Tankstation, OK

Directeur van OK wil schade carwash verhalen op ‘Project X-vandalen’

De schade die vrijdag 13 oktober ontstond aan het OK tankstation met carwash aan de Veldhoflanden in Enschede, moet verhaald worden op de daders. Directeur van OK, Johan Bogaarts zoekt met de politie uit wie er precies achter het vandalisme zitten. Zo’n 150 jongeren kwamen op de bewuste vrijdag naar het dorp na een oproep op Facebook een zogenaamd Project X-feest te houden. Een deel van de groep richtte flinke vernielingen aan. 

De ruiten van het tankstation werden vernield en de toegangsdeur van de roll-over werd beschadigd. “Hoeveel de schade precies bedraagt, weten we nog niet”, zegt hij. Het tankstation was uit voorzorg al eerder gesloten dan normaal. De dag na het bewuste evenement kon het tankstation vanwege de schade ook niet openen. De directeur kwam de schade met eigen ogen bekijken. “Ik loop al een tijd mee in deze wereld, maar dit soort grote vernielingen heb ik nog nooit meegemaakt.”

“De politie heeft videobeelden gemaakt van het voorval. Ik hoop dat ze op basis daarvan kunnen bepalen wie schuldig zijn aan de vernielingen van ons tankstation”, zegt de directeur. Deze had eerst nog kritiek op de politie die volgens hem meer hadden moeten doen om escalatie te voorkomen. “Uiteindelijk waren ze toch nog snel ter plaatse. Ze zijn op dit moment hard bezig om de daders als nog op te sporen.” Hij hoopt dat het onderzoek wat oplevert.

Project X

De bewuste avond kwamen zo’n 150 jongeren naar Enschede door een oproep op Facebook genaamd Project Z 2. Rond 21.00 uur werden de eerste jongeren gesignaleerd in de wijk Stroinkslanden, waar dus ook het tankstation zit. De sfeer sloeg op een gegeven moment om waardoor het op enkele plaatsen uit de hand liep. De politie was aanwezig, maar kon de vernielingen die werden aangericht niet voorkomen. Het account waarmee de oproep werd gedaan, was speciaal hiervoor opgericht.

Ondanks dat het bericht offline werd gehaald kwam er toch een groep jongeren naar de wijk toe. De vermeende oprichter van het evenement bleek uiteindelijk toch niets met de zaak te maken te hebben. In 2012 liep het flink uit de hand in het Groningse Haren. Wat begon als een uitnodiging voor een verjaardagsfeest, liep uit op een bijeenkomst van duizenden jongeren, waarbij flinke schade werd aangericht aan bedrijven en privé-bezittingen.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Directeur van OK wil schade carwash verhalen op ‘Project X-vandalen’ | CarwashPro
Tankstation, OK

Directeur van OK wil schade carwash verhalen op ‘Project X-vandalen’

De schade die vrijdag 13 oktober ontstond aan het OK tankstation met carwash aan de Veldhoflanden in Enschede, moet verhaald worden op de daders. Directeur van OK, Johan Bogaarts zoekt met de politie uit wie er precies achter het vandalisme zitten. Zo’n 150 jongeren kwamen op de bewuste vrijdag naar het dorp na een oproep op Facebook een zogenaamd Project X-feest te houden. Een deel van de groep richtte flinke vernielingen aan. 

De ruiten van het tankstation werden vernield en de toegangsdeur van de roll-over werd beschadigd. “Hoeveel de schade precies bedraagt, weten we nog niet”, zegt hij. Het tankstation was uit voorzorg al eerder gesloten dan normaal. De dag na het bewuste evenement kon het tankstation vanwege de schade ook niet openen. De directeur kwam de schade met eigen ogen bekijken. “Ik loop al een tijd mee in deze wereld, maar dit soort grote vernielingen heb ik nog nooit meegemaakt.”

“De politie heeft videobeelden gemaakt van het voorval. Ik hoop dat ze op basis daarvan kunnen bepalen wie schuldig zijn aan de vernielingen van ons tankstation”, zegt de directeur. Deze had eerst nog kritiek op de politie die volgens hem meer hadden moeten doen om escalatie te voorkomen. “Uiteindelijk waren ze toch nog snel ter plaatse. Ze zijn op dit moment hard bezig om de daders als nog op te sporen.” Hij hoopt dat het onderzoek wat oplevert.

Project X

De bewuste avond kwamen zo’n 150 jongeren naar Enschede door een oproep op Facebook genaamd Project Z 2. Rond 21.00 uur werden de eerste jongeren gesignaleerd in de wijk Stroinkslanden, waar dus ook het tankstation zit. De sfeer sloeg op een gegeven moment om waardoor het op enkele plaatsen uit de hand liep. De politie was aanwezig, maar kon de vernielingen die werden aangericht niet voorkomen. Het account waarmee de oproep werd gedaan, was speciaal hiervoor opgericht.

Ondanks dat het bericht offline werd gehaald kwam er toch een groep jongeren naar de wijk toe. De vermeende oprichter van het evenement bleek uiteindelijk toch niets met de zaak te maken te hebben. In 2012 liep het flink uit de hand in het Groningse Haren. Wat begon als een uitnodiging voor een verjaardagsfeest, liep uit op een bijeenkomst van duizenden jongeren, waarbij flinke schade werd aangericht aan bedrijven en privé-bezittingen.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.