Nieuw logistiek centrum Sonax Oberhausen

Sonax breidt productiecapaciteit en logistiek uit in Duitsland

foto: Sonax

Poetsmiddelenfabrikant Sonax investeert de komende jaren circa 60 miljoen euro in  de uitbreiding van zijn opslag- en productiecapaciteit in het Duitse Oberhausen. De werkzaamheden zijn naar verwachting in 2025 afgerond.

In oktober 2021 werd al een nieuw logistiek centrum opgeleverd in Oberhausen, op slechts enkele kilometers van Neuburg an der Donau, het hoofdkantoor van het bedrijf. Volgens Manfred Hoffmann, managing partner van Sonax GmbH is de uitbreiding nodig om betrouwbaar en flexibel te kunnen leveren en aan de continu groeiende vraag te kunnen blijven voldoen. “De locatie ligt dicht bij de hoofdvestiging, heeft identieke transportroutes naar onze afzetmarkten, creëert banen in de regio en volgt onze strategische focus op groei.”

Digitaal

De logistiek van het bedrijf is volledig gedigitaliseerd en geautomatiseerd. De twaalf meter hoge hal biedt plaats aan 25.000 artikelen en is voorzien van de nieuwste veiligheids- en energietechnologie. Adequate opslag van gevaarlijke stoffen, een bluswaterpompstation en sprinklerinstallatie. De 24 roestvrijstalen tanks voor in totaal 1,2 miljoen m³ grondstoffen zijn berekend op toekomstige productie-uitbreidingen.

Direct naast het nieuwe opslaggebouw verrijst nu op een oppervlakte van 5.000 m² nog een gebouwencomplex voor extra productiefaciliteiten. Het grootste deel van de productie zal in de toekomst echter in Neuburg blijven plaatsvinden. Daar werken circa 300 mensen.

Lees ook:

Auteur: Paul Van den Bogaard

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Sonax breidt productiecapaciteit en logistiek uit in Duitsland | CarwashPro
Nieuw logistiek centrum Sonax Oberhausen

Sonax breidt productiecapaciteit en logistiek uit in Duitsland

foto: Sonax

Poetsmiddelenfabrikant Sonax investeert de komende jaren circa 60 miljoen euro in  de uitbreiding van zijn opslag- en productiecapaciteit in het Duitse Oberhausen. De werkzaamheden zijn naar verwachting in 2025 afgerond.

In oktober 2021 werd al een nieuw logistiek centrum opgeleverd in Oberhausen, op slechts enkele kilometers van Neuburg an der Donau, het hoofdkantoor van het bedrijf. Volgens Manfred Hoffmann, managing partner van Sonax GmbH is de uitbreiding nodig om betrouwbaar en flexibel te kunnen leveren en aan de continu groeiende vraag te kunnen blijven voldoen. “De locatie ligt dicht bij de hoofdvestiging, heeft identieke transportroutes naar onze afzetmarkten, creëert banen in de regio en volgt onze strategische focus op groei.”

Digitaal

De logistiek van het bedrijf is volledig gedigitaliseerd en geautomatiseerd. De twaalf meter hoge hal biedt plaats aan 25.000 artikelen en is voorzien van de nieuwste veiligheids- en energietechnologie. Adequate opslag van gevaarlijke stoffen, een bluswaterpompstation en sprinklerinstallatie. De 24 roestvrijstalen tanks voor in totaal 1,2 miljoen m³ grondstoffen zijn berekend op toekomstige productie-uitbreidingen.

Direct naast het nieuwe opslaggebouw verrijst nu op een oppervlakte van 5.000 m² nog een gebouwencomplex voor extra productiefaciliteiten. Het grootste deel van de productie zal in de toekomst echter in Neuburg blijven plaatsvinden. Daar werken circa 300 mensen.

Lees ook:

Auteur: Paul Van den Bogaard

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.