoe robuust en betrouwbaar de wasboxen zijn. “Dat is ook wel een verklaring voor het feit dat ze het zo goed doen in de koude landen waar we aan leveren”, zegt hij lachend.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

DiBO realiseert wasboxen tegen extreme kou over de grens | CarwashPro
Dibo, carwash, Pilzen

DiBO realiseert wasboxen tegen extreme kou over de grens

In Pilsen, een van de grotere steden in Tsjechië, is een nieuw wasboxenproject opgeleverd door DiBO. Het bedrijf leverde de volledige technische wasinstallatie samen met de bedieningstotems met de nieuwe glasplaat, het betaalsysteem en uiteraard de softwarematige aansturing van de self-carwash. Ondanks dat de eigenaar het gebouw niet door de carwashfabrikant liet maken, prijkt toch het logo van het Belgische bedrijf op de gevel. “De klant wilde heel graag onze naam laten terug komen op zijn gebouw, daar dit naar zijn klanten toe garant staat voor een perfect was resultaat. Wij werkten daar uiteraard graag aan mee”, vertelt Eric Spoormans, verantwoordelijk voor het exportproject.  

In Totaal staan er volgens Spoormans nu 18 verschillende projecten van DiBO in Tsjechië. “We doen het goed met de export van onze self-carwashes. We zijn in het buitenland groter dan in Nederland. Dit komt omdat we in Nederland vooral te maken hebben met een vervangingsmarkt.” Als voorbeelden noemt hij grote projecten in Hongarije, Letland, Estland, Kazachstan en Rusland. “Onze wasboxen stijgen daar boven de rest uit.”

De enige problemen waar DiBO in het buitenland en dan vooral de Oostbloklanden tegen aanloopt is de strenge en soms vreemde regelgeving. “We hebben projecten gehad die zo goed als verkocht waren en dan na een jaar niet door konden gaan omdat er ineens toch geen vergunning werd verleend.”

Nieuwe systemen

In de dertig jaar dat Spoormans betrokken is bij de wasboxen van DiBO heeft hij een hoop verbeteringen mee gemaakt. Vooral over de nieuwste verbetering aan de wasinstallaties is hij enthousiast. “We hebben een nieuwe betaalterminal ontwikkeld. Mensen kunnen nu met ieder betaalmiddel terecht bij onze wasboxen.” Van Apple/Googlepay tot aan muntgeld en van nfc creditcard tot nfc waspas, alle betaalopties zijn beschikbaar op de nieuwe terminal. “Ook in Pilsen hebben ze de nieuwe terminals al staan tot grote tevredenheid van de klant.”

Nog een mooi voorbeeld is volgens de ervaren kracht van DiBO de self-carwashinstallatie in Sint-Petersburg. “Daar werd reeds bij -25 graden onder nul gewassen.” Hij laat volgens hem goed zien hoe robuust en betrouwbaar de wasboxen zijn. “Dat is ook wel een verklaring voor het feit dat ze het zo goed doen in de koude landen waar we aan leveren”, zegt hij lachend.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.