Istobal duurzaam waterverbruik

Istobal dringt aan op verantwoord gebruik van water in de wasstraat

Duurzaam waterverbruik is fundamenteel voor de autowasbranche Foto's: Istobal

De Spaanse fabrikant van wasinstallaties Istobal dringt erop aan om vanuit de autowasfaciliteiten verantwoord om te gaan met water en maatregelen te nemen die de duurzaamheid bevorderen. Gezien de extreme ernst van de droogte in veel landen, herinnert het bedrijf eraan dat water een beperkte hulpbron is en van fundamenteel belang is in de autowasbranche.

Istobal herhaalt nog eens dat bij het schoonmaken van de auto in een duurzame wasstraat minder water verbruikt wordt dan wanneer mensen zelf op straat de eigen auto wassen. Ook wordt daarmee vervuiling van het grondwater tegengegaan. In dit verband noemt Istobal de bijdrage van carwash-ondernemers van cruciaal belang om milieubewust te zijn en zo de droogte te bestrijden. En kijkt de fabrikant naar de ontwikkeling van geïntegreerde technologieën die het water-, chemicaliën- en energieverbruik verminderen en een duurzame autowasindustrie bevorderen.

Belang van waterrecyclingsystemen

Het niet gebruiken van waterrecyclingsystemen in de autowasstraat kan volgens Istobal leiden tot waterverspilling, ‘vergelijkbaar met het de hele dag door een kraan laten lopen voor meer dan drie jaar’. Istobal speelt daarop in door te investeren in waterrecyclingsystemen voor de autowasstraat, waarmee ondernemers auto’s kunnen blijven wassen, ook tijdens periodes van waterbeperking als gevolg van droogte.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Istobal

Kwaliteit van water

Het waterverbruik hangt volgens Istobal samen met de kwaliteit van het water dat in de installatie wordt gebruikt. Om deze reden heeft het bedrijf verschillende waterbehandelingssystemen ontwikkeld, zoals een biologische recycler met een ultrafiltratiesysteem dat tot 100 procent van het water kan recyclen. Dit recyclingsysteem behaalt maximale waterkwaliteit voor later hergebruik in alle wasfasen, inclusief osmose in de eindafwerking.

Naast waterrecycling- en waterbehandelingssystemen denkt Istobal ook na over andere innovaties. Zo vermindert de nieuwste generatie rollovers het waterverbruik met 40 procent in vergelijking met eerdere modellen, dankzij nieuwe borstelmaterialen die minder water opnemen en een betere herverdeling van de watercirculatie.

In een nieuw filmpje, deelt Istobal zijn visie op duurzaam watergebruik.

Lees ook:

De Tankstation & Carwash Vakbeurs, hét grootste vakevenement voor de tankstation- en carwashbranche in Nederland en België zal dit jaar plaatsvinden op 9 en 10 november 2022 in de Expo Houten. Schrijf je nu in!

Onderwerpen: ,

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Istobal dringt aan op verantwoord gebruik van water in de wasstraat | CarwashPro
Istobal duurzaam waterverbruik

Istobal dringt aan op verantwoord gebruik van water in de wasstraat

Duurzaam waterverbruik is fundamenteel voor de autowasbranche Foto's: Istobal

De Spaanse fabrikant van wasinstallaties Istobal dringt erop aan om vanuit de autowasfaciliteiten verantwoord om te gaan met water en maatregelen te nemen die de duurzaamheid bevorderen. Gezien de extreme ernst van de droogte in veel landen, herinnert het bedrijf eraan dat water een beperkte hulpbron is en van fundamenteel belang is in de autowasbranche.

Istobal herhaalt nog eens dat bij het schoonmaken van de auto in een duurzame wasstraat minder water verbruikt wordt dan wanneer mensen zelf op straat de eigen auto wassen. Ook wordt daarmee vervuiling van het grondwater tegengegaan. In dit verband noemt Istobal de bijdrage van carwash-ondernemers van cruciaal belang om milieubewust te zijn en zo de droogte te bestrijden. En kijkt de fabrikant naar de ontwikkeling van geïntegreerde technologieën die het water-, chemicaliën- en energieverbruik verminderen en een duurzame autowasindustrie bevorderen.

Belang van waterrecyclingsystemen

Het niet gebruiken van waterrecyclingsystemen in de autowasstraat kan volgens Istobal leiden tot waterverspilling, ‘vergelijkbaar met het de hele dag door een kraan laten lopen voor meer dan drie jaar’. Istobal speelt daarop in door te investeren in waterrecyclingsystemen voor de autowasstraat, waarmee ondernemers auto’s kunnen blijven wassen, ook tijdens periodes van waterbeperking als gevolg van droogte.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Istobal

Kwaliteit van water

Het waterverbruik hangt volgens Istobal samen met de kwaliteit van het water dat in de installatie wordt gebruikt. Om deze reden heeft het bedrijf verschillende waterbehandelingssystemen ontwikkeld, zoals een biologische recycler met een ultrafiltratiesysteem dat tot 100 procent van het water kan recyclen. Dit recyclingsysteem behaalt maximale waterkwaliteit voor later hergebruik in alle wasfasen, inclusief osmose in de eindafwerking.

Naast waterrecycling- en waterbehandelingssystemen denkt Istobal ook na over andere innovaties. Zo vermindert de nieuwste generatie rollovers het waterverbruik met 40 procent in vergelijking met eerdere modellen, dankzij nieuwe borstelmaterialen die minder water opnemen en een betere herverdeling van de watercirculatie.

In een nieuw filmpje, deelt Istobal zijn visie op duurzaam watergebruik.

Lees ook:

De Tankstation & Carwash Vakbeurs, hét grootste vakevenement voor de tankstation- en carwashbranche in Nederland en België zal dit jaar plaatsvinden op 9 en 10 november 2022 in de Expo Houten. Schrijf je nu in!

Onderwerpen: ,

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.