‘Klanten komen vooral terug vanwege goed wasresultaat’

Gert Lokhorst van Autowas Elburg wil zijn carwash graag up-to-date houden. Recent zijn drie wasboxen opgeknapt met nieuwe vloeren van Mesa Coatings. Dankzij modernisering en marketingacties is het aantal wassingen bij de carwash flink toegenomen. “Maar”, zegt Lokhorst, “uiteindelijk blijven klanten vooral terugkomen vanwege goede wasresultaten.”

In 2015 werd Gert Lokhorst eigenaar van Autowas Elburg. Sindsdien is het aantal auto’s dat er jaarlijks wordt gewassen ruimschoots verdubbeld. Om dat voor elkaar te krijgen is dan ook het nodige gebeurd. Bij de start is er veel gedaan aan de naamsbekendheid van de carwash. “Dat ging zo goed dat we uiteindelijk niet meer aan de vraag konden voldoen”, vertelt Lokhorst. Drie jaar later is besloten te verbouwen en wasboxen plus een nieuwe rollover te plaatsen. Dat was in 2018. Deze zomer werden met de vloeren in de wasboxen nog wat puntjes op de i gezet.

De carwash is in meerdere opzichten gemoderniseerd en regelmatig zijn er acties om een beetje rumoer te creëren. Toch, zegt Lokhorst, komen klanten vooral terug vanwege het wasresultaat. De twee meest gekozen programma’s zijn de twee duurste programma’s. “Je succes valt of staat met schone auto’s.”

Lees verder onder de foto

Twee merken

Wat de verbouwing van toentertijd bijzonder maakte, is dat de carwash sindsdien twee verschillende gedeeltes met twee verschillende merken in één hal heeft. “We hadden hier in eerste instantie een washal staan met een machine van EenzetCarwash, in de hal werd het echter heel erg warm of juist heel erg koud door de materialen waarmee de washal was opgebouwd. Om dat probleem op te lossen hebben we een nieuw pand over de bestaande hal gebouwd, waardoor het lijkt alsof er iets totaal nieuws staat.” De nieuwe rollover en wasboxen zijn van Christ.

Over de opstelling is Lokhorst dik tevreden. “Met de huidige apparatuur kunnen we alle klanten goed opvangen. Natuurlijk denken we continu na over hoe we zo goed mogelijk up-to-date blijven. Zo is een interieurbaan interessant, maar je moet je goed afvragen wat het potentieel in je regio is.”

Poetsen

Sinds die renovatie van 2018 kunnen klanten er ook terecht voor professioneel poetsen op afspraak. “Het is een specifieke doelgroep die daar voor kiest”, zegt Lokhorst. “Maar door het poetsen te koppelen aan de carwash krijg je ook wasklanten binnen die wel eens wat méér willen. Een mooie aanvulling dus.”

Lees verder onder de foto

Vloeren

In het kader van alles up-to-date houden zijn deze zomer de vloeren van de drie wasboxen onder handen genomen. Dan gaat het om de wasboxen die in ’18 zijn geplaatst, de vloeren waren nog van beton. Nu sta je er op het MesaFast Heavy Duty systeem in donkerblauw en zwart. Het vloersysteem is 100% vloeistofdicht is en bestendig tegen chemie en zonlicht. “Ze kunnen weer jarenlang mee”, lacht Lokhorst.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Klanten komen vooral terug vanwege goed wasresultaat’ | CarwashPro

‘Klanten komen vooral terug vanwege goed wasresultaat’

Gert Lokhorst van Autowas Elburg wil zijn carwash graag up-to-date houden. Recent zijn drie wasboxen opgeknapt met nieuwe vloeren van Mesa Coatings. Dankzij modernisering en marketingacties is het aantal wassingen bij de carwash flink toegenomen. “Maar”, zegt Lokhorst, “uiteindelijk blijven klanten vooral terugkomen vanwege goede wasresultaten.”

In 2015 werd Gert Lokhorst eigenaar van Autowas Elburg. Sindsdien is het aantal auto’s dat er jaarlijks wordt gewassen ruimschoots verdubbeld. Om dat voor elkaar te krijgen is dan ook het nodige gebeurd. Bij de start is er veel gedaan aan de naamsbekendheid van de carwash. “Dat ging zo goed dat we uiteindelijk niet meer aan de vraag konden voldoen”, vertelt Lokhorst. Drie jaar later is besloten te verbouwen en wasboxen plus een nieuwe rollover te plaatsen. Dat was in 2018. Deze zomer werden met de vloeren in de wasboxen nog wat puntjes op de i gezet.

De carwash is in meerdere opzichten gemoderniseerd en regelmatig zijn er acties om een beetje rumoer te creëren. Toch, zegt Lokhorst, komen klanten vooral terug vanwege het wasresultaat. De twee meest gekozen programma’s zijn de twee duurste programma’s. “Je succes valt of staat met schone auto’s.”

Lees verder onder de foto

Twee merken

Wat de verbouwing van toentertijd bijzonder maakte, is dat de carwash sindsdien twee verschillende gedeeltes met twee verschillende merken in één hal heeft. “We hadden hier in eerste instantie een washal staan met een machine van EenzetCarwash, in de hal werd het echter heel erg warm of juist heel erg koud door de materialen waarmee de washal was opgebouwd. Om dat probleem op te lossen hebben we een nieuw pand over de bestaande hal gebouwd, waardoor het lijkt alsof er iets totaal nieuws staat.” De nieuwe rollover en wasboxen zijn van Christ.

Over de opstelling is Lokhorst dik tevreden. “Met de huidige apparatuur kunnen we alle klanten goed opvangen. Natuurlijk denken we continu na over hoe we zo goed mogelijk up-to-date blijven. Zo is een interieurbaan interessant, maar je moet je goed afvragen wat het potentieel in je regio is.”

Poetsen

Sinds die renovatie van 2018 kunnen klanten er ook terecht voor professioneel poetsen op afspraak. “Het is een specifieke doelgroep die daar voor kiest”, zegt Lokhorst. “Maar door het poetsen te koppelen aan de carwash krijg je ook wasklanten binnen die wel eens wat méér willen. Een mooie aanvulling dus.”

Lees verder onder de foto

Vloeren

In het kader van alles up-to-date houden zijn deze zomer de vloeren van de drie wasboxen onder handen genomen. Dan gaat het om de wasboxen die in ’18 zijn geplaatst, de vloeren waren nog van beton. Nu sta je er op het MesaFast Heavy Duty systeem in donkerblauw en zwart. Het vloersysteem is 100% vloeistofdicht is en bestendig tegen chemie en zonlicht. “Ze kunnen weer jarenlang mee”, lacht Lokhorst.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.