Frankrijk treft spoedmaatregelen tegen droogte: verbod op autowassen

Foto ter illustratie Foto: Pixabay

Vanwege de aanhoudende droogte treft Frankrijk spoedmaatregelen om opnieuw een droge zomer tegen te gaan. Het is in het land sinds de metingen in 1959 nog nooit zo lang aan een stuk droog geweest in de wintermaanden. Op een aantal plekken zijn er al maatregelen van kracht, waaronder een verbod op het wassen van voertuigen.

Zulke beperkingen golden nog nooit op deze tijd van het jaar, meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws. In Frankrijk heeft het al meer dan dertig dagen niet meer geregend, en dat is volgens de regering een ‘grote bedreiging voor de waterreserves komende zomer’. Volgens Météo France zorgt de droogte tijdens de winter voor een uitgedroogde bodem, die al verzwakt was door de extreme droogte van afgelopen zomer. En dat heeft gevolgen.

Voorzichtig met water

De Franse president Macron heeft opgeroepen tot het besparen van water in het hele land. Daarnaast heeft de regering de prefecten gevraagd om buitengewone maatregelen te treffen, met tijdelijke beperkingen of het verbod op het niet noodzakelijk gebruik van water voor gezinnen en bedrijven, aldus de krant. In de departementen Pyrénées-Orientales, Var, Isère, Ain, Bouches-du-Rhône en Savoie gelden er al beperkingen, waaronder een verbod op het besproeien van tuinen en sportvelden, het vullen van zwembaden en het wassen van voertuigen.

(Bron: HLN)

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Frankrijk treft spoedmaatregelen tegen droogte: verbod op autowassen | CarwashPro