Waarom koos Total Maas Hop voor een gemetselde carwash?

Een gemetselde carwash is een niet alledaags gezicht, maar Total Maas Hop is dan ook geen alledaags bedrijf. Bij dit tankstation uit Ermelo wordt hard gewerkt aan de plaatsing van de Wasplaat. Het gaat hier om een roll-over met een wasbox. De onderneming van Henrie en Rieke Hop houdt ontwikkelingen uit de markt nauwlettend in de gaten. Zo werd onder meer een AdBlue-tank geplaatst om op recente marktontwikkelingen in te spelen. 

Total Maas Hop is meer dan een doorsnee tankstation en fungeert ook als ontmoetingsplaats. “Elke zaterdag komt hier een groep mensen samen om lief en leed te delen. En om sappige dorpsroddels te delen”, vertelt eigenaar Henrie Hop met een lach. Total Maas Hop is met recht een familiebedrijf te noemen, want ook Hop’s vrouw Rieke en zijn zus helpen in de zaak. Maas Hop, de vader van Henrie en de opa van Erik, nam het tankstation in 1963 over en gaf er zijn eigen draai aan. Het bieden van service en een luisterend oor maakte het verschil. Die filosofie wordt ook door de volgende generatie doorgetrokken.

Zoon Erik speelt ook een rol in de bedrijfsvoering. Het was namelijk zijn idee om de wasgelegenheid te metselen. Een goed idee vond Henrie: “Erik staat op de achtste plaats als beste metselaar ter wereld. Hij won die prijs tijdens de World Skills die in Rusland gehouden worden. Als je een zoon hebt die tot de beste metselaars van het land behoort, moet je er toch vanzelfsprekend voor kiezen om een metselwerk te bouwen? Ik ben apetrots op hem en dat wil ik laten zien. Hoe kun je dat beter doen door voor een metselwerk te kiezen waarin het vakmanschap van mijn zoon te zien is?”

Geen geluidsoverlast

Volgens Erik zit er een groot voordeel aan deze constructie: “Stenen gaan een eeuwigheid mee en hebben weinig onderhoud nodig. Even de muur afspuiten en alles is weer schoon. Een ander groot voordeel is dat er dankzij de dempende werking van stenen weinig tot geen geluidsoverlast is.” Zijn vader knikt instemmend. “Wat er ook gebeurt op het gebied van brandstoffen: men zal altijd blijven wassen. Of er nu laadpalen geplaatst worden of dat waterstof de brandstof van de toekomst wordt, maakt in dit geval niet uit. Het reinigen van voertuigen zal nooit uit de mode raken.” Behalve een tankstation en in de nabije toekomst een wasgelegenheid biedt Total Maas Hop nog meer. Zo kunnen er aanhangwagens gehuurd worden en is er een DHL-punt te vinden.

De familie Hop. Van links naar rechts: Henrie, Rieke, Erik en Maas Hop.

Of Erik de zaak overneemt, is nog even afwachten. vooralsnog wil hij nog verder doorgaan met zijn werkzaamheden voor VanLagen Metselwerken. Deze partij is verantwoordelijk voor de bouw van de Wasplaat. Het ontwerp is van Erik en hij houdt er de supervisie over. Vooralsnog is het metselen zijn grote passie. “De toekomst in de tankstationbranche is vrij onzeker. We zullen eerst maar eens afwachten of er meer duidelijkheid komt”, zegt Rieke. Het is de bedoeling dat de wasgelegenheid in een paar maanden klaar voor gebruik is. Er is voor de naam ‘Wasplaat’ gekozen. Dat is een directe verwijzing naar de eigenaar. “Mijn bijnaam is Ploat en het dorp kent mij niet anders. Die bijnaam hebben we doorgevoerd in vrijwel alle diensten in de zaak. De gehaktballen liggen op de Bakplaat en onze cadeaukaarten heten hier Cadeauplaten. Als dertienjarig jochie had kreeg ik een plaatje, een gebitsprothese en sindsdien is dat mijn tweede naam. Sommige mensen weten niet beter of Ploatje is mijn echte naam.”

Persoonlijke aanpak

Het tankstation mikt zich op klanten uit de regio en doet door voor een persoonlijke aanpak te kiezen. “In de buurt staat een aantal onbemande tankstations die met de prijs stunten. Om door tegenwicht aan te bieden, zetten we een stapje extra voor onze klanten. We kunnen voor hen tanken bijvoorbeeld of de bandenspanning controleren. aan de pomp hangt een telefoonnummer dat klanten kunnen bellen als ze onze hulp nodig hebben bij het tanken. Dan komt er iemand naar buiten om te assisteren. Persoonlijke aandacht wordt erg gewaardeerd en dat bieden onbemande locaties niet. Met de komst van de Wasplaat willen wat extra’s bieden en kijken of we acties op kunnen zetten waarmee we korting op het wassen van auto’s kunnen geven”, zegt Rieke.

Er zijn ook plannen om de shop verder uit te bouwen, zodat klanten op hun gemak een broodje kunnen eten. Eerst staat de bouw van de Wasplaat op de agenda. De wasgelegenheid is ook geschikt voor grotere voertuigen. “Bussen met een hoogte tot 2,75 meter kunnen hier gewassen worden,” stelt Henrie.

Feestje

Er is op aanraden van bevriende ondernemer Matthijs Jongeneel van tankstations Jongeneel gekozen voor EenzetCarwash. “Hij was erg te spreken over deze partij. We hadden direct een goed gevoel bij deze mensen. Ze dachten met ons mee en willen ook meehelpen om onze marketing te verbeteren. Dat sprak ons erg aan. We hebben voor de M’START gekozen”, verduidelijkt Rieke.

De inmiddels tachtigjarige naamgever van het bedrijf is ook regelmatig in de zaak te vinden. “Ik ben zo trots op iedereen. Het is een feestje om met je familie te werken”, besluit hij.

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Waarom koos Total Maas Hop voor een gemetselde carwash? | CarwashPro

Waarom koos Total Maas Hop voor een gemetselde carwash?

Een gemetselde carwash is een niet alledaags gezicht, maar Total Maas Hop is dan ook geen alledaags bedrijf. Bij dit tankstation uit Ermelo wordt hard gewerkt aan de plaatsing van de Wasplaat. Het gaat hier om een roll-over met een wasbox. De onderneming van Henrie en Rieke Hop houdt ontwikkelingen uit de markt nauwlettend in de gaten. Zo werd onder meer een AdBlue-tank geplaatst om op recente marktontwikkelingen in te spelen. 

Total Maas Hop is meer dan een doorsnee tankstation en fungeert ook als ontmoetingsplaats. “Elke zaterdag komt hier een groep mensen samen om lief en leed te delen. En om sappige dorpsroddels te delen”, vertelt eigenaar Henrie Hop met een lach. Total Maas Hop is met recht een familiebedrijf te noemen, want ook Hop’s vrouw Rieke en zijn zus helpen in de zaak. Maas Hop, de vader van Henrie en de opa van Erik, nam het tankstation in 1963 over en gaf er zijn eigen draai aan. Het bieden van service en een luisterend oor maakte het verschil. Die filosofie wordt ook door de volgende generatie doorgetrokken.

Zoon Erik speelt ook een rol in de bedrijfsvoering. Het was namelijk zijn idee om de wasgelegenheid te metselen. Een goed idee vond Henrie: “Erik staat op de achtste plaats als beste metselaar ter wereld. Hij won die prijs tijdens de World Skills die in Rusland gehouden worden. Als je een zoon hebt die tot de beste metselaars van het land behoort, moet je er toch vanzelfsprekend voor kiezen om een metselwerk te bouwen? Ik ben apetrots op hem en dat wil ik laten zien. Hoe kun je dat beter doen door voor een metselwerk te kiezen waarin het vakmanschap van mijn zoon te zien is?”

Geen geluidsoverlast

Volgens Erik zit er een groot voordeel aan deze constructie: “Stenen gaan een eeuwigheid mee en hebben weinig onderhoud nodig. Even de muur afspuiten en alles is weer schoon. Een ander groot voordeel is dat er dankzij de dempende werking van stenen weinig tot geen geluidsoverlast is.” Zijn vader knikt instemmend. “Wat er ook gebeurt op het gebied van brandstoffen: men zal altijd blijven wassen. Of er nu laadpalen geplaatst worden of dat waterstof de brandstof van de toekomst wordt, maakt in dit geval niet uit. Het reinigen van voertuigen zal nooit uit de mode raken.” Behalve een tankstation en in de nabije toekomst een wasgelegenheid biedt Total Maas Hop nog meer. Zo kunnen er aanhangwagens gehuurd worden en is er een DHL-punt te vinden.

De familie Hop. Van links naar rechts: Henrie, Rieke, Erik en Maas Hop.

Of Erik de zaak overneemt, is nog even afwachten. vooralsnog wil hij nog verder doorgaan met zijn werkzaamheden voor VanLagen Metselwerken. Deze partij is verantwoordelijk voor de bouw van de Wasplaat. Het ontwerp is van Erik en hij houdt er de supervisie over. Vooralsnog is het metselen zijn grote passie. “De toekomst in de tankstationbranche is vrij onzeker. We zullen eerst maar eens afwachten of er meer duidelijkheid komt”, zegt Rieke. Het is de bedoeling dat de wasgelegenheid in een paar maanden klaar voor gebruik is. Er is voor de naam ‘Wasplaat’ gekozen. Dat is een directe verwijzing naar de eigenaar. “Mijn bijnaam is Ploat en het dorp kent mij niet anders. Die bijnaam hebben we doorgevoerd in vrijwel alle diensten in de zaak. De gehaktballen liggen op de Bakplaat en onze cadeaukaarten heten hier Cadeauplaten. Als dertienjarig jochie had kreeg ik een plaatje, een gebitsprothese en sindsdien is dat mijn tweede naam. Sommige mensen weten niet beter of Ploatje is mijn echte naam.”

Persoonlijke aanpak

Het tankstation mikt zich op klanten uit de regio en doet door voor een persoonlijke aanpak te kiezen. “In de buurt staat een aantal onbemande tankstations die met de prijs stunten. Om door tegenwicht aan te bieden, zetten we een stapje extra voor onze klanten. We kunnen voor hen tanken bijvoorbeeld of de bandenspanning controleren. aan de pomp hangt een telefoonnummer dat klanten kunnen bellen als ze onze hulp nodig hebben bij het tanken. Dan komt er iemand naar buiten om te assisteren. Persoonlijke aandacht wordt erg gewaardeerd en dat bieden onbemande locaties niet. Met de komst van de Wasplaat willen wat extra’s bieden en kijken of we acties op kunnen zetten waarmee we korting op het wassen van auto’s kunnen geven”, zegt Rieke.

Er zijn ook plannen om de shop verder uit te bouwen, zodat klanten op hun gemak een broodje kunnen eten. Eerst staat de bouw van de Wasplaat op de agenda. De wasgelegenheid is ook geschikt voor grotere voertuigen. “Bussen met een hoogte tot 2,75 meter kunnen hier gewassen worden,” stelt Henrie.

Feestje

Er is op aanraden van bevriende ondernemer Matthijs Jongeneel van tankstations Jongeneel gekozen voor EenzetCarwash. “Hij was erg te spreken over deze partij. We hadden direct een goed gevoel bij deze mensen. Ze dachten met ons mee en willen ook meehelpen om onze marketing te verbeteren. Dat sprak ons erg aan. We hebben voor de M’START gekozen”, verduidelijkt Rieke.

De inmiddels tachtigjarige naamgever van het bedrijf is ook regelmatig in de zaak te vinden. “Ik ben zo trots op iedereen. Het is een feestje om met je familie te werken”, besluit hij.

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.