Ace, ICA, carwash

Sebastiaan van der Burg neemt Ace Carwash Systems over

Sebastiaan van der Burg (38) wordt in de nabije toekomst eigenaar van Ace Carwash Systems. De huidige eigenaar Mark de Graaf gaat zich meer richten op Bob Autowas. Van der Burg was al verantwoordelijk voor de verkoop bij de wasstraatleverancier. Nu komt daar een nog grotere verantwoordelijkheid bij. Hij wordt volledig verantwoordelijk voor het bedrijf. Ook het eigenaarschap wordt deels gefaseerd overgedragen. “Afhankelijk van hoe de verkopen vlotten, krijg ik een steeds groter aandeel in ACE”, zegt hij.   

Ace werd in 1995 opgericht door Mark de Graaf. “Toen stond de Nederlandse carwashmarkt nog in de kinderschoenen. Inmiddels is de markt geprofessionaliseerd en vind je kopieën van onze wasstraatconcepten overal op de wereld terug. In 20 jaar hebben we veel bereikt”, zegt De Graaf. Hij is blij dat veel autowascentra afgelopen jaren voorzien zijn van Ace-machines. “Ik ben onwijs trots op wat we bereikt hebben, samen met alle ondernemers die allen op een eigen manier hebben bijgedragen aan tot wat het bedrijf nu is.”

Het overdragen van het eigenaarschap is volgens hem dan ook zeker geen cadeautje. “Ik wil graag zowel Bob Autowas als Ace de kans geven om de stijgende lijn door te zetten. Het is moeilijk om mijn volle aandacht aan iets te schenken. Daarnaast heeft Sebastiaan het vorig jaar heel erg goed gedaan.” Volgens De Graaf wordt het wel hard werken. “We hebben bepaalde doelstellingen gesteld voor de komende jaren, die moeten gehaald worden.”

Grote projecten

Ace is in ruim 20 jaar gegroeid van een eenmanszaak tot een serieus bedrijf met 26 medewerkers en een groot netwerk van partnerbedrijven, die toeleverancier of installatiepartner zijn. Volgens Van der Burg heeft de sterke groei de afgelopen jaren een groot aantal uitdagingen opgeleverd. “Van een klein bedrijf waar we als team dag en nacht werkten tot het bouwen aan een professionele organisatie.” Aankomend jaar wordt een cruciaal jaar volgens de nieuwe directeur. “We hebben veel grote wasstraten die we gaan opleveren dit jaar.”

In totaal komen er volgens hem zes hele grote wasstraten aan. Daarnaast zijn er twee grote verbouwingen die in het aankomende jaar worden afgerond. “Natuurlijk gaan we er nog wel wat opdrachten bij krijgen. Ik kan al wel zeggen dat 2018 het drukste jaar voor ons wordt sinds 2010.” Ook met het interieurreinigingsconcept gaat het volgens hem goed. “Anac in Breda heeft sinds kort een interieurband. Daarnaast komen er binnenkort nog twee nieuwe bij. In Maastricht en Heerlen plaatsen we deze snel.”

Toekomstbestendig

Onder zijn hoede wil Van der Burg Ace nog veel verder laten groeien. “We gaan er een snelle en flexibele organisatie van maken, nog meer dan het al was. Daarnaast denk ik dat we met Holz ver vooruitlopen op het gebied van techniek. Er is een hele goede basis om auto’s goed schoon te maken, we gaan nu kijken hoe we auto’s nog schoner kunnen maken op een nog efficiëntere manier middels de express-methode.”

Dit is de methode die in de meeste Holz-wasstraten gebruikt wordt. “Zonder voorbehandeling de auto op een goede manier schoon krijgen blijft altijd een uitdaging. We willen dat nog beter gaan perfectioneren”, zegt hij. Daarnaast wil het bedrijf nog meer inzetten op duurzaamheid. Daarvoor wordt samengewerkt met een tweetal partners. “Samen met Bas Bio willen we naar een markt waarin meer water gerecycled wordt. Voor het osmosewater wordt met Bruine de Bruin gewerkt.”

Onderdelen en montage

Sebastiaan gelooft in een organisatie met een grote teamverantwoordelijkheid en korte lijnen en snelle actie van de monteurs naar de klant. Zowel in planning, materiaalvoorziening als communicatie. “Daarbij hoort een professionele en autonome ‘parts’-afdeling, die de materialen gaat leveren aan de eigen monteurs. Daarvoor gaan we een aparte bv oprichten.” Ook voor klanten van Ace moet het een toegevoegde waarde worden. “Ook externe onderhoudsbedrijven mogen direct bij ons inkopen. Volledige openheid, geen protectionisme maar alles in dienst van onze klanten. Zodat zij alleen maar bezig hoeven te zijn met het wassen van zoveel mogelijk auto’s.”

“Voor de montage van nieuwe projecten wordt de samenwerking met onze montagepartners geïntensiveerd. Paul van Kessel met zijn acht man sterke team neemt een groot deel van ‘ruwe’ mechanische montage voor zijn rekening. Ook vertrouwde namen als Maurice Piket en Geert van den Velde zijn regelmatig op klussen te zien.” Ace doet het fijnere werk: inbedrijfsname, programmeren van de besturing, afstellen van de machines en de coördinatie.

Bob Autowas heeft gekozen voor de opbouw van een eigen technische dienst om de belangen van beide bedrijven niet meer door elkaar te laten lopen. Nauwe samenwerking blijft uiteraard gehandhaafd. “Bob is immers een van de grootste klanten van Ace. En wij geloven dat de ervaring die we opdoen bij Bob Autowas in de exploitatie van wasstraten de onderscheidende factor is voor Ace.”

Promotie

Voor de 38-jarige Van der Burg zit Ace sowieso diep verankerd in zijn leven. De vader van twee kinderen leerde zijn vriendin kennen bij het bedrijf. “Zo’n tien jaar geleden sloeg de vonk op het werk over, heel toevallig eigenlijk.” Daarom wordt 2018 ook op privé-vlak een mooi jaar voor hem. “Xamira en ik gaan dit jaar trouwen, het wordt dus echt een mooi jaar.”

De nieuwe directeur van de wasstraatleverancier werkt al zo’n 17 jaar in de carwashwereld en begon als autopoetser bij een wasstraat in Alkmaar. Daarna kwam hij in 2001 bij Ace in verschillende functies. “Ik ken alle facetten van het bedrijf. Ik denk dat Mark de Graaf en ik in totaal wel zo’n 150 wasstraten hebben gebouwd. De goede samenwerking met Bob autowas blijft ook in de toekomst wel gewaarborgd. Bob blijft de grootste afnemer van wasstraten bij Ace.”

Lees ook: Mark de Graaf: Carwashwereld niet rooskleuriger voorstellen dan het is

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Sebastiaan van der Burg neemt Ace Carwash Systems over | CarwashPro
Ace, ICA, carwash

Sebastiaan van der Burg neemt Ace Carwash Systems over

Sebastiaan van der Burg (38) wordt in de nabije toekomst eigenaar van Ace Carwash Systems. De huidige eigenaar Mark de Graaf gaat zich meer richten op Bob Autowas. Van der Burg was al verantwoordelijk voor de verkoop bij de wasstraatleverancier. Nu komt daar een nog grotere verantwoordelijkheid bij. Hij wordt volledig verantwoordelijk voor het bedrijf. Ook het eigenaarschap wordt deels gefaseerd overgedragen. “Afhankelijk van hoe de verkopen vlotten, krijg ik een steeds groter aandeel in ACE”, zegt hij.   

Ace werd in 1995 opgericht door Mark de Graaf. “Toen stond de Nederlandse carwashmarkt nog in de kinderschoenen. Inmiddels is de markt geprofessionaliseerd en vind je kopieën van onze wasstraatconcepten overal op de wereld terug. In 20 jaar hebben we veel bereikt”, zegt De Graaf. Hij is blij dat veel autowascentra afgelopen jaren voorzien zijn van Ace-machines. “Ik ben onwijs trots op wat we bereikt hebben, samen met alle ondernemers die allen op een eigen manier hebben bijgedragen aan tot wat het bedrijf nu is.”

Het overdragen van het eigenaarschap is volgens hem dan ook zeker geen cadeautje. “Ik wil graag zowel Bob Autowas als Ace de kans geven om de stijgende lijn door te zetten. Het is moeilijk om mijn volle aandacht aan iets te schenken. Daarnaast heeft Sebastiaan het vorig jaar heel erg goed gedaan.” Volgens De Graaf wordt het wel hard werken. “We hebben bepaalde doelstellingen gesteld voor de komende jaren, die moeten gehaald worden.”

Grote projecten

Ace is in ruim 20 jaar gegroeid van een eenmanszaak tot een serieus bedrijf met 26 medewerkers en een groot netwerk van partnerbedrijven, die toeleverancier of installatiepartner zijn. Volgens Van der Burg heeft de sterke groei de afgelopen jaren een groot aantal uitdagingen opgeleverd. “Van een klein bedrijf waar we als team dag en nacht werkten tot het bouwen aan een professionele organisatie.” Aankomend jaar wordt een cruciaal jaar volgens de nieuwe directeur. “We hebben veel grote wasstraten die we gaan opleveren dit jaar.”

In totaal komen er volgens hem zes hele grote wasstraten aan. Daarnaast zijn er twee grote verbouwingen die in het aankomende jaar worden afgerond. “Natuurlijk gaan we er nog wel wat opdrachten bij krijgen. Ik kan al wel zeggen dat 2018 het drukste jaar voor ons wordt sinds 2010.” Ook met het interieurreinigingsconcept gaat het volgens hem goed. “Anac in Breda heeft sinds kort een interieurband. Daarnaast komen er binnenkort nog twee nieuwe bij. In Maastricht en Heerlen plaatsen we deze snel.”

Toekomstbestendig

Onder zijn hoede wil Van der Burg Ace nog veel verder laten groeien. “We gaan er een snelle en flexibele organisatie van maken, nog meer dan het al was. Daarnaast denk ik dat we met Holz ver vooruitlopen op het gebied van techniek. Er is een hele goede basis om auto’s goed schoon te maken, we gaan nu kijken hoe we auto’s nog schoner kunnen maken op een nog efficiëntere manier middels de express-methode.”

Dit is de methode die in de meeste Holz-wasstraten gebruikt wordt. “Zonder voorbehandeling de auto op een goede manier schoon krijgen blijft altijd een uitdaging. We willen dat nog beter gaan perfectioneren”, zegt hij. Daarnaast wil het bedrijf nog meer inzetten op duurzaamheid. Daarvoor wordt samengewerkt met een tweetal partners. “Samen met Bas Bio willen we naar een markt waarin meer water gerecycled wordt. Voor het osmosewater wordt met Bruine de Bruin gewerkt.”

Onderdelen en montage

Sebastiaan gelooft in een organisatie met een grote teamverantwoordelijkheid en korte lijnen en snelle actie van de monteurs naar de klant. Zowel in planning, materiaalvoorziening als communicatie. “Daarbij hoort een professionele en autonome ‘parts’-afdeling, die de materialen gaat leveren aan de eigen monteurs. Daarvoor gaan we een aparte bv oprichten.” Ook voor klanten van Ace moet het een toegevoegde waarde worden. “Ook externe onderhoudsbedrijven mogen direct bij ons inkopen. Volledige openheid, geen protectionisme maar alles in dienst van onze klanten. Zodat zij alleen maar bezig hoeven te zijn met het wassen van zoveel mogelijk auto’s.”

“Voor de montage van nieuwe projecten wordt de samenwerking met onze montagepartners geïntensiveerd. Paul van Kessel met zijn acht man sterke team neemt een groot deel van ‘ruwe’ mechanische montage voor zijn rekening. Ook vertrouwde namen als Maurice Piket en Geert van den Velde zijn regelmatig op klussen te zien.” Ace doet het fijnere werk: inbedrijfsname, programmeren van de besturing, afstellen van de machines en de coördinatie.

Bob Autowas heeft gekozen voor de opbouw van een eigen technische dienst om de belangen van beide bedrijven niet meer door elkaar te laten lopen. Nauwe samenwerking blijft uiteraard gehandhaafd. “Bob is immers een van de grootste klanten van Ace. En wij geloven dat de ervaring die we opdoen bij Bob Autowas in de exploitatie van wasstraten de onderscheidende factor is voor Ace.”

Promotie

Voor de 38-jarige Van der Burg zit Ace sowieso diep verankerd in zijn leven. De vader van twee kinderen leerde zijn vriendin kennen bij het bedrijf. “Zo’n tien jaar geleden sloeg de vonk op het werk over, heel toevallig eigenlijk.” Daarom wordt 2018 ook op privé-vlak een mooi jaar voor hem. “Xamira en ik gaan dit jaar trouwen, het wordt dus echt een mooi jaar.”

De nieuwe directeur van de wasstraatleverancier werkt al zo’n 17 jaar in de carwashwereld en begon als autopoetser bij een wasstraat in Alkmaar. Daarna kwam hij in 2001 bij Ace in verschillende functies. “Ik ken alle facetten van het bedrijf. Ik denk dat Mark de Graaf en ik in totaal wel zo’n 150 wasstraten hebben gebouwd. De goede samenwerking met Bob autowas blijft ook in de toekomst wel gewaarborgd. Bob blijft de grootste afnemer van wasstraten bij Ace.”

Lees ook: Mark de Graaf: Carwashwereld niet rooskleuriger voorstellen dan het is

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.