'Smaakt naar meer'

AERS Groep doet ervaring op met eerste carwash bij tankstation

“Het is wellicht iets wat we ook willen doorvoeren op de andere locaties", aldus eigenaar Jackij Aers Foto's: AERS Groep

Het Zeeuwse familiebedrijf de AERS Groep heeft bij het ESSO-tankstation in Sluis een nieuwe rollover geplaatst. “Het is voor ons de eerste tanklocatie waar een carwash bij zit en dat smaakt naar meer; zo kunnen we ervaring opdoen”, aldus eigenaar Jackij Aers.

De AERS Groep huurt het tankstation aan de Sint Annastraat sinds 1 januari 2023. Daar zat op dat moment al een rollover bij, die sinds kort is vervangen door een nieuwe machine. Het gaat om de Istobal M’Wash 3 van EenzetCarwash. Hoewel het voor Jackij Aers de eerste locatie is met een eigen carwash, kan hij nu al zeggen dat het een aanvulling is op het tankstation. “Het is wellicht iets wat we ook willen doorvoeren op de andere locaties, dus ik was blij dat het hier al bij zat”, zegt Jackij. “Nu kunnen we zien of het werkt en kunnen we er ervaring mee opdoen.” De AERS Groep heeft een netwerk van in totaal negen eigen tankstations.

Belangrijk contactmoment

Sander Spelier is stationmanager in Sluis en staat ook zelf regelmatig bij de rollover. De voorwas doen hij en zijn collega’s nog met de hand en ze begeleiden de mensen bij het inrijden. Volgens hem is dat een extra die klanten wel kunnen waarderen. “Dat we de klanten helpen, geeft een vertrouwd gevoel”, zegt hij. “En het is een belangrijk contactmoment om de klant te helpen kiezen tussen de verschillende wasprogramma’s.”

Volgens Spelier is dat ook hét moment om klanten te informeren over het duurdere polish-programma. “Dit biedt meer glans en bescherming voor de lak van de auto en we adviseren om dat eens in de zoveel tijd te doen. Als mensen daar eenmaal van op de hoogte zijn en het een keer gezien hebben, zie je dat ze vaker voor polish kiezen.”

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

De machine heeft naast het polish programma ook hogedruk aan de zij-, boven- en onderkant en wielborstels
De voorwas doen ze in Sluis nog met de hand en ze begeleiden de klanten bij het inrijden.

Steeds vaker leidt het praatje met de klant ook tot abonnementenverkoop en worden situaties met schade voorkomen. “Klanten denken dat ze met elk voertuig de carwash in kunnen rijden, ook al hebben ze schade aan de auto. Op zo’n moment kunnen wij daarop inspelen en zeggen dat het niet gaat. Bij een onbemande carwash mis je dat.”

Ook busjes

Spelier is blij met de nieuwe machine en ziet het verschil. “Het wast beter. De machine heeft naast het polish programma ook hogedruk aan de zij-, boven- en onderkant en wielborstels, voor een beter wasresultaat.” Er kan gewassen worden tot 2,70 meter. Dus ook busjes kunnen hier terecht. “Heel veel andere locaties voor het wassen van busjes zijn hier niet in de buurt. Dus er komt best veel op ons af”, aldus Spelier.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.