elektrisch, electric, car

Onderzoek: nog veel haken en ogen aan elektrisch rijden

Mochten benzine en diesel duurder worden, dan overweegt 71 procent van de Nederlanders om over te stappen op een auto met elektrische aandrijving. Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeks- en adviesbureau Motivaction onder 1.003 Nederlanders, dat samen met netbeheerder Stedin werd uitgevoerd. Een groot deel van de geënquêteerden geeft wel aan dat er op dit moment nog volop werk aan de winkel is. Interessant voor carwashes aangezien enkele al over laadpalen beschikken en andere aan het kijken zijn of het interessant is om bij de carwash laadpalen te plaatsen. 

Het aantal elektrische voertuigen is sinds 2013 verviervoudigd, maar het aandeel blijft gering. Er zitten op dit moment nog heel wat haken en ogen aan elektrische mobiliteit, vinden veel van de geënquêteerden. Toch staan de meeste deelnemers niet negatief tegenover elektrisch rijden. De keuze voor een elektrische auto wordt vooral interessant als de prijzen van benzine en diesel verder stijgen komende jaren. Dat vindt 71 procent van de ondervraagden.

Zonne-energie

54 procent van de deelnemers aan het onderzoek vindt het een positief teken dat er steeds meer laadpalen bijkomen. Het is in hun ogen een mooi voorbeeld van de energietransitie. De helft van de geënquêteerden wil overstappen op een elektrische auto als deze met thuis opgewekte zonne-energie vooruit kan.

Een kwart vindt dat er meer laadpalen moeten komen, maar dat mag niet ten koste gaan van het aantal parkeerplekken. Een op de vijf vindt dat openbare laadpalen te veel ruimte innemen. Driekwart geeft aan gebruik te zullen maken van openbare palen wanneer ze overstappen op een elektrische auto.

Minimaal 400 kilometer

Veel ondervraagden geven wel aan dat er nog volop werk aan de winkel is. Vijftig procent van de deelnemers aan het onderzoek vindt een actieradius van minimaal 400 kilometer een voorwaarde om daadwerkelijk voor een elektrische auto te kiezen. 39 procent geeft aan nog niet op vakantie te durven met een elektrische auto, uit angst onderweg te stranden met een lege batterij.

Lees ook: ‘Elektrische auto vormt kans voor carwashbranche’

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Onderzoek: nog veel haken en ogen aan elektrisch rijden | CarwashPro
elektrisch, electric, car

Onderzoek: nog veel haken en ogen aan elektrisch rijden

Mochten benzine en diesel duurder worden, dan overweegt 71 procent van de Nederlanders om over te stappen op een auto met elektrische aandrijving. Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeks- en adviesbureau Motivaction onder 1.003 Nederlanders, dat samen met netbeheerder Stedin werd uitgevoerd. Een groot deel van de geënquêteerden geeft wel aan dat er op dit moment nog volop werk aan de winkel is. Interessant voor carwashes aangezien enkele al over laadpalen beschikken en andere aan het kijken zijn of het interessant is om bij de carwash laadpalen te plaatsen. 

Het aantal elektrische voertuigen is sinds 2013 verviervoudigd, maar het aandeel blijft gering. Er zitten op dit moment nog heel wat haken en ogen aan elektrische mobiliteit, vinden veel van de geënquêteerden. Toch staan de meeste deelnemers niet negatief tegenover elektrisch rijden. De keuze voor een elektrische auto wordt vooral interessant als de prijzen van benzine en diesel verder stijgen komende jaren. Dat vindt 71 procent van de ondervraagden.

Zonne-energie

54 procent van de deelnemers aan het onderzoek vindt het een positief teken dat er steeds meer laadpalen bijkomen. Het is in hun ogen een mooi voorbeeld van de energietransitie. De helft van de geënquêteerden wil overstappen op een elektrische auto als deze met thuis opgewekte zonne-energie vooruit kan.

Een kwart vindt dat er meer laadpalen moeten komen, maar dat mag niet ten koste gaan van het aantal parkeerplekken. Een op de vijf vindt dat openbare laadpalen te veel ruimte innemen. Driekwart geeft aan gebruik te zullen maken van openbare palen wanneer ze overstappen op een elektrische auto.

Minimaal 400 kilometer

Veel ondervraagden geven wel aan dat er nog volop werk aan de winkel is. Vijftig procent van de deelnemers aan het onderzoek vindt een actieradius van minimaal 400 kilometer een voorwaarde om daadwerkelijk voor een elektrische auto te kiezen. 39 procent geeft aan nog niet op vakantie te durven met een elektrische auto, uit angst onderweg te stranden met een lege batterij.

Lees ook: ‘Elektrische auto vormt kans voor carwashbranche’

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.