vrouwendag loogman2

Vrouwen grijpen de macht bij Loogman Amsterdam

foto: Linkedin

De vestiging van Loogman Carwash in Amsterdam wordt dinsdag geheel gerund door vrouwen. Waar normaal negen á tien vrouwen aan het werk zijn in de wasstraat, binnenreiniging en de tankstraat zijn dit er nu ruim 25. Dit alles in het kader van Internationale Vrouwendag.

“Al jarenlang strijden vrouwen voor gelijkwaardige rechten. Op deze dag nemen de vrouwen van De Loogman Groep de Carwash vestiging in Amsterdam over om zich hard te maken voor deze speciale dag”, zegt Ieteke Coenen (foto 2e van links), in het dagelijks leven recruiter bij de Loogman Groep.

Wisselen van baan

Coenen is een van de vrouwen binnen de organisatie die voor een dagje haar kantoorbaan inruilt om in de wasstraat, binnenreiniging en tankstraat van Amsterdam te werken. “De mannen die normaal in de vestiging in Amsterdam aan het werk zijn, nemen voor een dag onze plaats in op andere vestigingen.”

Het is de derde keer dat er een vestiging van Loogman wordt overgenomen door vrouwen op Internationale Vrouwendag. Het begon drie jaar geleden in Aalsmeer, vorig jaar was Almere aan de beurt en nu was het aan Amsterdam. “We willen laten zien dat een hele vestiging prima alleen door vrouwen gerund kan worden en zo alle vrouwen in de wereld een hart onder de riem steken. Maar het is vooral ook heel leuk en gezellig om dit vandaag te doen.”

Naast dat alle klanten van Loogman Amsterdam vandaag geholpen worden door een vrouw krijgen ze ook nog een doosje chocolade mee bij een wasbeurt van hun auto.

Over Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld, meestal aan de hand van een specifiek thema. Internationale Vrouwendag is in de twintigste eeuw ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en vrouwenkiesrecht. In 1911 werd de Vrouwendag internationaal voor het eerst gevierd, in 1912 voor het eerst in Nederland.

Lees ook:

Auteur: Paul Van den Bogaard

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vrouwen grijpen de macht bij Loogman Amsterdam | CarwashPro
vrouwendag loogman2

Vrouwen grijpen de macht bij Loogman Amsterdam

foto: Linkedin

De vestiging van Loogman Carwash in Amsterdam wordt dinsdag geheel gerund door vrouwen. Waar normaal negen á tien vrouwen aan het werk zijn in de wasstraat, binnenreiniging en de tankstraat zijn dit er nu ruim 25. Dit alles in het kader van Internationale Vrouwendag.

“Al jarenlang strijden vrouwen voor gelijkwaardige rechten. Op deze dag nemen de vrouwen van De Loogman Groep de Carwash vestiging in Amsterdam over om zich hard te maken voor deze speciale dag”, zegt Ieteke Coenen (foto 2e van links), in het dagelijks leven recruiter bij de Loogman Groep.

Wisselen van baan

Coenen is een van de vrouwen binnen de organisatie die voor een dagje haar kantoorbaan inruilt om in de wasstraat, binnenreiniging en tankstraat van Amsterdam te werken. “De mannen die normaal in de vestiging in Amsterdam aan het werk zijn, nemen voor een dag onze plaats in op andere vestigingen.”

Het is de derde keer dat er een vestiging van Loogman wordt overgenomen door vrouwen op Internationale Vrouwendag. Het begon drie jaar geleden in Aalsmeer, vorig jaar was Almere aan de beurt en nu was het aan Amsterdam. “We willen laten zien dat een hele vestiging prima alleen door vrouwen gerund kan worden en zo alle vrouwen in de wereld een hart onder de riem steken. Maar het is vooral ook heel leuk en gezellig om dit vandaag te doen.”

Naast dat alle klanten van Loogman Amsterdam vandaag geholpen worden door een vrouw krijgen ze ook nog een doosje chocolade mee bij een wasbeurt van hun auto.

Over Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld, meestal aan de hand van een specifiek thema. Internationale Vrouwendag is in de twintigste eeuw ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en vrouwenkiesrecht. In 1911 werd de Vrouwendag internationaal voor het eerst gevierd, in 1912 voor het eerst in Nederland.

Lees ook:

Auteur: Paul Van den Bogaard

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.