Ravage

Ongeval in Belgische carwash: ‘Mogelijk 100.000 euro schade’

Foto ter illustratie: Shutterstock

Bij Carwash Becqué in het Belgische Welle (Denderleeuw) is een vrouw bekneld geraakt in haar voertuig. Ze raakte vast onder het sproeisysteem. De vrouw had haar auto niet in neutraal gezet en schoot 30 meter vooruit. Daarbij vernielde ze een groot deel van de installatie.

Het ongeval gebeurde aan het begin van de avond. “De vrouw is vanaf het begin van de wasstraat vol gas erdoorheen gereden”, zegt Geert Van Driessche, de eigenaar van de carwash. “Ze is 30 meter verder zonder remmen tegen onze eerste droger geknald. Deze droger is omver gevallen bovenop haar wagen.”

Het voertuig raakte bekneld, de brandweer had meer dan drie uur nodig om het onder de installatie weg te halen. De vrouw is met lichtelijke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. “Daar is ze een uurtje later ontslagen omdat ze geen verwondingen had”, zegt Van Driessche. “Gelukkig geen ernstige verwondingen. De brandweer heeft er veel werk aan gehad om de wagen uit de wasstraat te krijgen. De wasstraat is zwaar vernield. Een echte ravage.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

“De wasstraat is zwaar vernield”, aldus de eigenaar van Carwash Becqué.

Afhandeling

Van Driessche heeft al vaker gezien dat mensen hun wagen niet in neutraal zetten. “Maar dan is hun eerste reflex om op het rempedaal te duwen. Deze vrouw moet wellicht in paniek geschoten zijn en heeft het gaspedaal ingedrukt. Daardoor is de schade zo groot.”

Momenteel wordt de financiële schade in kaart gebracht en wordt alles verder afgehandeld met de verzekering. Volgens de eigenaar is er mogelijk voor 100.000 euro aan schade. Intussen heeft de verzekeraar een dossier geopend. De ondernemer vraagt zich af of de verzekering alles zal terugbetalen.

Eerste keer

Voor Van Driessche is het de eerste keer dat hij met zo’n flinke schade wordt geconfronteerd. Door de schade zal de carwash wellicht enkele weken moeten sluiten. Ook zal een groot deel van de installatie vervangen moeten worden. De carwash kreeg ondertussen al veel steun van andere wasstraten, alsook van de gemeente.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ongeval in Belgische carwash: ‘Mogelijk 100.000 euro schade’ | CarwashPro
Ravage

Ongeval in Belgische carwash: ‘Mogelijk 100.000 euro schade’

Foto ter illustratie: Shutterstock

Bij Carwash Becqué in het Belgische Welle (Denderleeuw) is een vrouw bekneld geraakt in haar voertuig. Ze raakte vast onder het sproeisysteem. De vrouw had haar auto niet in neutraal gezet en schoot 30 meter vooruit. Daarbij vernielde ze een groot deel van de installatie.

Het ongeval gebeurde aan het begin van de avond. “De vrouw is vanaf het begin van de wasstraat vol gas erdoorheen gereden”, zegt Geert Van Driessche, de eigenaar van de carwash. “Ze is 30 meter verder zonder remmen tegen onze eerste droger geknald. Deze droger is omver gevallen bovenop haar wagen.”

Het voertuig raakte bekneld, de brandweer had meer dan drie uur nodig om het onder de installatie weg te halen. De vrouw is met lichtelijke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. “Daar is ze een uurtje later ontslagen omdat ze geen verwondingen had”, zegt Van Driessche. “Gelukkig geen ernstige verwondingen. De brandweer heeft er veel werk aan gehad om de wagen uit de wasstraat te krijgen. De wasstraat is zwaar vernield. Een echte ravage.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

“De wasstraat is zwaar vernield”, aldus de eigenaar van Carwash Becqué.

Afhandeling

Van Driessche heeft al vaker gezien dat mensen hun wagen niet in neutraal zetten. “Maar dan is hun eerste reflex om op het rempedaal te duwen. Deze vrouw moet wellicht in paniek geschoten zijn en heeft het gaspedaal ingedrukt. Daardoor is de schade zo groot.”

Momenteel wordt de financiële schade in kaart gebracht en wordt alles verder afgehandeld met de verzekering. Volgens de eigenaar is er mogelijk voor 100.000 euro aan schade. Intussen heeft de verzekeraar een dossier geopend. De ondernemer vraagt zich af of de verzekering alles zal terugbetalen.

Eerste keer

Voor Van Driessche is het de eerste keer dat hij met zo’n flinke schade wordt geconfronteerd. Door de schade zal de carwash wellicht enkele weken moeten sluiten. Ook zal een groot deel van de installatie vervangen moeten worden. De carwash kreeg ondertussen al veel steun van andere wasstraten, alsook van de gemeente.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.