Met de boot naar de carwash?

Om de onderkant van boten schoon te houden zonder chemie te gebruiken, heeft het Zweedse bedrijf Drive-In Boatwash goed gekeken naar de borsteltechniek voor carwashes. Zij ontwikkelden een wasstraat voor boten.

De romp van een boot kan in 15 minuten worden schoongemaakt, terwijl de boot in het water ligt. Volgens de Zweden van Drive-in Boatwash is het een makkie dankzij een semi-automatische schoonmaakrobot.

Website zeilen.nl heeft uitgezocht hoe het werkt: de kapitein legt aan in de U-vormige box die zichzelf vervolgens afsluit. Zes roterende borstels van polymeer bewegen langs de kiel en romp om de aangroei te verwijderen. De borstels zijn hydraulisch aangedreven en er wordt geen chemie gebruikt. De losgekomen aangroei wordt onderin het bassin opgevangen.

Deze ‘carwash’ is geschikt voor boten met een lengte tot 15 meter. Drive-in Boatwash heeft binnen Europa locaties in Scandinavië, Frankrijk en Kroatië. In Nederland wordt volgens de zeilwebsite momenteel gekeken naar geschikte locaties.

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Met de boot naar de carwash? | CarwashPro

Met de boot naar de carwash?

Om de onderkant van boten schoon te houden zonder chemie te gebruiken, heeft het Zweedse bedrijf Drive-In Boatwash goed gekeken naar de borsteltechniek voor carwashes. Zij ontwikkelden een wasstraat voor boten.

De romp van een boot kan in 15 minuten worden schoongemaakt, terwijl de boot in het water ligt. Volgens de Zweden van Drive-in Boatwash is het een makkie dankzij een semi-automatische schoonmaakrobot.

Website zeilen.nl heeft uitgezocht hoe het werkt: de kapitein legt aan in de U-vormige box die zichzelf vervolgens afsluit. Zes roterende borstels van polymeer bewegen langs de kiel en romp om de aangroei te verwijderen. De borstels zijn hydraulisch aangedreven en er wordt geen chemie gebruikt. De losgekomen aangroei wordt onderin het bassin opgevangen.

Deze ‘carwash’ is geschikt voor boten met een lengte tot 15 meter. Drive-in Boatwash heeft binnen Europa locaties in Scandinavië, Frankrijk en Kroatië. In Nederland wordt volgens de zeilwebsite momenteel gekeken naar geschikte locaties.

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.