Kerfs-Zolder-SPINopt-11a-scaled

‘Verhoging betaallimiet tankstations wordt automatisch doorgevoerd’

Foto: Extendas

De betalingsverwerkers zullen de betaallimiet bij de onbemande pomp automatisch verhogen naar 200 euro. Ondernemers hoeven daar in principe zelf geen actie voor te ondernemen. Dat verwacht softwarebedrijf Extendas, dat zich onder andere bezighoudt met brandstoftransacties.

Alle Nederlandse banken en hun transactieverwerkers gingen afgelopen donderdag akkoord met het verhogen van het pre-autorisatiebedrag van 125 of 150 naar 200 euro, meldde de Betaalvereniging Nederland. Vanwege de hoge brandstofprijzen volstond het oude bedrag in sommige gevallen niet meer voor een volle tank.

Online aanpassingen

Automobilisten die gebruikmaken van de SPINopt (SPIN outdoor payment terminal) van Extendas hebben eveneens te maken met zo’n pre-autorisatiebedrag bij het tanken. “Wij zorgen voor de tankstationondernemers dat het nieuwe bedrag automatisch wordt doorgevoerd in onze software als de betalingsverwerkers akkoord zijn”, aldus sales consultant Remco Muurlink.

De aanpassing voor de betaalautomaten zelf wordt online doorgevoerd voor alle klanten van het bedrijf tegelijkertijd. “Als we een datum hebben, zorgen wij dat de aanpassing klaarstaat. Het komt eerst bij de betalingsverwerker, daarna moet het in de betaalautomaat aangepast worden.”

Gebruik tankpas

Het pre-autorisatiebedrag van 200 euro geldt overigens niet voor klanten die gebruikmaken van een tankpas. Die is namelijk gekoppeld aan een kaartlimiet. Het controleren van de kaartlimiet kan zowel lokaal (op de kassa) als online. Als de controle van de limiet lokaal plaatsvindt, moet een aanpassing aangevraagd worden bij de kassaleverancier. Bij een online controle van de limiet kan de ondernemer de limiet zelf aanpassen in het backofficesysteem van bijvoorbeeld Extendas.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Verhoging betaallimiet tankstations wordt automatisch doorgevoerd’ | CarwashPro
Kerfs-Zolder-SPINopt-11a-scaled

‘Verhoging betaallimiet tankstations wordt automatisch doorgevoerd’

Foto: Extendas

De betalingsverwerkers zullen de betaallimiet bij de onbemande pomp automatisch verhogen naar 200 euro. Ondernemers hoeven daar in principe zelf geen actie voor te ondernemen. Dat verwacht softwarebedrijf Extendas, dat zich onder andere bezighoudt met brandstoftransacties.

Alle Nederlandse banken en hun transactieverwerkers gingen afgelopen donderdag akkoord met het verhogen van het pre-autorisatiebedrag van 125 of 150 naar 200 euro, meldde de Betaalvereniging Nederland. Vanwege de hoge brandstofprijzen volstond het oude bedrag in sommige gevallen niet meer voor een volle tank.

Online aanpassingen

Automobilisten die gebruikmaken van de SPINopt (SPIN outdoor payment terminal) van Extendas hebben eveneens te maken met zo’n pre-autorisatiebedrag bij het tanken. “Wij zorgen voor de tankstationondernemers dat het nieuwe bedrag automatisch wordt doorgevoerd in onze software als de betalingsverwerkers akkoord zijn”, aldus sales consultant Remco Muurlink.

De aanpassing voor de betaalautomaten zelf wordt online doorgevoerd voor alle klanten van het bedrijf tegelijkertijd. “Als we een datum hebben, zorgen wij dat de aanpassing klaarstaat. Het komt eerst bij de betalingsverwerker, daarna moet het in de betaalautomaat aangepast worden.”

Gebruik tankpas

Het pre-autorisatiebedrag van 200 euro geldt overigens niet voor klanten die gebruikmaken van een tankpas. Die is namelijk gekoppeld aan een kaartlimiet. Het controleren van de kaartlimiet kan zowel lokaal (op de kassa) als online. Als de controle van de limiet lokaal plaatsvindt, moet een aanpassing aangevraagd worden bij de kassaleverancier. Bij een online controle van de limiet kan de ondernemer de limiet zelf aanpassen in het backofficesysteem van bijvoorbeeld Extendas.

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.