Hoe nu verder?

(Video) Flinke schade bij The CarWash in Oss na ongeluk

Bij het ongeluk zijn veel borstels beschadigd geraakt Foto's: The CarWash

Eigenaar Tom Muskens van The CarWash in Oss kreeg woensdag de schrik van zijn leven toen een klant in volle vaart door zijn wasstraat scheurde. In plaats van de rem trapte de man op het gaspedaal, en reed hij met een snelheid van 50 kilometer per uur over de baan. Niemand raakte bij het ongeval gewond, maar de schade aan de wasstraat is enorm. “Er moet zoveel gebeuren, ik denk dat we de deuren wel een maand moeten sluiten.”

Wat een bizar ongeval, hoe kijk je hier op terug?
“Je ziet het weleens in filmpjes, maar dan is het bijvoorbeeld in Amerika, niet hier in Nederland. We hebben nog nooit zoiets meegemaakt. We hebben wel vaker met oudere klanten dat we moeten roepen dat ze moeten remmen. En dan remmen ze wel. Maar in dit geval dus niet.”

“De man die het ongeluk heeft veroorzaakt, komt hier wel vaker, en eigenlijk gaat dat altijd goed. Ik denk dat hij nu de rem en het gaspedaal door elkaar heeft gehaald. Gelukkig kon onze carwash medewerker nog net op tijd wegspringen en zijn er geen klanten gewond geraakt.”

Er is wel veel schade aan de wasstraat?
“Ja, de schade is enorm. Er zijn een paar borstels kapot gereden en een aantal borstels zijn heel hard uitgeklapt. Dus daarvan verwacht ik dat de lagers kapot zijn. En waarschijnlijk zijn ook de assen kapot. We zijn nog bezig om de volledige schade in kaart te brengen.”

(Tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

Dit heeft natuurlijk enorme consequenties voor jullie bedrijf. Hoe ga je daar als ondernemer mee om?
“Dat is ook best moeilijk. Maar eigenlijk meteen nadat we van de ergste schrik waren bekomen, is er contact opgenomen met de verzekering en allerlei experts. Je krijgt ondertussen ook veel appjes van andere ondernemers uit de branche, die met je mee denken. En de pers belt en stelt vragen. Daarna is het natuurlijk meteen van belang dat je de klanten informeert. Dat hebben we gisteravond gedaan met een post op social media. En nu zijn we bezig met een mailing die we eruit willen sturen. We moeten aan de klant uitleggen hoe we nu verder moeten. Maar dan moeten we wel eerst zelf gaan kijken hoe we het gaan oplossen en wie we daarvoor moeten benaderen.”

Hoe lang blijft de wasstraat dicht?
“Ik denk dat we de deuren wel een maand moeten sluiten. Er zijn veel dingen kapot en er moet nog veel gebeuren. Ik wil dat daar ook goed naar wordt gekeken. De veiligheid van de klant staat voorop. Er moet dadelijk niet iets gebeuren in de wasstraat omdat we overhaast te werk zijn gegaan.”

Maar als je een maand niet kan wassen, loopt de schade flink op.
“Dat klopt, de schade zal oplopen in de duizenden euro’s. En we lopen ook nog eens het risico dat klanten nu ergens anders gaan wassen. We hebben veel abonnementhouders en die kunnen nu niet bij ons terecht. Je hebt de kans dat die nu bij een andere carwash gaan kijken. Dus ook daar moeten we een oplossing voor vinden.”

“In principe zijn we natuurlijk verzekerd voor het omzetverlies. En voor de schade aan de machine en dat soort dingen. Maar je kunt niet alles daarin wegzetten. Klanten die we hierdoor misschien kwijtraken, krijg je niet meer terug.”

Hoe nu verder?
“Als we dadelijk weer open kunnen, moeten we daar ook volop de aandacht aan gaan geven. Dat zal nog best veel werk zijn. Maar voor nu kijken we naar oplossingen, eerst alles op een rijtje en dan komt het wel weer goed. Ik probeer altijd positief te blijven, ook in dit soort situaties.”

Bekijk hieronder de video van het ongeluk.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

(Video) Flinke schade bij The CarWash in Oss na ongeluk | CarwashPro
Hoe nu verder?

(Video) Flinke schade bij The CarWash in Oss na ongeluk

Bij het ongeluk zijn veel borstels beschadigd geraakt Foto's: The CarWash

Eigenaar Tom Muskens van The CarWash in Oss kreeg woensdag de schrik van zijn leven toen een klant in volle vaart door zijn wasstraat scheurde. In plaats van de rem trapte de man op het gaspedaal, en reed hij met een snelheid van 50 kilometer per uur over de baan. Niemand raakte bij het ongeval gewond, maar de schade aan de wasstraat is enorm. “Er moet zoveel gebeuren, ik denk dat we de deuren wel een maand moeten sluiten.”

Wat een bizar ongeval, hoe kijk je hier op terug?
“Je ziet het weleens in filmpjes, maar dan is het bijvoorbeeld in Amerika, niet hier in Nederland. We hebben nog nooit zoiets meegemaakt. We hebben wel vaker met oudere klanten dat we moeten roepen dat ze moeten remmen. En dan remmen ze wel. Maar in dit geval dus niet.”

“De man die het ongeluk heeft veroorzaakt, komt hier wel vaker, en eigenlijk gaat dat altijd goed. Ik denk dat hij nu de rem en het gaspedaal door elkaar heeft gehaald. Gelukkig kon onze carwash medewerker nog net op tijd wegspringen en zijn er geen klanten gewond geraakt.”

Er is wel veel schade aan de wasstraat?
“Ja, de schade is enorm. Er zijn een paar borstels kapot gereden en een aantal borstels zijn heel hard uitgeklapt. Dus daarvan verwacht ik dat de lagers kapot zijn. En waarschijnlijk zijn ook de assen kapot. We zijn nog bezig om de volledige schade in kaart te brengen.”

(Tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

Dit heeft natuurlijk enorme consequenties voor jullie bedrijf. Hoe ga je daar als ondernemer mee om?
“Dat is ook best moeilijk. Maar eigenlijk meteen nadat we van de ergste schrik waren bekomen, is er contact opgenomen met de verzekering en allerlei experts. Je krijgt ondertussen ook veel appjes van andere ondernemers uit de branche, die met je mee denken. En de pers belt en stelt vragen. Daarna is het natuurlijk meteen van belang dat je de klanten informeert. Dat hebben we gisteravond gedaan met een post op social media. En nu zijn we bezig met een mailing die we eruit willen sturen. We moeten aan de klant uitleggen hoe we nu verder moeten. Maar dan moeten we wel eerst zelf gaan kijken hoe we het gaan oplossen en wie we daarvoor moeten benaderen.”

Hoe lang blijft de wasstraat dicht?
“Ik denk dat we de deuren wel een maand moeten sluiten. Er zijn veel dingen kapot en er moet nog veel gebeuren. Ik wil dat daar ook goed naar wordt gekeken. De veiligheid van de klant staat voorop. Er moet dadelijk niet iets gebeuren in de wasstraat omdat we overhaast te werk zijn gegaan.”

Maar als je een maand niet kan wassen, loopt de schade flink op.
“Dat klopt, de schade zal oplopen in de duizenden euro’s. En we lopen ook nog eens het risico dat klanten nu ergens anders gaan wassen. We hebben veel abonnementhouders en die kunnen nu niet bij ons terecht. Je hebt de kans dat die nu bij een andere carwash gaan kijken. Dus ook daar moeten we een oplossing voor vinden.”

“In principe zijn we natuurlijk verzekerd voor het omzetverlies. En voor de schade aan de machine en dat soort dingen. Maar je kunt niet alles daarin wegzetten. Klanten die we hierdoor misschien kwijtraken, krijg je niet meer terug.”

Hoe nu verder?
“Als we dadelijk weer open kunnen, moeten we daar ook volop de aandacht aan gaan geven. Dat zal nog best veel werk zijn. Maar voor nu kijken we naar oplossingen, eerst alles op een rijtje en dan komt het wel weer goed. Ik probeer altijd positief te blijven, ook in dit soort situaties.”

Bekijk hieronder de video van het ongeluk.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.