Nieuwe markt

Officiële opening ‘grootste’ wasstraat Autoradam: ‘We zijn apetrots’

Algemeen directeur Ruud van der Jagt trok de ‘stoute flippers’ aan voor een testrit door de wasstraat Foto's: ProMedia/Belinda Meijers

De verhoogde tunnelwasstraat voor grote voertuigen is vrijdag 1 maart officieel geopend door Autoradam. In deze 75-meter lange wasstraat in Amsterdam Westpoort kan er tot 3,25 meter hoogte gewassen worden.  Met deze wasstraat denkt Autoradam een nieuwe markt aan te kunnen spreken. “Wat we hier hebben, is uniek.”

Eigenaar Rob van den Boogaard en algemeen directeur Ruud van der Jagt knipten tijdens de feestelijke opening van de wasstraat het groene lint door. Daarna was er een speech. “Autoradam gaat vaak tegen de draad in”, zei Van der Jagt. “Veel mensen hebben tegen ons gezegd: zo’n verhoogde wasstraat, daar moet je niet aan beginnen. Het is een flinke investering en wie komt er dan? Maar wij hebben geluisterd naar de klant. Want die wil dit.”

Het heeft volgens Van der Jagt wel wat voeten in de aarde gehad om het te realiseren. “Maar uiteindelijk is het ACE Carwash Systems en de firma Holz gelukt om deze verhoogde tunnelwasstraat te maken. En wat we nu hier hebben, is uniek.” Hij bedankte de partners die aan het project hebben meegewerkt, de leveranciers – waaronder Ammeraal Beltech, Caramba, Brushcom en BigBrother – en de trouwe medewerkers die al jaren op deze locatie wassen.

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

De opening was een feestelijke aangelegenheid, met eten, dans en muziek.
De wasstraat bevindt zich aan de rechterzijde van het gebouw.
Eigenaar Rob van den Boogaard (links) en algemeen directeur Ruud van der Jagt openen de wasstraat.
“We zijn apetrots”, aldus Rob.

Apetrots

“We zijn natuurlijk apetrots”, ging Van den Boogaard verder. “Wij geloven heel erg in deze locatie en in deze wasstraat. Hiermee spreken we een nieuwe markt aan en kunnen we niet alleen busjes maar ook bakwagens en pick-ups wassen.”

Van den Boogaard wijst naar het grasveld aan de overkant, waar straks de ‘Waskathedraal’ komt te staan. “Deze wasstraat is daar een perfecte aanvulling op. Hier worden de grote voertuigen gewassen en het overige personenvervoer gaat naar de overkant.” Wanneer de waskathedraal komt, kan hij nog niet zeggen. “Volgend jaar zal nog wel heel spannend worden, maar het zou mooi zijn.”

‘Even testen’

De algemeen directeur kwam nog met een bijzondere verrassing. Met flippers aan zijn voeten en een felroze flamingo zwemband onder zijn arm, stapte hij de wasstraat in. “Even testen”, riep hij nog, voordat de waterstralen hem raakten en hij werd bedekt onder een flinke laag schuim. 

Na zijn eerste testronde gingen er nog vier andere voertuigen door de wasstraat, om te laten zien aan de aanwezigen wat er allemaal mogelijk is. Een camper, een grote RAM Dogde pick-up truck, een verhuiswagen en een kleine personenauto kwamen er weer schoon uit.

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

De algemeen directeur trok de ‘stoute flippers’ aan voor een testrit door de wasstraat.
De wasstraat wast prima, aldus Ruud.

Verandering

Naast de nieuwe wasstraat is de oude hal – waar de oude kettingbaan in zat – volledig opgefrist. De nieuwe, witte wandpanelen aan de zijkant zijn bevestigd door Peters Bouw. Daarnaast is het kantoor vernieuwd en is er een nieuwe watersilo geplaatst. Ook is de rijrichting veranderd. Waar voorheen de wasstraatklanten aan de kant van de Tango naar binnen moesten rijden, ligt de ingang nu aan de andere kant van het gebouw. Dit om te voorkomen dat er onnodig rijen ontstaan bij het tankstation en de carwash.

De oude hal fungeert nu als ruimte voor de autoverhuur. “We hebben dat duidelijk van elkaar gescheiden”, zegt Van den Boogaard. “Aan de ene kant is de verhuur en aan de andere kant de wasstraat.” Buiten is nog een stofzuiger geplaatst, voorzien van twee slangen.

De oude washal is opgefrist en dient nu als ruimte voor de verhuur.
De wasstraat is geschikt voor allerlei grote voertuigen, waaronder campers, pick-up trucks, busjes en bakwagens.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Officiële opening ‘grootste’ wasstraat Autoradam: ‘We zijn apetrots’ | CarwashPro