Veranderingen op komst

De autowasstraat verduurzamen? Kenter helpt je vooruit

"De verduurzaming, uitbreiding of groei van wasstraten is te realiseren, óók bij netcongestie" Foto: Kenter

De wereld van morgen vraagt om duurzamere energiebronnen. Automobilisten schakelen daarom steeds vaker over naar elektrisch rijden. Deze ontwikkeling leidt ook in de carwashbranche tot grote veranderingen. Maar hoe neem je de duurzame ambities van Nederland over in jouw bedrijf? En hoe trek je deze nieuwe klanten aan? “Kenter helpt je vooruit.”

Vanwege de energietransitie stijgt niet alleen het aantal elektrische voertuigen, maar verandert ook de laadinfrastructuur van Nederland. Tankstations, autowasstraten en wasboxen krijgen steeds meer elektrische rijders als klant. Daarnaast krijgt deze sector ook te maken met veranderende wet- en regelgeving, bijvoorbeeld rondom watergebruik. En ook de klimaatdoelstellingen maken duidelijk: we gaan stapsgewijs minder fossiele brandstoffen gebruiken en uitstoten.

Netcongestie: uitdaging bij verduurzaming

Al dit soort veranderingen maakt dat bedrijven vaker onderzoeken hoe zij kunnen verduurzamen. Soms gaat een verduurzamingsstap gepaard met een groei in elektriciteitsverbruik, bijvoorbeeld omdat er zonnepanelen of laadpalen worden aangelegd. Waar in het verleden voldoende ruimte op ons elektriciteitsnet beschikbaar was hiervoor, moeten bedrijven of instellingen vandaag de dag steeds vaker wachten op een nieuwe of zwaardere aansluiting. Dit komt door netcongestie: filevorming op het elektriciteitsnet.

Oplossingen

“Gelukkig zijn er ook oplossingen”, zegt Kenter. “De verduurzaming, uitbreiding of groei van wasstraten is te realiseren, óók bij netcongestie.” Als energiepartner biedt Kenter inzicht, producten, services en oplossingen die zorgen voor de energiezekerheid en duurzame vooruitgang van zakelijk Nederland. In de whitepaper ‘Een energiezuinige wasstraat: verduurzaming en elektrificatie bij de carwash’ staat hier meer informatie over. “Zo kun jij je proactief voorbereiden op de toekomst.”

Download de whitepaper van Kenter.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.