Politie

Inbraakplaag mogelijk opgelost door plaatsing beelden op Facebook

Bron: Politie

Na de inbraken in Maastricht is het nu flink raak in Midden-Brabant. Al iets meer dan een week proberen inbrekers daar hun slag te slaan bij carwashes en garagebedrijven in Oisterwijk, Berkel Enschot, Helvoirt en Udenhout. De regio leidt onder een plaag waarbij dagelijks op systematische wijze pogingen worden gedaan om geldlades en automaten leeg te roven. Er wordt weinig tot niets buitgemaakt, de schade is des te groter. Mogelijk is het probleem inmiddels opgelost vanwege een actie op Facebook.

Autobedrijf Theo van der Heijden uit Helvoirt zette de beelden van één van de vermoedelijke daders op zijn Facebook-pagina. Het bericht met de beelden van de vermoedelijke dader op zijn scooter werd meer dan 100 keer gedeeld. Mogelijk loste hij daarmee het probleem op, want de ondernemer heeft inmiddels een sterk vermoeden wie de dader is.

Garage en wasboxeigenaars in de regio Midden-Brabant spraken volgens Omroep Brabant van een heuse inbraakgolf. De inbrekers probeerden vooral wasboxen, muntmachines en stofzuigers open te breken voor het geld. De politie kreeg al vijf verschillende aangiftes binnen.

Dader

Theo van der Heijden plaatste de foto op zijn Facebook om te proberen het oplossen van de zaken te bespoedigen. Hij gaf de dader 24 uur om zichzelf te melden bij het bedrijf. Zou hij dat niet doen dan zou het autobedrijf meer gedetailleerde foto’s van de dader op dezelfde pagina op Facebook plaatsen. Niet heel veel later plaatste hij het volgende bericht:

Facebook Bericht

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.