Hanex, Veghel, Johnny de Laat, wasstraat, interieurband, lava intensief, ace

Hanex: Als sneeuw wordt voorspeld is het gokken qua personeel

gebruikt

Brabant had vrijdagavond veel last van zware sneeuwval. Waar het op zaterdag normaal de drukste dag van de week is bij Hanex in Veghel, is het nu maar zwakjes. “We hebben nog geluk dat we een interieurbaan hebben anders was het helemaal weinig geweest,” zegt Johnny de Laat (23). Hij is assistent-teamleider van het filiaal. 

Vrijdagavond was het dus plots wit, bij Hanex merken ze het meteen. “Ik heb vrijdagmiddag meestal contact met mijn teamleider. We houden uiteraard altijd het weer goed in de gaten. Echter, je kunt er nooit helemaal vanuit gaan dat het klopt. We zijn al eens flink in de fout gegaan door minder mensen in te roosteren”, zegt hij.

Door de interieurband die bij het filiaal aanwezig is, besluit een aantal mensen het winterse weer toch te trotseren. “Het weer heeft niet zoveel invloed op het schoonmaken van de binnenkant van een auto. Sommige mensen gaan juist nu, omdat ze weten dat het dan lekker rustig is.”

Normaliter heeft de wasstraat zo’n 300 wassers op een gemiddelde zaterdag. Door weersinvloeden kan dat aantal verschillen. “In de regen komen niet zoveel mensen, net als in de sneeuw. Als het gaat dooien, wordt het ineens heel druk doordat veel mensen de pekel van de auto willen hebben.”

De teamleider zegt dat het zelfs op deze winterse middag nog druk kan worden. “Als het ophoudt met sneeuwen, weten mensen al snel weer de weg naar onze wasstraat te vinden.” Het bedrijf verkoopt dan beduidend meer programma’s waarbij de onderkant gewassen wordt dan normaal.

Aanvoelen en gokken

Het weer is vaak een bepalende factor voor mensen om wel of niet naar de wasstraat te rijden. Met het inplannen van personeel moet dan ook altijd goed gekeken worden naar wat het weer gaat doen. “Gisteren hebben we besloten om twee mensen die ziek zijn niet te vervangen. De mensen die vrij krijgen, kunnen ook niet meer worden ingeschakeld. Het is een risico. We moeten dus telkens aanvoelen en gokken.”

In het verleden bleek weleens dat het toch niet ging regenen en de wasstraat ineens vol auto’s stond. “We hadden iets te enthousiast diensten geschrapt. In dat geval moeten we de dag doorkomen met een hele lage bezetting. We proberen daarom nu toch zoveel mogelijk mensen te laten komen. Dan kunnen we onze kwaliteit zowel in de wasstraat als op de interieurband hoog houden.”

In het verleden is het ook weleens fout gegaan met de planning. Daarom wordt tegenwoordig het zekere voor het onzekere genomen. “Dat het wat rustiger is op de normaal heel drukke zaterdag is niet zo heel erg soms. We kunnen nu wat meer en beter schoonmaken en hebben tijd voor klusjes waar we normaal niet zo snel aan toekomen”, aldus De Laat.

Omdat het soms een tijd duurt voordat er auto’s voor de wasstraat komen, draait deze niet de hele tijd door. “Het is erg koud en zo nu en dan laten we de olie van de borstels rondpompen zodat deze niet te dik wordt.” Deze dagen draait de kachel in het pand op volle toeren. “We werken natuurlijk met water, om ervoor te zorgen dat er geen ijs op de borstels vormt of enig water bevriest verwarmen we de hal goed.”

Extra aandacht

Door de rustige dag kan de wasstraat intensief worden gereinigd. “Normaliter spuiten we hem natuurlijk ook af, maar nu kan alles net even uitgebreider schoon worden gemaakt.” Doordat toch toch redelijk wat personeel is ingepland, worden de auto’s die de rit naar de wasstraat toch wagen, extra verwend. “We hebben nu net wat meer tijd om alles nog beter af te spuiten, voordat de auto de wasstraat inrijdt. Ook op de interieurband is wat meer tijd om alles extra goed schoon te maken.”

Door een haal- en breng service met een lokale autohandelaar, is er op de bewuste zaterdag toch nog redelijk wat doorloop. “Deze auto’s moeten ook met slecht weer gewoon gewassen worden. Eén collega rijdt eigenlijk de hele dag op en neer tussen de garage en zorgt ervoor dat de auto’s schoon terugkomen.” Ook door de vaste klanten met een abonnement komen zo nu en dan toch wat auto’s. “Je hebt mensen die eigenlijk altijd in een schone auto willen rijden. Alleen maar goed voor ons.”

Hanex, Veghel, voorwas, wasstraat, carwash

Medewerkers, Hanex, Veghel, interieurband, wasstraat

Hanex, Veghel, interieurbaan, wasstraat,

Wil je ook de gratis nieuwsbrief van CarwashPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Hanex: Als sneeuw wordt voorspeld is het gokken qua personeel | CarwashPro
Hanex, Veghel, Johnny de Laat, wasstraat, interieurband, lava intensief, ace

Hanex: Als sneeuw wordt voorspeld is het gokken qua personeel

gebruikt

Brabant had vrijdagavond veel last van zware sneeuwval. Waar het op zaterdag normaal de drukste dag van de week is bij Hanex in Veghel, is het nu maar zwakjes. “We hebben nog geluk dat we een interieurbaan hebben anders was het helemaal weinig geweest,” zegt Johnny de Laat (23). Hij is assistent-teamleider van het filiaal. 

Vrijdagavond was het dus plots wit, bij Hanex merken ze het meteen. “Ik heb vrijdagmiddag meestal contact met mijn teamleider. We houden uiteraard altijd het weer goed in de gaten. Echter, je kunt er nooit helemaal vanuit gaan dat het klopt. We zijn al eens flink in de fout gegaan door minder mensen in te roosteren”, zegt hij.

Door de interieurband die bij het filiaal aanwezig is, besluit een aantal mensen het winterse weer toch te trotseren. “Het weer heeft niet zoveel invloed op het schoonmaken van de binnenkant van een auto. Sommige mensen gaan juist nu, omdat ze weten dat het dan lekker rustig is.”

Normaliter heeft de wasstraat zo’n 300 wassers op een gemiddelde zaterdag. Door weersinvloeden kan dat aantal verschillen. “In de regen komen niet zoveel mensen, net als in de sneeuw. Als het gaat dooien, wordt het ineens heel druk doordat veel mensen de pekel van de auto willen hebben.”

De teamleider zegt dat het zelfs op deze winterse middag nog druk kan worden. “Als het ophoudt met sneeuwen, weten mensen al snel weer de weg naar onze wasstraat te vinden.” Het bedrijf verkoopt dan beduidend meer programma’s waarbij de onderkant gewassen wordt dan normaal.

Aanvoelen en gokken

Het weer is vaak een bepalende factor voor mensen om wel of niet naar de wasstraat te rijden. Met het inplannen van personeel moet dan ook altijd goed gekeken worden naar wat het weer gaat doen. “Gisteren hebben we besloten om twee mensen die ziek zijn niet te vervangen. De mensen die vrij krijgen, kunnen ook niet meer worden ingeschakeld. Het is een risico. We moeten dus telkens aanvoelen en gokken.”

In het verleden bleek weleens dat het toch niet ging regenen en de wasstraat ineens vol auto’s stond. “We hadden iets te enthousiast diensten geschrapt. In dat geval moeten we de dag doorkomen met een hele lage bezetting. We proberen daarom nu toch zoveel mogelijk mensen te laten komen. Dan kunnen we onze kwaliteit zowel in de wasstraat als op de interieurband hoog houden.”

In het verleden is het ook weleens fout gegaan met de planning. Daarom wordt tegenwoordig het zekere voor het onzekere genomen. “Dat het wat rustiger is op de normaal heel drukke zaterdag is niet zo heel erg soms. We kunnen nu wat meer en beter schoonmaken en hebben tijd voor klusjes waar we normaal niet zo snel aan toekomen”, aldus De Laat.

Omdat het soms een tijd duurt voordat er auto’s voor de wasstraat komen, draait deze niet de hele tijd door. “Het is erg koud en zo nu en dan laten we de olie van de borstels rondpompen zodat deze niet te dik wordt.” Deze dagen draait de kachel in het pand op volle toeren. “We werken natuurlijk met water, om ervoor te zorgen dat er geen ijs op de borstels vormt of enig water bevriest verwarmen we de hal goed.”

Extra aandacht

Door de rustige dag kan de wasstraat intensief worden gereinigd. “Normaliter spuiten we hem natuurlijk ook af, maar nu kan alles net even uitgebreider schoon worden gemaakt.” Doordat toch toch redelijk wat personeel is ingepland, worden de auto’s die de rit naar de wasstraat toch wagen, extra verwend. “We hebben nu net wat meer tijd om alles nog beter af te spuiten, voordat de auto de wasstraat inrijdt. Ook op de interieurband is wat meer tijd om alles extra goed schoon te maken.”

Door een haal- en breng service met een lokale autohandelaar, is er op de bewuste zaterdag toch nog redelijk wat doorloop. “Deze auto’s moeten ook met slecht weer gewoon gewassen worden. Eén collega rijdt eigenlijk de hele dag op en neer tussen de garage en zorgt ervoor dat de auto’s schoon terugkomen.” Ook door de vaste klanten met een abonnement komen zo nu en dan toch wat auto’s. “Je hebt mensen die eigenlijk altijd in een schone auto willen rijden. Alleen maar goed voor ons.”

Hanex, Veghel, voorwas, wasstraat, carwash

Medewerkers, Hanex, Veghel, interieurband, wasstraat

Hanex, Veghel, interieurbaan, wasstraat,

Wil je ook de gratis nieuwsbrief van CarwashPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.