City Carwash Oirschot vervangt rollover voor 48 meter lange wasstraat

Tot halverwege dit jaar was City Carwash Oirschot een rollover naast een autodealer. Toen de rollover aan vervanging toe was besloot eigenaar Jan Latour de boel naar de overkant van de straat te verhuizen en er een carwash met wasstraat, stofzuigplein en vipplaatsen van te maken. Sinds 8 juli wordt er in de nieuwe wasgelegenheid gewassen.

Jan Latour wist dat er in de regio meer te wassen viel met een ander soort carwash dan de onbemande rollover in Oirschot. Hij bestudeerde het waspotentieel, ging te rade bij EenzetCarwash en kwam uit op een wasstraat van 48 meter met daarbij een stofzuigplein. Ook is er ruimte voor vip-behandelingen, die moeten er op termijn ook gaan plaatsvinden.

De locatie is nu een maand geopend en alles draait naar tevredenheid. Latour sleutelt nog aan de instellingen om echt tot een optimale wasbeurt te komen. “Zodra het helemaal perfect draait, gaan we van start met de vip-behandelingen.”

Speciale programma’s

De wasondernemer werkt veel samen met automotive bedrijven in de regio, niet alleen met de autodealer waar hij voorheen bij gevestigd was. Voor deze bedrijven heeft Latour speciale wasprogramma’s samengesteld. “Dat soort klanten wil gewoon snel en goed geholpen worden, terwijl je bij een particulier ook beleving wilt creëren. Daar hebben zij geen behoefte aan.” Een schadebedrijf uit de regio wil bijvoorbeeld alleen met hogedruk wassen, anderen willen juist weer geen wax of vragen om een simpele droging omdat ze zelf nog met die elementen aan de slag gaan. “Ook wassen deze klanten op andere tijdstippen dan een particulier, vaak in de ochtend en niet in de weekenden.”

Zelf wassen

Omdat City Carwash Oirschot van onbemand naar bemand gaat, is er ook nieuw personeel nodig. En dat is lastig te vinden. “Al helemaal als je start in de vakantietijd en de roosters rond wilt krijgen. Ja, dat betekent dat ik nu ook zelf de voorwas doe”, lacht Latour.

Een paar details: In Oirschot wordt gewassen met een Istobal T’Wash30 via EenzetCarwash, het stofzuigplein is samen met Ergox opgezet. Caramba verzorgt de chemie, Brushcom alle borstels in de voorwas en Extendas het kassasysteem. Mesa Coatings verzorgde de vloeren met het MesaFast Heavy Duty systeem wat volledig vloeistofdicht is en antislip is. De wasstraat heeft een blauwe vloer met een lichtgrijze streep die naar de kettingbaan leidt.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

City Carwash Oirschot vervangt rollover voor 48 meter lange wasstraat | CarwashPro

City Carwash Oirschot vervangt rollover voor 48 meter lange wasstraat

Tot halverwege dit jaar was City Carwash Oirschot een rollover naast een autodealer. Toen de rollover aan vervanging toe was besloot eigenaar Jan Latour de boel naar de overkant van de straat te verhuizen en er een carwash met wasstraat, stofzuigplein en vipplaatsen van te maken. Sinds 8 juli wordt er in de nieuwe wasgelegenheid gewassen.

Jan Latour wist dat er in de regio meer te wassen viel met een ander soort carwash dan de onbemande rollover in Oirschot. Hij bestudeerde het waspotentieel, ging te rade bij EenzetCarwash en kwam uit op een wasstraat van 48 meter met daarbij een stofzuigplein. Ook is er ruimte voor vip-behandelingen, die moeten er op termijn ook gaan plaatsvinden.

De locatie is nu een maand geopend en alles draait naar tevredenheid. Latour sleutelt nog aan de instellingen om echt tot een optimale wasbeurt te komen. “Zodra het helemaal perfect draait, gaan we van start met de vip-behandelingen.”

Speciale programma’s

De wasondernemer werkt veel samen met automotive bedrijven in de regio, niet alleen met de autodealer waar hij voorheen bij gevestigd was. Voor deze bedrijven heeft Latour speciale wasprogramma’s samengesteld. “Dat soort klanten wil gewoon snel en goed geholpen worden, terwijl je bij een particulier ook beleving wilt creëren. Daar hebben zij geen behoefte aan.” Een schadebedrijf uit de regio wil bijvoorbeeld alleen met hogedruk wassen, anderen willen juist weer geen wax of vragen om een simpele droging omdat ze zelf nog met die elementen aan de slag gaan. “Ook wassen deze klanten op andere tijdstippen dan een particulier, vaak in de ochtend en niet in de weekenden.”

Zelf wassen

Omdat City Carwash Oirschot van onbemand naar bemand gaat, is er ook nieuw personeel nodig. En dat is lastig te vinden. “Al helemaal als je start in de vakantietijd en de roosters rond wilt krijgen. Ja, dat betekent dat ik nu ook zelf de voorwas doe”, lacht Latour.

Een paar details: In Oirschot wordt gewassen met een Istobal T’Wash30 via EenzetCarwash, het stofzuigplein is samen met Ergox opgezet. Caramba verzorgt de chemie, Brushcom alle borstels in de voorwas en Extendas het kassasysteem. Mesa Coatings verzorgde de vloeren met het MesaFast Heavy Duty systeem wat volledig vloeistofdicht is en antislip is. De wasstraat heeft een blauwe vloer met een lichtgrijze streep die naar de kettingbaan leidt.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.