Normec Biobeheer controleert in juli en augustus op legionella

Foto: Canva

Bij BOVAG aangesloten autowas- en poetsbedrijven ontvangen de komende weken een telefoontje of bericht van Normec Biobeheer om een afspraak te maken voor de jaarlijkse legionellacontrole. Tijdens de controle worden er twee monsters afgenomen en gecontroleerd op legionella.

BOVAG vindt legionellapreventie belangrijk, vanwege de gezondheidsaspecten voor zowel medewerkers als klanten. Daarom is het onderdeel van de lidmaatschapseisen van BOVAG Autowas- en Poetsbedrijven. De kosten voor de controle zijn opgenomen in het contributiegeld.

Wijziging in procedure

Normec Biobeheer heeft sinds 1 juni een wijziging doorgevoerd in de procedure. Er worden sinds die datum geen monstertemperatuur en doorstroomtemperatuur meer gemeten bij de legionellacontrole. Deze onderdelen zijn niet verplicht en hebben ook geen invloed op de laboratoriumuitslagen. Wie de doorstroomtemperatuur toch wil laten meten, kan dit als aparte opdracht laten uitvoeren. Dit kan worden aangegeven bij het maken van een afspraak met Normec Biobeheer voor de legionellacontrole. Bedrijven zonder wasinstallatie worden niet gecontroleerd.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Normec Biobeheer controleert in juli en augustus op legionella | CarwashPro

Normec Biobeheer controleert in juli en augustus op legionella

Foto: Canva

Bij BOVAG aangesloten autowas- en poetsbedrijven ontvangen de komende weken een telefoontje of bericht van Normec Biobeheer om een afspraak te maken voor de jaarlijkse legionellacontrole. Tijdens de controle worden er twee monsters afgenomen en gecontroleerd op legionella.

BOVAG vindt legionellapreventie belangrijk, vanwege de gezondheidsaspecten voor zowel medewerkers als klanten. Daarom is het onderdeel van de lidmaatschapseisen van BOVAG Autowas- en Poetsbedrijven. De kosten voor de controle zijn opgenomen in het contributiegeld.

Wijziging in procedure

Normec Biobeheer heeft sinds 1 juni een wijziging doorgevoerd in de procedure. Er worden sinds die datum geen monstertemperatuur en doorstroomtemperatuur meer gemeten bij de legionellacontrole. Deze onderdelen zijn niet verplicht en hebben ook geen invloed op de laboratoriumuitslagen. Wie de doorstroomtemperatuur toch wil laten meten, kan dit als aparte opdracht laten uitvoeren. Dit kan worden aangegeven bij het maken van een afspraak met Normec Biobeheer voor de legionellacontrole. Bedrijven zonder wasinstallatie worden niet gecontroleerd.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.