Maxi Wash Vario

Nieuwe truckwashinstallatie voor Van Osta Truck & Carwash

Van Osta heeft gekozen voor de Maxi Wash Vario installatie van WashTec Foto's: Van Osta/ WashTec

Van Osta Truck & Carwash in Roosendaal heeft een nieuwe truckwash. Dit keer is er gekozen voor de Maxi Wash Vario van WashTec. In de uitgebreide voorbehandeling worden verschillende wastechnieken toegepast, waarna de truck volledig wordt schoongemaakt door de nieuwe machine. 

Van Osta Truck & Carwash specialiseert zich al jaren in het wassen van auto’s, vrachtwagens, campers en caravans. Dagelijks krijgt het bedrijf te maken met verschillende type voertuigen en begrijpt dan ook dat niet ieder voertuig op dezelfde manier schoon wordt. Daarom past de truck- en carwash haar werktechniek per type voertuig aan. De werknemers van het bedrijf worden professioneel begeleid door leveranciers van producten en machines om de voertuigen op de meest effectieve en veilige manier te behandelen.

Bij de keuze voor het type installatie is vooral gekeken naar de efficiëntie van de machine en de service van de leverancier. “De trucks moeten gewoon goed schoon zijn, dat vinden we belangrijk”, zegt Peter van Osta, binnen het bedrijf verantwoordelijk voor het gehele materieel. De nieuwe installatie wast niet alleen de eigen trucks van het Transportbedrijf Van Osta, maar ook voor commercieel gebruik. Naast de truckwash is er een rollover met uitgebreide voorwas voor personenauto’s.

Voorbereiding

De truckwash beschikt over een washal van ruim 56 meter. In het eerste gedeelte van de washal vinden de voorbereidende werkzaamheden plaats. Hier wordt het voertuig voorzien van een vuiloplossende foamlaag en vervolgens onder hoge druk afgespoten. Tevens worden alle wielen geborsteld en de spatborden en klep gereinigd. Na het reinigen met hoge druk wordt de gehele cabine handmatig geborsteld, evenals de bovenkant van de cabine met behulp van een steiger. De cabinedeuren worden gereinigd en afgespoten met een tuinslang. “Hierdoor wordt het geen waterballet in de cabine.” Na de voorwas rijdt de truck door naar de Maxi Wash Vario installatie, voor een volledige wasbeurt.

(Tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

Het bedrijf streeft naar een gezonde en milieuvriendelijke carwash en hergebruikt en filtert het overgrote deel van het gebruikte water. Daarnaast werk Van Osta met de chemie van AUWA, van Washtec. Zo is onder andere Prelavan Truck een echte power cleaner die tegelijk voldoet aan het label Green Car Care.

Baat bij eigen wasplaats

WashTec ziet dat steeds meer transportbedrijven, bedrijven met een groot bedrijventerrein en busondernemingen kiezen voor een eigen wasfaciliteit. “De truckwash wereld is in verhouding met carwash een niche”, zegt marketing manager Krishan Ramadhin van WashTec. “Ondanks dit hebben veel bedrijven baat bij een eigen wasplaats. Ook zijn er specifiek commerciële truckwashbedrijven die in deze behoefte voorzien. Naast trucks en bussen worden hier vaak ook commercieel auto’s en bedrijfswagens gewassen.”

De markt voor truckwashes breidt zich steeds verder uit. “Met de strenger wordende wet- en regelgeving omtrent watergebruik en ook het gemak en efficiëntie van deze wasinstallaties denken wij dat de vraag wel verder gaat groeien. Ook de truckwash kan naar wens worden geconfigureerd op snelheid, kwaliteit, gemak en look & feel”, aldus WashTec.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.