carwash

AirBbnb voor auto’s poetst en verhuurt auto van gebruikers op reis

Het bedrijf noemt zichzelf ParkFlyRent, wat de activiteiten meteen redelijk goed omschrijft. De organisatie verhuurt geparkeerde auto’s van particulieren bij vliegvelden Schiphol en Eindhoven, een soort Airbnb maar dan voor auto’s. Het ontstond uit een grote ergernis die menigeen deelt met de initiatiefnemer; meer kwijt zijn voor parkeren bij een vliegveld, dan voor de vliegreis zelf. 

Volgens het Reformatorisch Dagblad hopen de eigenaars dat hun service een echt begrip wordt in de toekomst. De autobezitter deelt mee in de opbrengsten van de verhuur. Op die manier is geld te verdienen aan een reis, in plaats van het uit te geven aan parkeerkosten. De service won de ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs en kreeg veel lovende reviews.

Wassen

De parkeerder laat zijn koffers in de auto, tekent de overeenkomst van de huur en wordt met zijn eigen auto afgezet bij het vliegveld. Om schade die niet op papier staat te voorkomen wordt de auto eerst uitgebreid gereinigd in de wasstraat. Niet alleen van buiten, maar ook van binnen. Dan wordt uitgebreid gekeken naar eventuele schade en deze wordt vastgelegd om discussies te voorkomen. Bij terugkomst, na de verhuur, staat de auto wederom schoon te wachten op de eigenaar.

Wanneer een huurder schade zou veroorzaken dan is dat voor 90 procent opgelost voor een huurder terugkomt van zijn reis, meldt het RD. Dit wordt dan door de verzekering van het bedrijf geregeld. De dienst is groeiend, zo’n 80 procent maakt binnen een jaar nogmaals gebruik van het bedrijf. De omzet van het bedrijf verdubbelde in drie jaar tijd. Toch wordt vooral geïnvesteerd en kan pas na nog een goed jaar echt winst behaald worden door de ondernemers achter het idee.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

AirBbnb voor auto’s poetst en verhuurt auto van gebruikers op reis | CarwashPro
carwash

AirBbnb voor auto’s poetst en verhuurt auto van gebruikers op reis

Het bedrijf noemt zichzelf ParkFlyRent, wat de activiteiten meteen redelijk goed omschrijft. De organisatie verhuurt geparkeerde auto’s van particulieren bij vliegvelden Schiphol en Eindhoven, een soort Airbnb maar dan voor auto’s. Het ontstond uit een grote ergernis die menigeen deelt met de initiatiefnemer; meer kwijt zijn voor parkeren bij een vliegveld, dan voor de vliegreis zelf. 

Volgens het Reformatorisch Dagblad hopen de eigenaars dat hun service een echt begrip wordt in de toekomst. De autobezitter deelt mee in de opbrengsten van de verhuur. Op die manier is geld te verdienen aan een reis, in plaats van het uit te geven aan parkeerkosten. De service won de ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs en kreeg veel lovende reviews.

Wassen

De parkeerder laat zijn koffers in de auto, tekent de overeenkomst van de huur en wordt met zijn eigen auto afgezet bij het vliegveld. Om schade die niet op papier staat te voorkomen wordt de auto eerst uitgebreid gereinigd in de wasstraat. Niet alleen van buiten, maar ook van binnen. Dan wordt uitgebreid gekeken naar eventuele schade en deze wordt vastgelegd om discussies te voorkomen. Bij terugkomst, na de verhuur, staat de auto wederom schoon te wachten op de eigenaar.

Wanneer een huurder schade zou veroorzaken dan is dat voor 90 procent opgelost voor een huurder terugkomt van zijn reis, meldt het RD. Dit wordt dan door de verzekering van het bedrijf geregeld. De dienst is groeiend, zo’n 80 procent maakt binnen een jaar nogmaals gebruik van het bedrijf. De omzet van het bedrijf verdubbelde in drie jaar tijd. Toch wordt vooral geïnvesteerd en kan pas na nog een goed jaar echt winst behaald worden door de ondernemers achter het idee.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.