Inowa installeert biologische afvalwaterzuiveringsinstallatie in Dubai

Inowa installeerde onlangs een volledig biologische waswaterbereidingsinstallatie in een wasstraat in Dubai. Het is volgens het Oostenrijkse bedrijf de eerste in zijn soort in het Midden-Oosten, waar schoon water schaars is.

Vijf jaar geleden kreeg Inowa een e-mail uit Dubai met vragen over hun afvalwatertechniek en of ze konden worden toegepast op een geplande grote nieuwe wasstraat met kettingbaan in de woestijnstad. Vorige maand opende Inowa de ‘eerste volledig biologische waswaterscheidingsinstallatie bij Tubewash in Dubai, een land zonder meren noch rivieren waar de temperatuur in de zomer overdag vaak boven de 45 graden uitkomt.

Kristalhelder

“De wasstraat in Dubai die contact met ons opnam, had ervaring met gangbare recyclingsystemen en was op zoek naar een onderhoudsvrij systeem dat helder water levert”, vertelt Klaus Steiner, salesmanager bij Inowa en de afgelopen jaren nauw betrokken bij het project. “Vorig jaar hadden we een bijeenkomst in Salzburg en lieten we ze een van onze systemen zien. Ze zagen het kristalheldere water en besloten samen te werken met INOWA.”

Wat maakt dit project zo uniek?
“Onze klant (Tubewash) heeft een professionele carwash in combinatie met interieurreiniging. Klanten kunnen er per app reserveren en betalen. Dit betekent dat er dag en nacht gewassen kan worden, wat een groot verschil is met reguliere wasstraten. In Oostenrijk of Duitsland moet een wasstraat ’s nachts sluiten.”

Waren er regiospecifieke problemen of uitdagingen die zich voordeden tijdens het project in Dubai.
“Ja. Maar deze moeilijkheden waren vóór ons contact. Tubewash vertelde ons dat het erg moeilijk was om een ​​locatie te vinden.”

Wat is de belangrijkste les uit dit specifieke project?
“Niets is onmogelijk. Onze klant installeerde voor de eerste keer een wateropslagreservoir en de filtratie-eenheid. Maar ze hebben het perfect gedaan. Ik ben er alleen geweest voor de inbedrijfstelling en tijdens deze procedure ging er een pomp kapot. Geen probleem in Dubai: de volgende dag stond er een nieuwe.”

Wat zijn de verschillen tussen een volledig biologisch afvalwaterfiltersysteem en een regulier systeem?
“Er zijn veel verschillen. Een conventioneel systeem bestaat uit een slibvanger, een beluchtingsbassin en een filtratie-eenheid. Maar het professionele carwashbedrijf is in de afgelopen jaren sterk veranderd. Zo is de hoeveelheid chemicaliën die wordt gebruikt vaak vier keer zo hoog als vroeger. Dit heeft grote invloed op het waterrecyclingsysteem. Het is erg belangrijk om organische stoffen er uit te halen om schoon water te krijgen, vrij van geuren. Biologisch gereinigd water kan de reinigingsintervallen in de wasruimte en bij de machine verlengen. Volgens mij is het gebruik van een volledig biologische afvalwaterzuivering essentieel voor een professionele carwash.”

Hoeveel duurder is een volledig biologisch systeem in vergelijking met een regulier systeem?
“Over het algemeen moet je uitgaan 40 tot 60 procent hogere investering. Maar de terugverdientijd ligt tussen de drie tot vier jaar.”

Lees ook:

Auteur: Rene Passet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Inowa installeert biologische afvalwaterzuiveringsinstallatie in Dubai | CarwashPro

Inowa installeert biologische afvalwaterzuiveringsinstallatie in Dubai

Inowa installeerde onlangs een volledig biologische waswaterbereidingsinstallatie in een wasstraat in Dubai. Het is volgens het Oostenrijkse bedrijf de eerste in zijn soort in het Midden-Oosten, waar schoon water schaars is.

Vijf jaar geleden kreeg Inowa een e-mail uit Dubai met vragen over hun afvalwatertechniek en of ze konden worden toegepast op een geplande grote nieuwe wasstraat met kettingbaan in de woestijnstad. Vorige maand opende Inowa de ‘eerste volledig biologische waswaterscheidingsinstallatie bij Tubewash in Dubai, een land zonder meren noch rivieren waar de temperatuur in de zomer overdag vaak boven de 45 graden uitkomt.

Kristalhelder

“De wasstraat in Dubai die contact met ons opnam, had ervaring met gangbare recyclingsystemen en was op zoek naar een onderhoudsvrij systeem dat helder water levert”, vertelt Klaus Steiner, salesmanager bij Inowa en de afgelopen jaren nauw betrokken bij het project. “Vorig jaar hadden we een bijeenkomst in Salzburg en lieten we ze een van onze systemen zien. Ze zagen het kristalheldere water en besloten samen te werken met INOWA.”

Wat maakt dit project zo uniek?
“Onze klant (Tubewash) heeft een professionele carwash in combinatie met interieurreiniging. Klanten kunnen er per app reserveren en betalen. Dit betekent dat er dag en nacht gewassen kan worden, wat een groot verschil is met reguliere wasstraten. In Oostenrijk of Duitsland moet een wasstraat ’s nachts sluiten.”

Waren er regiospecifieke problemen of uitdagingen die zich voordeden tijdens het project in Dubai.
“Ja. Maar deze moeilijkheden waren vóór ons contact. Tubewash vertelde ons dat het erg moeilijk was om een ​​locatie te vinden.”

Wat is de belangrijkste les uit dit specifieke project?
“Niets is onmogelijk. Onze klant installeerde voor de eerste keer een wateropslagreservoir en de filtratie-eenheid. Maar ze hebben het perfect gedaan. Ik ben er alleen geweest voor de inbedrijfstelling en tijdens deze procedure ging er een pomp kapot. Geen probleem in Dubai: de volgende dag stond er een nieuwe.”

Wat zijn de verschillen tussen een volledig biologisch afvalwaterfiltersysteem en een regulier systeem?
“Er zijn veel verschillen. Een conventioneel systeem bestaat uit een slibvanger, een beluchtingsbassin en een filtratie-eenheid. Maar het professionele carwashbedrijf is in de afgelopen jaren sterk veranderd. Zo is de hoeveelheid chemicaliën die wordt gebruikt vaak vier keer zo hoog als vroeger. Dit heeft grote invloed op het waterrecyclingsysteem. Het is erg belangrijk om organische stoffen er uit te halen om schoon water te krijgen, vrij van geuren. Biologisch gereinigd water kan de reinigingsintervallen in de wasruimte en bij de machine verlengen. Volgens mij is het gebruik van een volledig biologische afvalwaterzuivering essentieel voor een professionele carwash.”

Hoeveel duurder is een volledig biologisch systeem in vergelijking met een regulier systeem?
“Over het algemeen moet je uitgaan 40 tot 60 procent hogere investering. Maar de terugverdientijd ligt tussen de drie tot vier jaar.”

Lees ook:

Auteur: Rene Passet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.