Foto's

Shell Druten plaatst nieuwe rollover met betaalterminal: ‘Niet meer in de rij’

Er is gekozen voor een speciale uitvoering van de Alpha, de Premium Slim Plus Foto's: Shell Druten

Shell tankstation Druten heeft onlangs een nieuwe rollover geplaatst. De vorige rollover was na zoveel jaar aan vervanging toe en daarom koos stationsmanager Marcel de Jong dit keer voor een Alpha-installatie van Christ. “Ik ben door heel Nederland gereden om verschillende machines te bekijken en ook uit te proberen.”

Het gaat om een speciale uitvoering van de Alpha, de Premium Slim Plus. Deze rollover is volledig aangepast naar eigen wens. “Het mooie van deze Christ-machine is dat je het helemaal zelf kan samenstellen”, zegt stationsmanager van Shell Druten, Marcel de Jong. “We hebben voor een uitgebreide versie gekozen. Met de blades die in kleur veranderen. De ingebouwde velgenwasser met de 4D-Wheel Master. Foam Splash met LED-verlichting. En aan de zijkanten LED-schermen, waarop de pictogrammen aangeven wat er gebeurt tijdens de wasbeurt.”

Shell Druten biedt al 31 jaar de combinatie van tanken en wassen. Naast de rollover zijn er ook twee wasboxen, van de leverancier Flowteq. Over het aanbieden van beide wasfaciliteiten is goed nagedacht. “We hebben bij ons op het terrein niet genoeg ruimte voor een lange wasstraat. Daarom hebben we gekozen voor een rollover, zodat klanten toch kunnen kiezen voor het gemak en de snelheid. De wasboxen zijn er speciaal voor de mensen die wat meer tijd hebben. En die het mooi vinden om de auto zelf met de hand te wassen. Voor sommige mensen is het zelfs een hobby.”

Overigens valt het De Jong op dat het vaak wordt afgewisseld. “Klanten die normaal voor de wasbox gaan, halen de auto ook weleens door de machine, en andersom. Het is maar net hoeveel tijd de klant er op dat moment voor heeft.”

(Tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

De rollover is aangepast naar eigen wens.

Stukje gemak

Toen Shell Druten 31 jaar geleden werd geopend, waren er nog niet veel rollovers op de markt. “We zitten vlakbij een drukke woonwijk en daarom was de aanschaf van een rollover voor ons een logische keuze. Mensen kunnen hier de auto komen wassen in plaats van op de eigen oprit. Het is een stukje gemak, helemaal in combinatie met het tankstation en de shop”.

Door de jaren heen zijn er al veel verschillende type rollovers geweest. Van een DiBo tot een Christ. De Jong: “De vorige installatie kwam ook van Christ. En omdat die aan vervanging toe was, ben ik een tijdje geleden op zoek gegaan naar een nieuwe machine. Ik ben door heel Nederland gereden om de machines te bekijken en ook uit te proberen. En om te praten met eigenaren en hun klanten. Eigenlijk zijn de reacties en ervaringen van de klant nog wel het meest belangrijk. Want als de klant tevreden is, dan komen ze terug.”

Wheel Master

Uiteindelijk viel de keuze op een installatie van Christ. Een van de hoogtepunten is de Wheel Master, vindt De Jong. “Hiermee krijg je een schoner resultaat dan bij veel traditionele wielborstels. De Wheel Master meet de velg in en maakt daardoor het oppervlak beter schoon.” De Wheel Master pakt de velg op vijf verschillende punten. Dus niet alleen in het midden. Schone velgen zijn een belangrijke factor: “Als de klant eruit komt rijden en de auto is schoon maar de velgen zijn dat niet, dan baal ik. Het hoort niet. De klant betaalt ervoor en dus moet de auto helemaal schoon zijn. Dus ook de velgen.”

“Nog een voordeel van de nieuwe machine is dat hij vrij zuinig is, vanwege de directe aandrijving van de motoren”, zegt De Jong. Hij legt het uit: “Door de directe aandrijving van de motoren gaat de wisseling van de draairichting soepeler en gaan de borstels beter over de auto. En doordat de motoren frequentiegestuurd zijn, gebruiken we volgens Christ 30 procent minder stroom. Dat kan een flink verschil maken op onze stroom- en energierekening. In de huidige tijd is dat zeker iets waar we naar kijken.”

Voor de chemie heeft Shell Druten wederom gekozen voor Flowey. “Zij bieden goede ondersteuning, stellen de machine af en controleren ook regelmatig het wasresultaat. Voor hen is het wasresultaat net zo belangrijk als voor ons.”

(Tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

De chemie komt van Flowey.
Door de directe aandrijving van de motoren gaat de wisseling van de draairichting soepeler en gaan de borstels beter over de auto.
De Wheel Master pakt de velg op vijf verschillende punten. Dus niet alleen in het midden.

Niet meer in de rij

Hoewel De Jong de klanten voor het autowassen graag terugziet in de shop – “want misschien pakken ze nog iets mee” – is er nu wel de mogelijkheid om bij de machine te betalen. “Dat is nieuw voor ons. Voorheen moesten klanten voor de rollover altijd bij ons in de shop een waskaartje kopen. Maar tegenwoordig is dat achterhaald. En onnodig. De klant bepaalt hoe en waar hij wil betalen. Bij de betaalterminal kan dat op alle mogelijke manieren: contactloos, met de bankpas of met een QR-code. Geen gedoe meer met verplicht in de winkel afrekenen en in de rij staan. Je rijdt de auto naar binnen, betaalt en de auto wordt gewassen.”

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Klanten kunnen nu zelf bepalen hoe en waar ze betalen, en hoeven niet meer verplicht naar de tankshop voor een wasticket.

Uitproberen met korting

De installatie is onlangs geïnstalleerd en De Jong is erg benieuwd naar het wasresultaat. “Het ziet er natuurlijk prachtig uit en de beleving is top. Maar als de auto niet schoon wordt, dan houdt het op.” Om wat extra aandacht te geven aan de nieuwe rollover en om de klanten aan te moedigen om het een keertje uit te proberen, staat er al een kortingsactie klaar voor het autowassen. Deze actie is opgezet in samenwerking met Axipoint.

“Aandacht voor marketing vinden we erg belangrijk. Ook voor het tankstation en de shop hebben we regelmatig acties. Zo versturen we drie keer per jaar een huis-aan-huis actiefolder met allerlei kortingsbonnen. De ene keer is het voor een gratis fles Coca-Cola en de andere keer gaat het om een doosje eieren. Ook organiseren we eens in de zoveel tijd speciale seniorendagen. En we zien dat het werkt.”

Lees ook: 

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell Druten plaatst nieuwe rollover met betaalterminal: ‘Niet meer in de rij’ | CarwashPro
Foto's

Shell Druten plaatst nieuwe rollover met betaalterminal: ‘Niet meer in de rij’

Er is gekozen voor een speciale uitvoering van de Alpha, de Premium Slim Plus Foto's: Shell Druten

Shell tankstation Druten heeft onlangs een nieuwe rollover geplaatst. De vorige rollover was na zoveel jaar aan vervanging toe en daarom koos stationsmanager Marcel de Jong dit keer voor een Alpha-installatie van Christ. “Ik ben door heel Nederland gereden om verschillende machines te bekijken en ook uit te proberen.”

Het gaat om een speciale uitvoering van de Alpha, de Premium Slim Plus. Deze rollover is volledig aangepast naar eigen wens. “Het mooie van deze Christ-machine is dat je het helemaal zelf kan samenstellen”, zegt stationsmanager van Shell Druten, Marcel de Jong. “We hebben voor een uitgebreide versie gekozen. Met de blades die in kleur veranderen. De ingebouwde velgenwasser met de 4D-Wheel Master. Foam Splash met LED-verlichting. En aan de zijkanten LED-schermen, waarop de pictogrammen aangeven wat er gebeurt tijdens de wasbeurt.”

Shell Druten biedt al 31 jaar de combinatie van tanken en wassen. Naast de rollover zijn er ook twee wasboxen, van de leverancier Flowteq. Over het aanbieden van beide wasfaciliteiten is goed nagedacht. “We hebben bij ons op het terrein niet genoeg ruimte voor een lange wasstraat. Daarom hebben we gekozen voor een rollover, zodat klanten toch kunnen kiezen voor het gemak en de snelheid. De wasboxen zijn er speciaal voor de mensen die wat meer tijd hebben. En die het mooi vinden om de auto zelf met de hand te wassen. Voor sommige mensen is het zelfs een hobby.”

Overigens valt het De Jong op dat het vaak wordt afgewisseld. “Klanten die normaal voor de wasbox gaan, halen de auto ook weleens door de machine, en andersom. Het is maar net hoeveel tijd de klant er op dat moment voor heeft.”

(Tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

De rollover is aangepast naar eigen wens.

Stukje gemak

Toen Shell Druten 31 jaar geleden werd geopend, waren er nog niet veel rollovers op de markt. “We zitten vlakbij een drukke woonwijk en daarom was de aanschaf van een rollover voor ons een logische keuze. Mensen kunnen hier de auto komen wassen in plaats van op de eigen oprit. Het is een stukje gemak, helemaal in combinatie met het tankstation en de shop”.

Door de jaren heen zijn er al veel verschillende type rollovers geweest. Van een DiBo tot een Christ. De Jong: “De vorige installatie kwam ook van Christ. En omdat die aan vervanging toe was, ben ik een tijdje geleden op zoek gegaan naar een nieuwe machine. Ik ben door heel Nederland gereden om de machines te bekijken en ook uit te proberen. En om te praten met eigenaren en hun klanten. Eigenlijk zijn de reacties en ervaringen van de klant nog wel het meest belangrijk. Want als de klant tevreden is, dan komen ze terug.”

Wheel Master

Uiteindelijk viel de keuze op een installatie van Christ. Een van de hoogtepunten is de Wheel Master, vindt De Jong. “Hiermee krijg je een schoner resultaat dan bij veel traditionele wielborstels. De Wheel Master meet de velg in en maakt daardoor het oppervlak beter schoon.” De Wheel Master pakt de velg op vijf verschillende punten. Dus niet alleen in het midden. Schone velgen zijn een belangrijke factor: “Als de klant eruit komt rijden en de auto is schoon maar de velgen zijn dat niet, dan baal ik. Het hoort niet. De klant betaalt ervoor en dus moet de auto helemaal schoon zijn. Dus ook de velgen.”

“Nog een voordeel van de nieuwe machine is dat hij vrij zuinig is, vanwege de directe aandrijving van de motoren”, zegt De Jong. Hij legt het uit: “Door de directe aandrijving van de motoren gaat de wisseling van de draairichting soepeler en gaan de borstels beter over de auto. En doordat de motoren frequentiegestuurd zijn, gebruiken we volgens Christ 30 procent minder stroom. Dat kan een flink verschil maken op onze stroom- en energierekening. In de huidige tijd is dat zeker iets waar we naar kijken.”

Voor de chemie heeft Shell Druten wederom gekozen voor Flowey. “Zij bieden goede ondersteuning, stellen de machine af en controleren ook regelmatig het wasresultaat. Voor hen is het wasresultaat net zo belangrijk als voor ons.”

(Tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

De chemie komt van Flowey.
Door de directe aandrijving van de motoren gaat de wisseling van de draairichting soepeler en gaan de borstels beter over de auto.
De Wheel Master pakt de velg op vijf verschillende punten. Dus niet alleen in het midden.

Niet meer in de rij

Hoewel De Jong de klanten voor het autowassen graag terugziet in de shop – “want misschien pakken ze nog iets mee” – is er nu wel de mogelijkheid om bij de machine te betalen. “Dat is nieuw voor ons. Voorheen moesten klanten voor de rollover altijd bij ons in de shop een waskaartje kopen. Maar tegenwoordig is dat achterhaald. En onnodig. De klant bepaalt hoe en waar hij wil betalen. Bij de betaalterminal kan dat op alle mogelijke manieren: contactloos, met de bankpas of met een QR-code. Geen gedoe meer met verplicht in de winkel afrekenen en in de rij staan. Je rijdt de auto naar binnen, betaalt en de auto wordt gewassen.”

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Klanten kunnen nu zelf bepalen hoe en waar ze betalen, en hoeven niet meer verplicht naar de tankshop voor een wasticket.

Uitproberen met korting

De installatie is onlangs geïnstalleerd en De Jong is erg benieuwd naar het wasresultaat. “Het ziet er natuurlijk prachtig uit en de beleving is top. Maar als de auto niet schoon wordt, dan houdt het op.” Om wat extra aandacht te geven aan de nieuwe rollover en om de klanten aan te moedigen om het een keertje uit te proberen, staat er al een kortingsactie klaar voor het autowassen. Deze actie is opgezet in samenwerking met Axipoint.

“Aandacht voor marketing vinden we erg belangrijk. Ook voor het tankstation en de shop hebben we regelmatig acties. Zo versturen we drie keer per jaar een huis-aan-huis actiefolder met allerlei kortingsbonnen. De ene keer is het voor een gratis fles Coca-Cola en de andere keer gaat het om een doosje eieren. Ook organiseren we eens in de zoveel tijd speciale seniorendagen. En we zien dat het werkt.”

Lees ook: 

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.