Drukke dagen

Vuurwerkresten op de auto spoel je weg in de wasstraat

Vuurwerkresten kunnen de lak ernstig beschadigen Foto: Shutterstock

Vuurwerk en vuurwerkresten kunnen flinke schade aan de autolak veroorzaken, waarschuwen carwashes. Daarom is het verstandig om zo vlak na de jaarwisseling de auto door de wasstraat te halen. Carwashes kunnen dan ook rekenen op extra drukke dagen. 

“Kruitresten op de lak van de auto zijn schadelijk als je deze niet op tijd verwijdert”, zegt onder andere Fox Autowas op social media. “Niet alleen vuurwerk, maar ook roet en rook kunnen zich aan de auto hechten”, vult Carwash Kampen aan.

Gelukkig is er een simpele oplossing. Was de auto in de wasstraat, rollover of wasbox en laat een waxlaag aanbrengen voor extra bescherming, is het advies van menig carwash. Veel mensen lijken daar gehoor aan te geven, want zo aan het begin van het nieuwe jaar wordt er al volop gewassen. “Dat zie je heel vaak, dat mensen net voor oud en nieuw de auto komen wassen. En op 2 januari zie je ze weer terug om de auto nog een keer door de wasstraat te halen om het kruit eraf te spoelen”, zegt eigenaar Arie Schippers van wasstraat SchippersStop tegen RTL Nieuws.

Extra druk

Ook bij Autoradam in Almere en Amsterdam is het na de jaarwisseling extra druk. “Het is voor ons één van de drukste dagen van het jaar”, zegt een medewerker van Autoradam tegen de Telegraaf.

Omdat veel mensen mogelijk storm Henk nog even hebben afgewacht, wordt er ook voor de komende dagen extra drukte verwacht bij het autowassen. “Mensen moeten er rekening mee houden dat het even langer duurt voordat ze aan de beurt zijn”, aldus Autoradam.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vuurwerkresten op de auto spoel je weg in de wasstraat | CarwashPro
Drukke dagen

Vuurwerkresten op de auto spoel je weg in de wasstraat

Vuurwerkresten kunnen de lak ernstig beschadigen Foto: Shutterstock

Vuurwerk en vuurwerkresten kunnen flinke schade aan de autolak veroorzaken, waarschuwen carwashes. Daarom is het verstandig om zo vlak na de jaarwisseling de auto door de wasstraat te halen. Carwashes kunnen dan ook rekenen op extra drukke dagen. 

“Kruitresten op de lak van de auto zijn schadelijk als je deze niet op tijd verwijdert”, zegt onder andere Fox Autowas op social media. “Niet alleen vuurwerk, maar ook roet en rook kunnen zich aan de auto hechten”, vult Carwash Kampen aan.

Gelukkig is er een simpele oplossing. Was de auto in de wasstraat, rollover of wasbox en laat een waxlaag aanbrengen voor extra bescherming, is het advies van menig carwash. Veel mensen lijken daar gehoor aan te geven, want zo aan het begin van het nieuwe jaar wordt er al volop gewassen. “Dat zie je heel vaak, dat mensen net voor oud en nieuw de auto komen wassen. En op 2 januari zie je ze weer terug om de auto nog een keer door de wasstraat te halen om het kruit eraf te spoelen”, zegt eigenaar Arie Schippers van wasstraat SchippersStop tegen RTL Nieuws.

Extra druk

Ook bij Autoradam in Almere en Amsterdam is het na de jaarwisseling extra druk. “Het is voor ons één van de drukste dagen van het jaar”, zegt een medewerker van Autoradam tegen de Telegraaf.

Omdat veel mensen mogelijk storm Henk nog even hebben afgewacht, wordt er ook voor de komende dagen extra drukte verwacht bij het autowassen. “Mensen moeten er rekening mee houden dat het even langer duurt voordat ze aan de beurt zijn”, aldus Autoradam.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.