De wasstraat verandert

EV snelladen, 24 uur open en zonder kassa’s: Loogman werkt aan volledig geautomatiseerde carwash

Uiteindelijk wil Loogman bij elke wasstraat snelladen gaan aanbieden Foto: Loogman Carwash

De wasstraten van Loogman Carwash moeten over een paar jaar maximaal geautomatiseerd draaien. Er wordt al volop getest met wasstraten zonder kassa’s en EV snelladen wordt straks een belangrijk onderdeel van het bedrijf. Ook wil Loogman op termijn 24 uur per dag open kunnen zijn, met of zonder personeel. “De ontwikkelingen gaan nu heel hard. De komende twee jaar zullen we te maken krijgen met een compleet andere organisatie.”

Dat zegt Kees Yzebaart, algemeen directeur van de Loogman Groep. In oktober wordt er met een proef gestart voor EV snelladen bij Loogman Carwash in Aalsmeer. “Een mooie eerste stap in onze transitie. We beginnen met het snelladen in Aalsmeer. En wanneer dat goed draait, gaan we het verder uitbreiden naar de andere vestigingen.”

Uiteindelijk wil Loogman bij elke wasstraat snelladen gaan aanbieden, mits dat past qua ruimte en capaciteit op het net. “We kijken goed hoe we dat per locatie op maat kunnen gaan realiseren”, aldus Yzebaart. “Maar dat het gaat gebeuren, is in ieder geval zeker. We doen het stap voor stap.”

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

De transitie naar een wasstraat met snelladen gaat stap voor stap.

Loogman Pay

Ondertussen worden ook andere automatiseringsprocessen getest. Zo draait op de locatie in Amsterdam een pilot met een aanrijroute zonder kassasysteem. Klanten kunnen door middel van Loogman Pay – beschikbaar via de eigen Was app – de wasbeurt afrekenen op kenteken. “Wanneer de klant de wasstraat binnenrijdt, hoeven ze niet in de rij te staan en kunnen ze meteen doorrijden. Dat gaat een stuk sneller en het biedt gemak”, zegt Yzebaart. Het plan is om het straks volledig door te voeren in de nieuwe carwash in Hoofddorp, die in september opengaat.

Yzebaart is er nog niet helemaal zeker van of de kassasystemen op korte termijn volledig kunnen verdwijnen uit de wasstraat. “Er zijn nog steeds klanten die behoefte hebben aan een echt persoon. Daarom proberen we het eerst uit met een aanrijroute zonder kassasysteem en eentje met. Dan kunnen we kijken in hoeverre we de behoefte kunnen versterken en het verder uitbouwen.”

Testen, testen en nog eens testen

Het is de toekomstvisie van Loogman om binnen een aantal jaren alle carwashes maximaal geautomatiseerd te laten draaien. En het liefst ook op termijn 24 uur per dag, met of zonder personeel. “Binnen nu en een half jaar komen er veel spectaculaire ontwikkelingen aan, die onze organisatie helemaal gaan veranderen. Dat vergt aanpassingsvermogen van iedereen binnen ons bedrijf, maar dat weten we van elkaar. Bij Loogman is het nooit saai omdat we het verschil willen blijven maken. Iedere wasbeurt weer. Dat gaat met vallen en opstaan en met testen, testen en nog eens testen.”

De opening in Hoofddorp

In september is het eindelijk zover: de nieuwe carwash in Hoofddorp is dan up and running. Begin september gaat alles over van het oude pand naar de nieuwe vestiging op het bedrijventerrein de President, en wordt de hand gelegd aan de laatste aanpassingen. In het weekend van 15, 16 en 17 september gaan de deuren officieel open en is er een openingsfeest voor de klant.

“En voorlopig blijft de nieuwe wasstraat nog even in feestelijke sferen, want op 30 en 31 oktober gaan we proberen om daar een mooi Halloween-feestje te bouwen. Dat hebben we vorig jaar groots gevierd in Heerhugowaard en dat doen we dit jaar in onze nieuwe carwash. Het belooft weer een spektakel te worden”, aldus Yzebaart.

De nieuwe carwash in Hoofddorp is bijna klaar. Foto: LinkedIn/Kees Yzebaart

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

EV snelladen, 24 uur open en zonder kassa’s: Loogman werkt aan volledig geautomatiseerde carwash | CarwashPro
De wasstraat verandert

EV snelladen, 24 uur open en zonder kassa’s: Loogman werkt aan volledig geautomatiseerde carwash

Uiteindelijk wil Loogman bij elke wasstraat snelladen gaan aanbieden Foto: Loogman Carwash

De wasstraten van Loogman Carwash moeten over een paar jaar maximaal geautomatiseerd draaien. Er wordt al volop getest met wasstraten zonder kassa’s en EV snelladen wordt straks een belangrijk onderdeel van het bedrijf. Ook wil Loogman op termijn 24 uur per dag open kunnen zijn, met of zonder personeel. “De ontwikkelingen gaan nu heel hard. De komende twee jaar zullen we te maken krijgen met een compleet andere organisatie.”

Dat zegt Kees Yzebaart, algemeen directeur van de Loogman Groep. In oktober wordt er met een proef gestart voor EV snelladen bij Loogman Carwash in Aalsmeer. “Een mooie eerste stap in onze transitie. We beginnen met het snelladen in Aalsmeer. En wanneer dat goed draait, gaan we het verder uitbreiden naar de andere vestigingen.”

Uiteindelijk wil Loogman bij elke wasstraat snelladen gaan aanbieden, mits dat past qua ruimte en capaciteit op het net. “We kijken goed hoe we dat per locatie op maat kunnen gaan realiseren”, aldus Yzebaart. “Maar dat het gaat gebeuren, is in ieder geval zeker. We doen het stap voor stap.”

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

De transitie naar een wasstraat met snelladen gaat stap voor stap.

Loogman Pay

Ondertussen worden ook andere automatiseringsprocessen getest. Zo draait op de locatie in Amsterdam een pilot met een aanrijroute zonder kassasysteem. Klanten kunnen door middel van Loogman Pay – beschikbaar via de eigen Was app – de wasbeurt afrekenen op kenteken. “Wanneer de klant de wasstraat binnenrijdt, hoeven ze niet in de rij te staan en kunnen ze meteen doorrijden. Dat gaat een stuk sneller en het biedt gemak”, zegt Yzebaart. Het plan is om het straks volledig door te voeren in de nieuwe carwash in Hoofddorp, die in september opengaat.

Yzebaart is er nog niet helemaal zeker van of de kassasystemen op korte termijn volledig kunnen verdwijnen uit de wasstraat. “Er zijn nog steeds klanten die behoefte hebben aan een echt persoon. Daarom proberen we het eerst uit met een aanrijroute zonder kassasysteem en eentje met. Dan kunnen we kijken in hoeverre we de behoefte kunnen versterken en het verder uitbouwen.”

Testen, testen en nog eens testen

Het is de toekomstvisie van Loogman om binnen een aantal jaren alle carwashes maximaal geautomatiseerd te laten draaien. En het liefst ook op termijn 24 uur per dag, met of zonder personeel. “Binnen nu en een half jaar komen er veel spectaculaire ontwikkelingen aan, die onze organisatie helemaal gaan veranderen. Dat vergt aanpassingsvermogen van iedereen binnen ons bedrijf, maar dat weten we van elkaar. Bij Loogman is het nooit saai omdat we het verschil willen blijven maken. Iedere wasbeurt weer. Dat gaat met vallen en opstaan en met testen, testen en nog eens testen.”

De opening in Hoofddorp

In september is het eindelijk zover: de nieuwe carwash in Hoofddorp is dan up and running. Begin september gaat alles over van het oude pand naar de nieuwe vestiging op het bedrijventerrein de President, en wordt de hand gelegd aan de laatste aanpassingen. In het weekend van 15, 16 en 17 september gaan de deuren officieel open en is er een openingsfeest voor de klant.

“En voorlopig blijft de nieuwe wasstraat nog even in feestelijke sferen, want op 30 en 31 oktober gaan we proberen om daar een mooi Halloween-feestje te bouwen. Dat hebben we vorig jaar groots gevierd in Heerhugowaard en dat doen we dit jaar in onze nieuwe carwash. Het belooft weer een spektakel te worden”, aldus Yzebaart.

De nieuwe carwash in Hoofddorp is bijna klaar. Foto: LinkedIn/Kees Yzebaart

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.