wasonderzoek Allianz

Merendeel Nederlanders laat auto vaak vies

foto: Allianz Direct

Uit onderzoek van online verzekeraar Allianz Direct blijkt dat veel Nederlandse automobilisten nooit (21 procent) of slechts eens in de paar maanden (43 procent) door de wasstraat rijden. En dat is opvallend, want 61 procent van de ondervraagden geeft aan een schone auto wel belangrijk te vinden.

Wie niet door de wasstraat rijdt, kan de tuinslang en een emmer pakken Toch blijken we erg lui met de spons en laten we zelf niet graag de handen wapperen als het op het boenen van de auto aankomt: 27 procent laat de poetsdoek in het keukenkastje en wast nooit de auto, naast 35 procent die dit eens in de paar maanden doet. Slechts zeven procent van de Nederlanders maakt de buitenkant van de auto ongeveer één keer per week of vaker schoon. Een derde (28 procent) vindt het zelfs leuk om de auto zelf te wassen.

Binnenkant belangrijker

Het interieur van de ‘heilige koe’ komt er iets beter vanaf. Bijna de helft (46 procent) ruimt bonnetjes, blikjes, wikkels van snoep en andere rommel eens in de paar maanden op en geeft zijn of haar bolide ook aan de binnenkant een schoonmaakbeurt. Een ruime kwart (27 procent) doet dit zelfs één keer per maand. Meer dan de helft (62 procent) maakt de auto van binnen het liefst zelf schoon in plaats van gebruik te maken van een service.

De voornaamste reden om door de wasstraat te rijden (63 procent) of om de auto zelf te wassen (47 procent) is als de auto zichtbaar vies is. Ook speelt tijd een belangrijke rol. Een ruimte kwart (27 procent) rijdt door de wasstraat als daar tijd voor is, voor mensen die de auto zelf wassen bedraagt dit zelfs 43 procent. Eén op de tien heeft een vast moment voor een bezoek aan de wasstraat (10 procent). Eenzelfde aandeel heeft een vast moment om zelf de auto te wassen (9 procent).

Slordige auto

Opvallend is dat de helft van de Nederlandse automobilisten liever niet in andermans auto stapt als deze rommelig of vies is. Zelfs twee vijfde van de Nederlanders (40 procent) denkt dat mensen met slordige auto’s over het algemeen zelf ook slordig zijn.

*Onderzoek uitgevoerd in samenwerking met DirectResearch onder 1.029 respondenten van 18 jaar en ouder, september 2021.

Lees ook:

Auteur: Paul Van den Bogaard

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Merendeel Nederlanders laat auto vaak vies | CarwashPro
wasonderzoek Allianz

Merendeel Nederlanders laat auto vaak vies

foto: Allianz Direct

Uit onderzoek van online verzekeraar Allianz Direct blijkt dat veel Nederlandse automobilisten nooit (21 procent) of slechts eens in de paar maanden (43 procent) door de wasstraat rijden. En dat is opvallend, want 61 procent van de ondervraagden geeft aan een schone auto wel belangrijk te vinden.

Wie niet door de wasstraat rijdt, kan de tuinslang en een emmer pakken Toch blijken we erg lui met de spons en laten we zelf niet graag de handen wapperen als het op het boenen van de auto aankomt: 27 procent laat de poetsdoek in het keukenkastje en wast nooit de auto, naast 35 procent die dit eens in de paar maanden doet. Slechts zeven procent van de Nederlanders maakt de buitenkant van de auto ongeveer één keer per week of vaker schoon. Een derde (28 procent) vindt het zelfs leuk om de auto zelf te wassen.

Binnenkant belangrijker

Het interieur van de ‘heilige koe’ komt er iets beter vanaf. Bijna de helft (46 procent) ruimt bonnetjes, blikjes, wikkels van snoep en andere rommel eens in de paar maanden op en geeft zijn of haar bolide ook aan de binnenkant een schoonmaakbeurt. Een ruime kwart (27 procent) doet dit zelfs één keer per maand. Meer dan de helft (62 procent) maakt de auto van binnen het liefst zelf schoon in plaats van gebruik te maken van een service.

De voornaamste reden om door de wasstraat te rijden (63 procent) of om de auto zelf te wassen (47 procent) is als de auto zichtbaar vies is. Ook speelt tijd een belangrijke rol. Een ruimte kwart (27 procent) rijdt door de wasstraat als daar tijd voor is, voor mensen die de auto zelf wassen bedraagt dit zelfs 43 procent. Eén op de tien heeft een vast moment voor een bezoek aan de wasstraat (10 procent). Eenzelfde aandeel heeft een vast moment om zelf de auto te wassen (9 procent).

Slordige auto

Opvallend is dat de helft van de Nederlandse automobilisten liever niet in andermans auto stapt als deze rommelig of vies is. Zelfs twee vijfde van de Nederlanders (40 procent) denkt dat mensen met slordige auto’s over het algemeen zelf ook slordig zijn.

*Onderzoek uitgevoerd in samenwerking met DirectResearch onder 1.029 respondenten van 18 jaar en ouder, september 2021.

Lees ook:

Auteur: Paul Van den Bogaard

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.