Ondernemerspaar verruilt boerderij voor carwash in Schijndel

Aan de rand Schijndel gaat in de tweede helft van dit jaar een nieuwe geautomatiseerde wasstraat met vier wasboxen en een stofzuigerplein open: Carwash Schijndel. De bouw start waarschijnlijk komende maand of uiterlijk in april. De exploitanten zijn Roel Hendriks en zijn partner Kim Rijkers uit Landhorst. 

Voor Hendriks en Rijkers is de wasbranche helemaal nieuw. Tot voor kort runden zij een nertsenfokkerij. Een aflopende zaak, vertelt Hendriks, maar door corona kwam het in een stroomversnelling. “We waren al langer op zoek naar iets nieuws en kwamen op het idee tijdens het wassen van onze eigen auto. Het leuk ons een leuke en interessante sector. Vervolgens ben ik in een straal ven enkele tientallen kilometers rondom onze woonplaats gaan zoeken naar een geschikte locatie.”

Zichtlocatie

Die werd gevonden aan de Nieuwe Eerdsebaan in Schijndel, een doorgaande weg waar dagelijks zo’n 16.000 auto’s voorbij komen. Daar verrijst in de komende maanden een nieuw pand van twee verdiepingen waar leverancier Holz een vijftig meter lange kettingbaan in komt installeren die tachtig tot honderd auto’s per uur kan verwerken.

Naast het pand komen vier wasboxen te staan en binnen wordt een stofzuigerplein ingericht. Onder het pand komt een tank met 80.000 liter water te liggen. Het water wordt gefilterd en voor 95 procent worden hergebruikt. De tweede verdieping bestaat uit kantoorruimte die straks word verhuurd. “Er is nog ruimte beschikbaar.”

Schaarste

Of de bouw daadwerkelijk in maart kan beginnen hangt volgens de aannemer af van de tijdige levering van de bouwmaterialen, zegt Hendriks. “Er is een enorme schaarste aan staal en gevelplaten, maar ze verwachten dat we komende maand echt kunnen gaan beginnen.” In de tweede helft van dit jaar gaat in ieder geval de wasstraat open. Daarna volgt de afwerking van de bovenverdieping.

Het dienstenpakket zal in het begin nog vrij standaard zijn, verwacht Hendriks. “We moeten eerst eens gaan kijken wat de klant wil en zelf aftasten wat we willen. Daarna kunnen we bijvoorbeeld het wegwerken van krasjes, poetsen of interieurreiniging er aan toevoegen.” Personeel aantrekken gaat in de komende maanden gebeuren, maar eerst nog de bouw.

Lees ook:

Auteur: Paul Van den Bogaard

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ondernemerspaar verruilt boerderij voor carwash in Schijndel | CarwashPro

Ondernemerspaar verruilt boerderij voor carwash in Schijndel

Aan de rand Schijndel gaat in de tweede helft van dit jaar een nieuwe geautomatiseerde wasstraat met vier wasboxen en een stofzuigerplein open: Carwash Schijndel. De bouw start waarschijnlijk komende maand of uiterlijk in april. De exploitanten zijn Roel Hendriks en zijn partner Kim Rijkers uit Landhorst. 

Voor Hendriks en Rijkers is de wasbranche helemaal nieuw. Tot voor kort runden zij een nertsenfokkerij. Een aflopende zaak, vertelt Hendriks, maar door corona kwam het in een stroomversnelling. “We waren al langer op zoek naar iets nieuws en kwamen op het idee tijdens het wassen van onze eigen auto. Het leuk ons een leuke en interessante sector. Vervolgens ben ik in een straal ven enkele tientallen kilometers rondom onze woonplaats gaan zoeken naar een geschikte locatie.”

Zichtlocatie

Die werd gevonden aan de Nieuwe Eerdsebaan in Schijndel, een doorgaande weg waar dagelijks zo’n 16.000 auto’s voorbij komen. Daar verrijst in de komende maanden een nieuw pand van twee verdiepingen waar leverancier Holz een vijftig meter lange kettingbaan in komt installeren die tachtig tot honderd auto’s per uur kan verwerken.

Naast het pand komen vier wasboxen te staan en binnen wordt een stofzuigerplein ingericht. Onder het pand komt een tank met 80.000 liter water te liggen. Het water wordt gefilterd en voor 95 procent worden hergebruikt. De tweede verdieping bestaat uit kantoorruimte die straks word verhuurd. “Er is nog ruimte beschikbaar.”

Schaarste

Of de bouw daadwerkelijk in maart kan beginnen hangt volgens de aannemer af van de tijdige levering van de bouwmaterialen, zegt Hendriks. “Er is een enorme schaarste aan staal en gevelplaten, maar ze verwachten dat we komende maand echt kunnen gaan beginnen.” In de tweede helft van dit jaar gaat in ieder geval de wasstraat open. Daarna volgt de afwerking van de bovenverdieping.

Het dienstenpakket zal in het begin nog vrij standaard zijn, verwacht Hendriks. “We moeten eerst eens gaan kijken wat de klant wil en zelf aftasten wat we willen. Daarna kunnen we bijvoorbeeld het wegwerken van krasjes, poetsen of interieurreiniging er aan toevoegen.” Personeel aantrekken gaat in de komende maanden gebeuren, maar eerst nog de bouw.

Lees ook:

Auteur: Paul Van den Bogaard

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.