blinkie

Carwash Blinkie wast hele zondag gratis

Een hele zondag wassen zonder een vergoeding te vragen. Theo Huisman wilde een ludieke actie rondom de Belgische gemeenteraadsverkiezingen houden en dat is zeker gelukt. Honderden auto’s uit de omgeving van Maaseik werden gratis gewassen. “Het werd zelfs zo gek dat de politie langskwam om te vragen of we iets aan de file konden doen die we veroorzaakten met de actie.”, zegt Huisman lachend. 

“In België is er nog steeds een stemplicht, iedereen moest zich dus wel verplaatsen om een stem uit te brengen.” Echter werden alle stemlokalen samengebracht naar één punt, een lokale school. “Die school zit achter ons gebouw. De inrit is hier 100 meter vandaan”, zegt hij. De meeste mensen reden daarom sowieso langs zijn wasstraat. Hij bedacht daarom de ludieke actie dat mensen ook bij Blinkie mochten kiezen. “Iedereen koos zelf het gewenste programma en hoefde vervolgens niets af te rekenen.”

Testen

De precieze aantallen deelt hij liever niet, maar dat er veel auto’s werden gewassen is zeker. “Het stemlokaal was open van 08.00 uur tot en met 15.00 uur, die tijden hebben wij ook aangehouden.” Het was voor hem eigenlijk ook een klein beetje een test om te zien hoe de nieuwe apparatuur functioneerde en wat het team precies aan zou kunnen. “We hebben de hele dag geen probleem gehad, het team liep goed, de machines deden het perfect, het was een goede test onder hoge druk.”

Ondanks dat de actie pas zaterdag aan het eind van de dag werd aangekondigd, wist men de wasstraat massaal te vinden. “Zaterdag om 16.00 uur hebben we het pas online gezet, anders zouden we zaterdag natuurlijk niet veel wassen. De post op Facebook bereikte meer dan 10.000 mensen. Daarnaast hebben we het op ons grote led-scherm gezet.” Huisman kijkt zeer tevreden terug op het resultaat. “We hebben met de actie veel nieuwe mensen kennis laten maken met onze wasgelegenheid. Een advertentie in de krant kost ook geld, we staan nu ook in de krant met onze actie. Er wordt flink over ons gepraat nu.”

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Carwash Blinkie wast hele zondag gratis | CarwashPro
blinkie

Carwash Blinkie wast hele zondag gratis

Een hele zondag wassen zonder een vergoeding te vragen. Theo Huisman wilde een ludieke actie rondom de Belgische gemeenteraadsverkiezingen houden en dat is zeker gelukt. Honderden auto’s uit de omgeving van Maaseik werden gratis gewassen. “Het werd zelfs zo gek dat de politie langskwam om te vragen of we iets aan de file konden doen die we veroorzaakten met de actie.”, zegt Huisman lachend. 

“In België is er nog steeds een stemplicht, iedereen moest zich dus wel verplaatsen om een stem uit te brengen.” Echter werden alle stemlokalen samengebracht naar één punt, een lokale school. “Die school zit achter ons gebouw. De inrit is hier 100 meter vandaan”, zegt hij. De meeste mensen reden daarom sowieso langs zijn wasstraat. Hij bedacht daarom de ludieke actie dat mensen ook bij Blinkie mochten kiezen. “Iedereen koos zelf het gewenste programma en hoefde vervolgens niets af te rekenen.”

Testen

De precieze aantallen deelt hij liever niet, maar dat er veel auto’s werden gewassen is zeker. “Het stemlokaal was open van 08.00 uur tot en met 15.00 uur, die tijden hebben wij ook aangehouden.” Het was voor hem eigenlijk ook een klein beetje een test om te zien hoe de nieuwe apparatuur functioneerde en wat het team precies aan zou kunnen. “We hebben de hele dag geen probleem gehad, het team liep goed, de machines deden het perfect, het was een goede test onder hoge druk.”

Ondanks dat de actie pas zaterdag aan het eind van de dag werd aangekondigd, wist men de wasstraat massaal te vinden. “Zaterdag om 16.00 uur hebben we het pas online gezet, anders zouden we zaterdag natuurlijk niet veel wassen. De post op Facebook bereikte meer dan 10.000 mensen. Daarnaast hebben we het op ons grote led-scherm gezet.” Huisman kijkt zeer tevreden terug op het resultaat. “We hebben met de actie veel nieuwe mensen kennis laten maken met onze wasgelegenheid. Een advertentie in de krant kost ook geld, we staan nu ook in de krant met onze actie. Er wordt flink over ons gepraat nu.”

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.