Nieuwe app

Tips om snel een geschikte laadpaal te vinden

GRID introduceert een actuele kaart met beschikbare laadpalen Foto: GRID

Steeds meer mensen rijden tegenwoordig elektrisch. Gelukkig worden de voorzieningen voor EV bestuurders in ons land ook steeds beter. Dit is bijvoorbeeld terug te zien in het stijgende aantal laadpalen. Als je nog niet zo lang elektrisch rijdt, kan het echter een uitdaging zijn om snel een geschikte laadpaal te vinden. Zeker als je op een onbekende locatie bent.

Hoewel een laadpaal zoeken in theorie niet al te moeilijk hoort te zijn, valt dat in de praktijk soms tegen. Daarom in dit artikel enkele tips om je hierbij te helpen.

Download een laadpaal app

De slimste en gemakkelijkste methode om snel een laadpaal te vinden, is met behulp van een zogenaamde laadpaal app. Dit is een app waarmee je in één oogopslag kunt zien waar er laadpalen bij jou in de buurt zijn. De meeste apps geven tegenwoordig ook actuele informatie over de laadpaal door. Zo zie je bijvoorbeeld welk tarief er gehanteerd wordt, maar ook of deze wel of niet in gebruik is. Zo rij je nooit onnodig naar een laadpaal en weet je zeker dat je je auto hier ook daadwerkelijk kunt aansluiten.

Er zijn tegenwoordig verschillende apps verkrijgbaar. Welke de beste keuze is, hangt vooral af van jouw eigen voorkeur. Daarom is het slim om zeker in het begin meerdere uit te testen. Je ontdekt al snel welke aan de wensen voldoet.

Houd rekening met de laadsnelheid

Mensen die nog nooit eerder elektrisch hebben gereden, zijn vaak bang dat ze onnodig lang aan een laadpaal gekluisterd zitten. Hoewel het laden aan de laadpaal inderdaad langer duurt dan tanken, hoeft dit echter niet te betekenen dat je uren stilstaat. Waar je vooral rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste laadpaal, is de laadsnelheid. Zo zijn er zogenaamde snelladers waarmee je je auto soms al in dertig minuten volledig mee kunt opladen, maar ook laders waaraan je auto uren moet hangen. De laadsnelheid heeft invloed op de prijs, maar ook op het rijcomfort. Zeker tijdens lange ritten is het belangrijk dat je niet te lang vastzit aan een laadpaal.

Als je een laadpaal app gebruikt, kun je in de app vaak al zien wat de laadsnelheid is. Zo kun je eenvoudig de laadpaal vinden die op dat moment aan jouw wens voldoet. Meestal is het voordeliger om voor een laadpaal met een tragere laadsnelheid te kiezen. Indien mogelijk, kun je hier dus mee besparen.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Advertorial

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tips om snel een geschikte laadpaal te vinden | CarwashPro
Nieuwe app

Tips om snel een geschikte laadpaal te vinden

GRID introduceert een actuele kaart met beschikbare laadpalen Foto: GRID

Steeds meer mensen rijden tegenwoordig elektrisch. Gelukkig worden de voorzieningen voor EV bestuurders in ons land ook steeds beter. Dit is bijvoorbeeld terug te zien in het stijgende aantal laadpalen. Als je nog niet zo lang elektrisch rijdt, kan het echter een uitdaging zijn om snel een geschikte laadpaal te vinden. Zeker als je op een onbekende locatie bent.

Hoewel een laadpaal zoeken in theorie niet al te moeilijk hoort te zijn, valt dat in de praktijk soms tegen. Daarom in dit artikel enkele tips om je hierbij te helpen.

Download een laadpaal app

De slimste en gemakkelijkste methode om snel een laadpaal te vinden, is met behulp van een zogenaamde laadpaal app. Dit is een app waarmee je in één oogopslag kunt zien waar er laadpalen bij jou in de buurt zijn. De meeste apps geven tegenwoordig ook actuele informatie over de laadpaal door. Zo zie je bijvoorbeeld welk tarief er gehanteerd wordt, maar ook of deze wel of niet in gebruik is. Zo rij je nooit onnodig naar een laadpaal en weet je zeker dat je je auto hier ook daadwerkelijk kunt aansluiten.

Er zijn tegenwoordig verschillende apps verkrijgbaar. Welke de beste keuze is, hangt vooral af van jouw eigen voorkeur. Daarom is het slim om zeker in het begin meerdere uit te testen. Je ontdekt al snel welke aan de wensen voldoet.

Houd rekening met de laadsnelheid

Mensen die nog nooit eerder elektrisch hebben gereden, zijn vaak bang dat ze onnodig lang aan een laadpaal gekluisterd zitten. Hoewel het laden aan de laadpaal inderdaad langer duurt dan tanken, hoeft dit echter niet te betekenen dat je uren stilstaat. Waar je vooral rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste laadpaal, is de laadsnelheid. Zo zijn er zogenaamde snelladers waarmee je je auto soms al in dertig minuten volledig mee kunt opladen, maar ook laders waaraan je auto uren moet hangen. De laadsnelheid heeft invloed op de prijs, maar ook op het rijcomfort. Zeker tijdens lange ritten is het belangrijk dat je niet te lang vastzit aan een laadpaal.

Als je een laadpaal app gebruikt, kun je in de app vaak al zien wat de laadsnelheid is. Zo kun je eenvoudig de laadpaal vinden die op dat moment aan jouw wens voldoet. Meestal is het voordeliger om voor een laadpaal met een tragere laadsnelheid te kiezen. Indien mogelijk, kun je hier dus mee besparen.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Advertorial

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.