Poll: waterrecycling in de wasstraat is noodzakelijk

Water in de wasstraat; hoe ga je daarmee om? Foto: Shutterstock

In een aantal Europese landen worden er op dit moment al vergaande maatregelen doorgevoerd om de heersende droogte tegen te gaan. Naast delen in Frankrijk zijn er nu ook in een tweehonderdtal gemeenten in het Spaanse Catalonië beperkingen opgelegd voor het gebruik van water. CarwashPro vraagt zich af of de Nederlandse carwashbranche zich hier zorgen over maakt en stelt de vraag: ben jij als ondernemer al bezig met een duurzaam waterbeleid om ook in de toekomst auto’s te kunnen blijven wassen?

Vanwege de aanhoudende droogte in Catalonië heeft de regering nieuwe maatregelen aangekondigd. Onder andere in Barcelona en het omliggende gebied geldt sinds begin maart een limiet van 230 liter water per persoon per dag. Daarnaast is het gebruik van drinkwater voor het besproeien van tuinen en het reinigen van straten, riolen en gebouwen niet toegestaan. Een deel van het water dat bestemd is voor landbouwirrigatie wordt vervangen door gerecycled water.

De maatregelen volgen op de beslissing van de Franse regering om in een aantal departementen een gematigd waterverbruik door te voeren. Dat betekent onder andere een verbod op het wassen van voertuigen.

Stem mee

CarwashPro is benieuwd naar jouw mening. Ben jij als ondernemer al bezig met waterrecycling om hiermee het gebruik van drinkwater zoveel mogelijk te beperken? Denk jij – juist vanwege de recente nieuwsberichten – dat nu het moment is om in actie te komen? Of zijn er geen zorgen? In Nederland worden er niet zo snel maatregelen doorgevoerd en zijn er dus ook geen grote consequenties voor de wasstraten? Stem mee in onderstaande poll. Wil je een persoonlijke reactie delen? Mailen mag naar redactie@carwashpro.nl.

Het is noodzakelijk om waterrecycling toe te passen in de wasstraat, om zo het gebruik van drinkwater te beperken en de toekomst van het autowassen veilig te stellen

  • Ja, we zijn met z'n allen verantwoordelijk voor duurzaam waterverbruik (47.7%)
  • Ja, dat zou vanuit de overheid ook verplicht moeten worden gesteld (22.7%)
  • Ja, ik maak me zorgen over de toekomst (2.3%)
  • Nee, het is een te grote investering (9.1%)
  • Nee, ik vind het nu nog niet belangrijk genoeg (15.9%)
  • Nee, ik kijk naar andere manieren voor duurzaam ondernemen (2.3%)

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.